Hur man installerar iPhone-appar på iPad –

Ladda ner iPhone-appar på iPad

App Store är den enda befintliga officiella appbutiken för iPhone och iPad. Alla appar går igenom här för att ladda ner, i så fall finns det inget undantag, även om sökningen efter iPhone-appar på iPad är något annorlunda än normalt. För att göra detta, följ dessa steg:

  • Öppna App Store på iPad.
  • Klicka på fliken “Sök” längst ner till höger.
  • Ange namnet på appen i sökrutan högst upp.
  • Ignorera resultaten som visas och klicka på Filter i det övre vänstra hörnet.
  • Klicka på Kompatibilitet.
  • Klicka nu på endast iPhone.

När du har gjort detta kommer du att se att sökresultaten har ändrats, i det här fallet föreslår du versioner för iPhone på din iPad. Du kan nu ladda ner dem som en vanlig applikation.

Begränsningar och nackdelar

De versioner av iPhone-appar som laddas på din iPad är bokstavligen optimerade för iPhone. De kan fungera som vanligt på surfplattan, men det kommer att se konstigt ut på skärmen. En serie svarta fält visas på enheten och i appen. tar bara en del av skärmen proportionell mot storleken på iPhone.

Anledningen till detta är just för att vi nämnde att det här är versioner skapade för iPhone, och inte visuellt optimerade för iPad. Även om de kanske är det fullt fungerande och få samma användarupplevelse som iOS, sanningen är att det kan vara mycket mer givande att använda dem på en iPhone än på en surfplatta.

Det finns några exklusiva appar för iOS som låter konstigt om de inte fungerar på iPad. Faktum är att vissa av dem kan komprimeras så mycket som möjligt på dessa enheter, men deras utvecklare måste skapa dem och ingenting kan göras om de inte gör det. Det här är fallet Instagram , ett populärt socialt nätverk som har en iPhone-version på iPad, men inte en exklusiv surfplatta som är helt anpassad till skärmstorleken.

Det bör noteras att vissa andra gillar Whatsapp visas inte på iPad även med alla de brister som visas, men det är en annan historia.

Och vice versa? Appar för iPad på iPhone

Det kan finnas färre exklusiva iPad-appar än iPhone, men det finns. Men till skillnad från det motsatta fallet, de kan inte installeras på iPhone … Detta kan främst bero på storleken på skärmarna, eftersom en iOS-app är lättare att anpassa till iPadOS än vice versa, även om större delen av skärmen förblir svart.

Relaterade artiklar

Back to top button