Hur man justerar skärmens ljusstyrka från aktivitetsfältet i Windows –

Som många av er redan vet från första hand, bland dem kan vi urskilja en mus och tangentbord, en skrivare, en webbkamera och, naturligtvis, en skärm. Om de två första kommenterade objekten är de vanligast använda kringutrustningarna, skärm det finns bara en väg ut. Det är därför det kan vara mycket fördelaktigt att göra rätt val och hantera det i vissa situationer.

Det kan vi faktiskt säga om vi brukar jobba med skrivbords PC , att få en bättre skärm, även om den är lite dyrare, är väl värt det. I slutändan kan det till och med vara fördelaktigt för vår hälsa ögon , Till exempel. Tänk på att det är här vi kommer att fästa ögonen många timmar om dagen. Det gäller självklart även de som jobbar på kontoret, pluggar vid datorn, eller bara spelar och tittar på film på den.

Windows hjälper dig att anpassa din datorskärm

Hur som helst, Microsoft är fullt medveten om allt detta, så det ger oss flera funktioner inbyggda i Windows i detta avseende. Faktum är att några av dem hjälper oss att få ut det mesta av skärmen som är ansluten till dator … De flesta skärmar vi köper har dock en egen integrerad meny. Detta görs för att vi ska kunna anpassa enheten efter vad som intresserar oss mest i varje enskilt fall.

Det är här avsnittet som vi vill prata om i dessa rader kommer in i bilden, i synnerhet hänvisar vi till avsnittet ljusstyrka. Var vänlig och uppmärksamma att Redmond Operativsystemet Windows 10 känner igen de flesta bildskärmar på egen hand. Detta har fördelen att programvaran kan interagera på bästa möjliga sätt med utenheten. Dessutom så att vi kan kontrollera Windows , anpassningsbara skärminställningar utan att använda menyn vi diskuterade tidigare.

Vad vi kan berätta för dig är att det inte alltid är så enkelt som du skulle vilja utföra dessa skärmanpassningsuppgifter. För att göra detta måste vi ibland gå in i “Inställningar”-applikationen eller från dator innehållsmeny. Naturligtvis finns det lyckligtvis appar som syftar till att göra dessa anpassningsuppgifter enklare, som vi kommer att visa dig.

Justera ljusstyrkan snabbare med Win10_BrightnessSlider

Ett exempel är programmet som vi kommer att prata om på samma rader, som kallas Win10_BrightnessSlider … Specifikt menar vi en enkel gratis app som du kan ladda ner från den här länken. För att ge oss en idé är Win10_BrightnessSlider ett program med öppen källkod som gör att vi snabbt och enkelt kan hantera ljusstyrka dator skärm … Dessutom är detta något som vi kan göra direkt med hjälp av ikonen som kommer att finnas i aktivitetsfältet i Windows.

För att ge oss en idé, så fort vi startar applikationen i operativsystemet, kommer den att placeras i panelen som vi kommenterar, på höger sida. Allt detta gör att vi kan styra och justera skärmens ljusstyrka direkt härifrån. Som ni kan föreställa er, på samma ställe hittar vi Windows-klockan, volym kontrollera, batteri i bärbara datorer , Etc.

Således, genom att helt enkelt flytta reglaget som tillhandahålls av programmet, kan vi justera skärmens ljusstyrka. För att göra detta klickar du bara på den nämnda ikonen, som vi har kommenterat till dig. Det är då som skjutreglaget som vi pratade om tidigare visas på skärmen.

Naturligtvis, när det körs på Windows, kan systemet upptäcka det som misstänkt påstående … Det beror på att vi förlitar oss på en giltig digital signatur. Men vi försäkrar dig att den är 100 % pålitlig, så vi kan lita på den och köra den utan problem.

Ytterligare programfunktioner

I själva verket kan vi säga att efter att ha startat själva programmet, är kontrollpanelen som visas mycket lik Windows kontrollpanel. ljud … Men självklart, i det här fallet styr vi direkt skärmens ljusstyrka. Naturligtvis, i händelse av att vi högerklickar på den skapade ikonen, visas programmets snabbmeny.

Det betyder inte att vi har många alternativ för att anpassa applikationen som sådan. Men detta gör att vi kan uppdatera den, stänga den, söka efter den installerade Övervakar , eller kör programmet med operativsystemet. Allt detta är, som vi kan se, utan komplikationer.

Andra alternativ för kontroll av ljusstyrka i Windows

Detta är ett väldigt enkelt förslag och effektivt när det gäller ljusstyrka kontroll Windows. En av de främsta fördelarna med Win10_BrightnessSlider är kanske dess enkelhet i kombination med den hastighet med vilken vi kan använda dess funktioner. Men detta är inte det enda alternativet som vi kan använda för de uppgifter som vi kommenterar. Och det finns i de senaste versionerna Windows 10 vi kan också klicka på Action Center-ikonen för att komma åt kontrollpanelen för ljusstyrka.

Den här ikonen finns också i aktivitetsfältet i Windows och är en skjutbar som liknar den som diskuterades ovan. Detta gör att vi också kan anpassa den här delen av skärmen. Men om vi vill gå längre kan vi också använda ett program som heter lam … Vi berättar vad vi ska göra härnäst, eftersom det tillåter oss att inte bara styra ljusstyrkan med Windows aktivitetsfält men även andra parametrar.

Detta är ett program som vi kan ladda ner från denna länk och det skapar också ikonen vi nämnde tidigare bredvid systemklockan.

Vi ville lyfta fram detta förslag eftersom det ger oss ett alternativ reglagen som också låter oss styra den individuella färgtemperaturen så mycket som möjligt.

Relaterade artiklar

Back to top button