Hur man kalibrerar AirPods batteri och undviker bränsleförbrukningsproblem –

Det bör noteras att allt vi förklarar i den här artikeln gäller både 1:a och 2:a generationens AirPods och AirPods Pro. AirPods Max med pannband har en annan kalibreringsprocess, så de ingår inte i förklaringarna.

Om hörlurarna inte är i samma ålder

Om du någonsin har behövt begära en ersättning för en av hörsnäckorna kommer denna att ha mindre batteriförbrukning än den andra. Batteriet tar slut med tiden och med användning, och om det andra headsetet tar längre tid än det andra är det också normalt att dess autonomi håller mindre. Det är därför kalibreringsprocessen kanske inte fungerar i det här fallet, eftersom det i slutändan kommer att bli mycket svårt (om inte omöjligt) att balansera båda hörsnäckorna och ha samma autonomi.

Det första steget är att koppla bort dem från iPhone.

Vi säger iPhone, men den här processen fungerar också om du vill koppla bort AirPods från iPad, Mac eller till och med Android-enheter. Vad kommer du göra återställa firmware hörlurar, utan enheten som de är anslutna till, vilket är riktigt viktigt i processen. För att göra detta, följ dessa steg:

 1. Öppna AirPods-fodralet.
 2. Tryck och håll in returknappen i cirka 15 sekunder.
 3. Släpp knappen när den orange indikatorn blinkar.

När detta är gjort måste du göra det länka dem igen till enheten. Om du använder en iPhone räcker det med att stänga och öppna skalet med den här enheten bredvid, eftersom den kommer att visa en animation som gör att du kan länka dem. Om den här animeringen inte visas eller om du använder en annan enhet måste du gå till Bluetooth-inställningarna och para ihop dem därifrån.

Kalibrerar AirPods-fodralet och hörlurarna

Det måste sägas att batterikalibrering som sådan regenererar batteriet i hörlurarna, eftersom detta är fysiskt omöjligt. I slutändan balanserar det dem och gör att vänster och höger hörsnäckor går hand i hand och inte slits ut en efter en. Även om batteriprocenten kan skilja sig åt mellan den ena och den andra bör skillnaden inte överstiga 1-3 %.

För att göra detta måste du följa dessa steg:

 1. Ladda ur batteriet i både öronsnäckorna och fodralet. Det kan ta flera dagar, särskilt i fallet, men båda bör vara på eller nära 0 %.
 2. Lämna fodralet öppet och ta med hörlurarna utanför i minst 6 timmar.
 3. Efter ett tag sätter du in hörsnäckorna i fodralet, stäng det och lägg ner det för laddning via kabeln (helst även om det är kompatibelt med trådlösa laddningsbaser).
 4. Behåll laddningen i cirka 6 timmar, även om den redan har nått 100% i både hörlurar och fodral. Det är viktigt att du aldrig öppnar locket eller tar bort hörlurarna.

Behåll goda laddningsvanor för AirPods

Oavsett om batterikalibrering fungerade i ditt fall eller inte, finns det ett antal faktorer du måste ta hänsyn till som i slutändan kommer att minska belastningen på batteriet över tiden. Betyder det att den inte slits ut? Nej, men det kommer att ta längre tid.

 • Inaktivera optimerad laddning för AirPods om du inte har regelbunden användning. Det vill säga om du inte alltid använder dem samtidigt. Det är en smart funktion som analyserar användningstiderna och försöker ladda vid en viss tidpunkt, men om du inte använder den regelbundet kanske den inte fungerar. För att stänga av den måste de vara påslagna och på din iPhone eller iPad gå till Inställningar> Bluetooth, tryck på “i”-ikonen på dina AirPods och hitta lämpligt alternativ i dess inställningar.
 • Försök att inte låta dem ladda helt … Normal batteritid är vanligtvis 4 till 5 timmar. De är förmodligen 3 med medium slitage, så i princip bör du ha tillräckligt med tid att använda dem utan problem med utgången.
 • Ladda fodralet regelbundet och låt den inte ta slut på batteri. Att batteriet är urladdat gör också att hörsnäckorna inte kan laddas när de sätts in i det.
 • Se till att du placerar dem korrekt i fodral via LED-indikator som blinkar vid insättning. Vi tycker ofta att det räcker, men har du inte rört någon av dina hörapparater kommer du inte att kunna ladda batteriet ordentligt.
 • Lämna aldrig ett fodral öppet och försök att öppna den bara för att ta bort eller sätta i hörlurarna.

Vad ska man göra om problemet kvarstår

Om du, trots att du har följt batterivårdstipsen och till och med kalibrerat ditt batteri, fortfarande har problem med ditt AirPods-batteri, är det bäst att kontakta Apple teknisk support eller på annat sätt godkänd av varumärket. Tänk på att om de är över 2 år gamla kommer du inte bara att ha en garanti, utan det kommer också att vara mer normalt att de inte fungerar, speciellt om de användes hårt under denna tid.

I vilket fall som helst är det tillrådligt att diskutera problemen med en kvalificerad specialist från företaget, eftersom de till och med kan kontrollera hörlurarna och fodralet om du vill ta reda på vad problemet är. Om det var något slags fabriksäktenskap skulle man till och med kunna få gratis ersättning använda en laglig garanti.

Om du har gamla hörlurar och ingen garanti på dem kan du köpa nya. Detta kanske inte är det mest önskvärda, men med tanke på den höga kostnaden för utbyte måste du i många fall betala mer för att betala mer och få flera AirPods av mer moderna generationer.

Relaterade artiklar

Back to top button