Hur man kalibrerar Apple Watch-batteriet för felsökning –

Batterikalibreringstips

Det finns flera tecken på att ditt Apple Watch-batteri behöver kalibreras. Det första är det batteri procent ändras slumpmässigt och visar konstiga värden som 10% och efter ett tag 20% ​​eller liknande. Även i detta avseende finner vi det faktum att enheten stängs av på grund av brist på batteri trots att den procentandel som tidigare visades för honom var ganska hög.

Dessutom om du märker det tar lång tid att nå 100 % laddning när den är ansluten till en strömkälla kan det vara en indikator, även om vi i det här fallet också rekommenderar att du byter ut kabeln och nätadaptern för att säkerställa att de inte skadas. Dessutom om du märker det batterihälsan sjunkit Mycket av det helt plötsligt, något som du kan kolla i Inställningar> Batteri från själva Apple Watch.

Kalibrering rekommenderas också särskilt. när batteriet är nytt … Inte när enheten precis köptes, utan när den togs för reparation, och enheten förblev densamma, men inte batteriet. Även om den tekniska servicen alltid strävar efter att leverera klockan i bästa möjliga skick, uppnås inte alltid korrekt kalibrering.

Finns det risker med kalibrering?

Absolut. Att kalibrera ditt Apple Watch-batteri ofta, som vilken annan enhet som helst, kan sluta vara skadligt eftersom de slutar slösa bort laddningscykler, för om det inte behövs finns det inget behov av det. Var i alla fall säker om du tycker att du ska kalibrera batteriet, eftersom det inte utsätter din klocka för risker och inte kräver fysiska verktyg för att skada den.

Steg för att kalibrera Apple Watch

Som du kommer att se nedan är det inte en svår process att kalibrera Apple Watch-batteriet, även om det inte går snabbt. Detta kommer att ta flera timmar, och under denna tid måste du “offra” användningen av enheten.

  • Låt klockans batteri laddas ur helt tills det stängs av.
  • När du har stängt av den, lämna Apple Watch i cirka 6 timmar utan att koppla in den eller försöka slå på den.
  • Anslut din klocka till en officiell laddare och ladda den i minst 6 timmar i sträck. Det spelar ingen roll om din Apple Watch laddas till 100 % mycket tidigare, eftersom den inte kan stängas av eller användas hela tiden.

När du har gjort detta bör enheten vara kalibrerad och redo att använda klockan utan några problem, till exempel de som beskrivs i det första avsnittet i den här artikeln.

Om det inte löste problemet

Om du fortfarande upplever konstiga saker med ditt klockabatteri vid det här laget, finns det tyvärr inget annat för dig att göra. Kanske som en sista utväg kan du försöka återställa den och konfigurera om den om möjligt utan att installera någon form av säkerhetskopia. Om problemen trots detta kvarstår rekommenderar vi att du kontaktar teknisk support för att förklara problemet för dem och kontrollera den exakta orsaken för att kunna ge dig en lösning, som troligen inkluderar reparation av enheten. Kostnaden för detta beror på det specifika problemet, din klockmodell, garanti eller tillverkningsfel. I dessa två sista fall kan du till och med få kostnadsfria reparationer, så länge felet inte beror på missbruk från din sida.

Relaterade artiklar

Back to top button