Hur man installerar och uppdaterar Intel Graphics-drivrutiner på Windows 10 –

Det är därför vi kommer att behöva installera drivrutinerna för vår Intel-grafik och håll den alltid uppdaterad för att få ut det bästa resultatet. Vi kommer att ha flera sätt att göra detta, eftersom vi kan få jobbet gjort med hjälp av Windows egna verktyg, som vi kan hitta i Windows Update eller med hjälp av Application Manager. Detta kan även göras med hjälp av Intels eget verktyg som låter dig ladda ner drivrutiner antingen automatiskt eller manuellt.

Vikten av att installera och uppdatera drivrutiner

Drivrutiner är små verktyg som låter oss känna igen hårdvaran i vår hårdvara av operativsystemet och köra felfritt. Av denna anledning är det viktigt att ladda ner det och sedan installera det, eftersom det kanske inte upptäcks utan dem. Efter att drivrutinerna är installerade måste vi se till att hålla dem uppdaterade.

Att uppdatera drivrutinerna för vårt grafikkort är nödvändigt för både funktionalitet och säkerhet. Med dessa uppdateringar kommer vi att kunna ha på plats olika säkerhetsfixar som företaget släpper för att lösa både sårbarhetsproblem och för att fixa potentiella grafikkortsproblem.

Det är därför vi alltid bör uppdatera våra grafikdrivrutiner tillsammans med resten av datordrivrutinerna. På samma sätt kan mycket gamla eller inaktuella drivrutiner orsaka prestandaproblem när du tittar på innehåll på vår skärm. Dessutom kan vi också komma åt nya mjukvarufunktioner som tillverkaren gradvis lanserar för sin utrustning, samt för att stödja nya produkter som introduceras på marknaden.

Ladda ner och installera drivrutiner från Intels webbplats

För att installera grafikdrivrutinerna kan vi välja att ladda ner applikationen från Intels webbplats där vi kommer att ha alternativ, antingen automatiskt med hjälp av en guide eller ladda ner dem manuellt.

Ladda ner och installera drivrutiner automatiskt

Om vi ​​väljer den automatiska metoden, som också är den mest bekväma, måste vi installera en programvara som heter Intel Driver and Support Assistant (DSA) som vi kan ladda ner gratis från hans hemsida. Efter att ha laddat ner filen kommer vi att fortsätta med dess körning för att fortsätta med installationen, vilket görs snabbt med hjälp av guiden.

När installationen är klar kommer applikationen att ansvara för att analysera all vår hårdvaruutrustning. Senare kommer den att öppna en webbsida där den visar oss tillgängliga drivrutiner. Det är möjligt att han förutom grafikdrivrutinerna kan visa oss andra varianter av annan systemhårdvara, signerad av Intel. I vårt fall hittade han även drivrutiner för Bluetooth och ett Wi-Fi-kort. Därför kommer vi att välja den som motsvarar den kallade grafen Intel Graphics – DHC 10-drivrutiner för Windows , som intresserar oss mest om detta. Slutligen behöver vi bara klicka på “Ladda ner” för att starta processen.

Ladda ner kontrolladores Intel

När nedladdningen är klar, klicka på Installera och hela processen kommer att göras automatiskt av dess assistent, så vi behöver inte oroa oss och följ instruktionerna som visas på skärmen.

Installation av Controladordr de grafiska Intel

Ladda ner och installera drivrutiner manuellt

Om så önskas har vi också möjlighet ladda ner drivrutiner manuellt , för vilken vi måste komma åt Intels nedladdningssida genom att klicka på den här länken. Väl inne måste vi välja de drivrutiner som matchar vår grafik. För att göra detta kan vi se hur de är organiserade efter processorgenerationen, så det blir viktigt veta vilken processormodell vi har och vilken generation den tillhör … För att hjälpa oss kan vi överst filtrera objekten och operativsystemet för att hitta den exakta modellen vi behöver.

Elegir modell grafisk Intel

När vi har hittat de exakta drivrutinerna för vår hårdvara behöver vi bara klicka på länken för att ladda ner dem. Senare kommer installationen att utföras genom sin guide på ett enkelt sätt, så vi behöver bara följa stegen som visas på skärmen. Det är viktigt att vi har den senaste versionen av Windows installerad för att den ska fungera korrekt. På samma sätt är det nödvändigt att vi har valt ut de exakta drivrutinerna annars kommer det att visa oss ett fel under installationen. När installationen är klar måste vi starta om datorn för att ändringarna ska träda i kraft och de nya drivrutinerna ska fungera, vilket förbättrar datorns prestanda.

Uppdatera dina Intel-grafikdrivrutiner

När det kommer till att uppdatera drivrutinerna för vår Intel-grafik kan vi ladda ner dem manuellt från Intel-sidan, eftersom de används för att installera när vi inte har dem, de kommer även att tjäna oss för framtida uppdateringar. Vi kan också använda verktyget Intel Driver & Support Assistant (DSA) för att få uppdateringar automatiskt, så att de aldrig blir inaktuella.

Å andra sidan erbjuder operativsystemet Windows 10 oss två verktyg som Windows Update och Enhetshanteraren. Med deras hjälp kan vi alltid uppdatera våra Intel-grafikdrivrutiner automatiskt och utan att behöva ladda ner några ytterligare program.

Uppdaterar från Windows Update

Ett av de enklaste sätten att hålla våra drivrutiner uppdaterade med Windows 10 är att använda Windows Update. Och alla drivrutiner som hämtas därifrån är helt optimerade och certifierade Windows Hardware Quality Lab (WHQL) … Även om det är sant att vi inte alltid kommer att få de senaste versionerna härifrån, om vi kan vara säkra på att de är mycket stabila, kan de ha gått igenom viss kvalitetskontroll från Microsoft tidigare.

För att göra detta måste vi köra kortkommandot Windows + I, som tar oss till inställningspanelen. Väl inne måste vi välja avsnittet Uppdatering och säkerhet.

Configuración Actualización y seguridad

Här, i avsnittet Windows Update, kan vi komma åt de senaste systemnyheterna. Detta gör att vi kan installera de senaste tillgängliga uppdateringarna för vår Intel-grafik. Detta är vad vi kan se både på startskärmen och i kategorin Ytterligare uppdateringar. Om vi ​​ser något tillgängligt alternativ klickar du på Installera nu och förhoppningsvis är installationen klar.

Konfiguration och Windows Update

Använder Enhetshanteraren

Ett annat alternativ vi har för att hålla Intels grafikdrivrutiner uppdaterade är att använda verktyget Enhetshanteraren. För att komma åt den skriver vi “enhetshanteraren” i sökrutan i startmenyn.

Uppdatera kontroll av Intel

När vi har tillgång går vi till fliken Display Adapters som vi visar för att visa vår Intel-grafik. Klicka på den med höger musknapp, varefter en liten meny kommer upp, där vi väljer “Uppdatera drivrutin”.

Sök bilkontrolladores autománte de la grafica Intel

Då kommer ett nytt fönster upp där vi väljer alternativet “Sök automatiskt efter drivrutiner”. Således kommer operativsystemet att söka på Internet efter de senaste drivrutinerna och, om det hittar en ny version, fortsätter installationen.

Relaterade artiklar

Back to top button