hur man inte förlorar framsteg –

Var försiktig, du kan förlora hela Valheim-spelet

Valheim går framåt. Sedan den officiella lanseringen den 2 februari i Early Acess-formatet har spelet bara fått positiva recensioner av alla slag. Skyll på dess halvvägs Minecraft-estetiska och sjukliga komplexitet. Och det räcker inte att vara ståndaktig mot fiender. Miljön kommer också att spela en mycket viktig roll i vårt äventyr, till den grad att det kan vara ödesdigert att hugga ner ett träd om det faller på oss.

Med inslag av strid, hantverk, multiplayer och massor av äventyr har spelet sålt över en miljon exemplar på bara 1 vecka, vilket gör det till en av årets sensationer. Det har dock sina egna problem, och det är detta som dess utvecklare försöker varna alla för.

Om du spelar Valheim i helgen, vänligen säkerhetskopiera din värld och dina karaktärer. Den onda världsförstörarens bugg strövar fortfarande omkring free = (#valheim

Ett misstag som förstör världen

Tydligen har många användare ett dataraderingsfel, vilket leder till fullständig radering av spelarens profil och alla hans framsteg. Detta resulterar i att den drabbade spelaren förlorar sin värld och alla förbättringar de har samlat på sig hittills, vilket är ett hårt slag för de drabbade som föreslår att inte öppna spelet längre.

Valheim-utvecklarna rapporterar vad som hände, och även om de inte till 100 % har identifierat grundorsaken till problemet, verkar tidiga misstankar peka på dålig spelavstängning, särskilt när man trycker på tangentkombinationen ALT + F4.

Hur sparar jag min data?

I grund och botten uppmuntrar dess skapare spelare att använda huvudmenyn för att stänga spelet ordentligt, såväl som att uppmuntra säkerhetskopiering av data om det skulle hända. För att spara data behöver du bara göra en kopia av följande mapp:

C: Användare Användarnamn AppDataLocalLowIronGateValheim

När du sparar den här mappen och allt dess innehåll bör du vara lugn, men du bör komma ihåg att du alltid kommer att förlora allt du gjorde under den senaste sessionen du startade, så dosera dina anslutningar.

Relaterade artiklar

Back to top button