Hur man justerar volymen på en smart högtalare beroende på tid på dygnet –

Smarta högtalare och uppspelningsvolym

Smarta högtalare har många fördelar, men de har ännu inte nått den sofistikerade nivån som gör att de kan bete sig och interagera som om de vore en riktig person. Och vi säger detta inte på grund av hans förmåga att förstå, utan på grund av detaljerna, lika självklart som att göra det i samma volym som det talas med.

Denna Alexa fungerar i stort sett med viskningsläge. Du talar till honom viskande, och Amazons röstassistent svarar på samma sätt. Men om så inte är fallet och du ber honom till exempel att spela lite musik, kommer han att göra det på den senast inställda nivån. Och naturligtvis, föreställ dig att det var på en hög volym, nedslaget registrerades. Speciellt om det är på natten och tystnaden redan råder.

Som tur är finns det en väldigt enkel lösning som även Amazons egen assistent redan börjar erbjuda sina användare tack vare förbättringar i den proaktiva delen. Den består av lära av användarvanor och om den spelar högst 3 på natten, kommer den inte att överskrida den volymen på natten.

Hur gör man det eller uppnår man det? Jo, på ett väldigt enkelt sätt som du kan extrapolera till resten av röstassistenterna: rutiner eller automatisering.

Hur man justerar volymen för smarta högtalare över tid

Google Assistant Trucos

Så att du aldrig mer, eller åtminstone regelbundet, inte är rädd när du frågar din smarta högtalare något, och den börjar spela på full volym, är allt du behöver göra att skapa en procedur i din assistent och bestämma i enlighet med vilka tider , vad ska vara volymen med vilken han måste svara.

Således kommer du till exempel från en viss tid på natten att gå ner till nästan ett minimum. För i tystnaden på denna klocka förvandlas varje litet ljud till ett “vrål”. Och på morgonen eller vid middagstid kan du lägga till lite om du sätter på musiken medan du gör hushållsarbete, lagar mat osv.

Hur gör du det? Tja, låt oss ta en titt på de tre viktigaste röstassistentföretagen där ute just nu: Apple, Google och Amazon.

Skapa en rutin för att justera Alexa-volymen

Låt oss börja med Alexa, Amazon-assistent , även om det är möjligt att han vid något tillfälle redan föreslog att du skulle göra detta. Som sagt, om du inte accepterade det vid tillfället, eller vill skapa en till, gör du så här:

 1. Öppna Alexa-appen på din mobil
 2. Gå till avsnittet “Mer” och sedan till avsnittet “Rutiner”.
 3. Klicka på ikonen + för att skapa en ny rutin och ge den ett namn: morgon, eftermiddag, natt, gryningsvolym … det är här du skickar in och du kan skapa så många du vill
 4. Sedan installerar du när den är aktiverad. Till exempel från en viss tid, i gryningen eller i skymningen.
 5. Sedan de dagar du vill ställa in den
 6. Och lägg slutligen till en åtgärd: Enhetskonfiguration> Volym
 7. Klart, nu behöver du bara ange nivån och voila

Skapa en rutin för att justera HomePod-volymen

Om du har Apple HomePod processen är nästan identisk, bara du måste byta ut en applikation mot en annan. När det gäller Apple, gå till din iPhone, iPad eller Mac och öppna Home-appen och följ dessa steg:

 1. Klicka på ikonen + i det övre vänstra hörnet och välj lägg till automatisering.
 2. Välj en tid på dagen och ställ in den vid soluppgång, solnedgång eller vid en specifik tidpunkt.
 3. Därefter de dagar då den angivna åtgärden kommer att utföras
 4. Välj HomePod
 5. Klicka nu på medieinnehåll
 6. Välj Justera endast volym.
 7. Och sedan i Custom Volume, ställ in önskad nivå.
 8. Duktig

Skapa en rutin för att justera Google Assistant-volymen

Slutligen med Google Assistant, processen att skapa en procedur som låter dig justera volymen till en viss nivå beroende på tid kommer att se ut så här:

 1. Öppna Google Home-appen
 2. Tryck på skapa en ny procedur
 3. Välj en tidpunkt då det ska fungera och på vilka dagar det ska upprepas
 4. Välj nu högtalaren du vill ändra den i.
 5. Välj sedan dina högtalarvolyminställningar
 6. Ställ in önskad nivå för nu
 7. Duktig

Din smarta högtalare kommer inte att skrämma dig längre

Som du kan se är lösningen så enkel att det verkar konstigt att det inte är detta som hjälperna själva erbjuder användarna mer produktivt. Detta är dock inget nytt, och många har använt det länge. Och inte bara för att justera volymen på natten, utan även under andra tider på dygnet. Något som rekommenderas starkt eftersom de minuter du lägger på att skapa en rutin första gången hjälper dig att undvika rädsla senare.

På samma sätt bör det antas att det någon gång är röstassistenterna som kommer att få en viss grad av sitt eget beslut, som i enlighet med dina vanor kommer att veta med vilken volym de ska svara dig eller ständigt spela ljud. Som vi sa kan det till och med vara en analys av nivån som du talar till låter likadant om du inte frågar något annat.

Relaterade artiklar

Back to top button