Hur man installerar Windows 11 på Raspberry Pi 4 och krav för det –

Windows 11, nästa Microsoft-operativsystem

Microsoft har meddelat vad dess nästa operativsystem kommer att bli, Windows 11 … Och sanningen är att det på designnivå ser riktigt bra ut. Det är sant att du kan hitta likheter med befintliga erbjudanden som macOS, ChromeOS, etc., men det är en vanlig motsägelse att det inte gör någonting. Som sådan bör du hålla fast vid tanken att om användarupplevelsen förbättras är likheter välkomna.

Men de flesta rubrikerna orsakades av den nya versionen av Windows. tekniska krav för att installera den. Det verkar som att inte ens Microsoft själv kan klargöra på vilka datorer den kan installeras eller inte, om den nu kommer att kräva en processor av en viss generation, som är för modern, eller kommer att ge möjlighet att manövrera äldre hårdvara som fortfarande är igång. bra idag. Men låt oss hoppas att det klarnar upp för den slutliga versionen.

Även om det finns användare som började pilla med installationsfilerna för att se om de kunde installera Windows 11 på enheter som vi inte kunde föreställa oss kunde använda det, och en av dem, hur kunde det vara annorlunda, är Raspberry Pi.

Windows 11 på Raspberry Pi 4

Installation Windows 11 på Raspberry Pi 4 detta är inget nytt, med tidigare versioner med ARM-arkitektur har detta redan uppnåtts. Men det betyder inte att installationen, uppstarten och acceptabel prestanda på en dator som Raspberry Pi är överraskande.

På Tom’s Hardware lyckades de göra det och visa hela processen hur, så att alla som har en av de senaste brädorna från The Raspberry Foundation och vill pyssla med kan framgångsrikt slutföra installationen av Windows 11.

Processen består i princip av att få en bild av Windows 11 tillgänglig för insiders så att de kan testa systemet. En gång med honom, vissa filer har modifierats för att få en kompatibel bild och det kan installeras precis som alla andra system för Raspberry Pi: kopiering av det till ett microSD-kort eller, om möjligt, en SSD kommer att förbättra prestandan. inom utrustningens egna möjligheter.

Så för att lista vad du behöver har vi:

  • Raspberry Pi 4 med 4GB eller 8GB RAM, helst. Fungerar även för Raspberry Pi 400
  • 16 GB eller mer SSD eller mikro
  • MicroSD med senaste operativsystem (Raspbian) för Raspberry Pi
  • Windows 10 PC för att skapa en modifierad bild
  • USB Ethernet eller WiFi-adapter eftersom varken Ethernet-port, WiFi, Bluetooth eller GPIO-header fungerar efter installation av Windows 11
  • USB bluetooth-adapter om du behöver en
  • Tangentbord, mus och HDMI-kabel samt bildskärm och strömförsörjning för Raspberry

Relaterade artiklar

Back to top button