Hur man installerar HarmonyOS på Huaweis mobiltelefon –

Inte alla kommer att känna till denna information, men Huawei började arbeta på HarmonyOS 2016 , innan USA:s berömda veto. Även om sanningen är att efter att ha fått godkännandet accelererades utvecklingen och förfiningen av det egna operativsystemet. Först den 9 augusti 2019 presenterade tillverkaren äntligen sitt nya system för oss. Vi kunde dock inte se det i aktion på en mobil enhet.

En tid senare vet vi redan hur det äntligen är och vilka funktioner det kommer att föra med sig för Huawei-terminaler. För att inte tala om att den i design är spikad till EMUI och ser lite ut som Ios. Nu är det verkligen viktigt att veta hur man installerar det på våra enheter. Därför kommer vi steg för steg förklara hur du ska genomföra denna process för att kunna ha roligt. HarmonyOS 2.0 as Så snart som möjligt.

HarmonyOS 2.0 funktioner

En av huvudidéerna för det asiatiska varumärket med HarmonyOS är möjligheten att komma åt allt från vilken enhet som helst. I grund och botten beror detta på att de garanterar att med det här operativsystemet kommer det att tillåta olika enheter att ansluta till form ” Super enhet ”För att det kommer att fungera som ett filsystem med syftet att överbrygga det nuvarande gapet som finns i kommunikationen mellan olika enheter.

Detta är dock inte den enda förändringen vi har hittat. På hemskärmen kan vi ha möjlighet att hålla nere en app för att visa oss grundläggande information om den. Samt andra alternativ, såsom möjligheten att anpassa skärmen med olika funktioner, antingen för att underhålla användaren eller för att förbättra produktiviteten.

HarmonyOS 2.0

Dessutom kommer enheter med detta system att hålla ännu längre på batteri. Dessutom är det gör det möjligt för oss att anpassa storleken på servicewidgetarna , tryck på appar och svep uppåt för att se relaterade widgets. Vi kan till och med trycka på vilken tom plats som helst på startskärmen för att dölja dem.

Och inte bara det, utan från kontrollpanelen kan vi få snabb åtkomst till alla enheter i ekosystemet, såsom övervakningskameror, fläktar, glödlampor och annat. Och även möjligheten att styra dem med bara ett par klick. Ett annat konstigt alternativ är att när vi lägger två applikationer i en mapp kommer operativsystemet att erbjuda andra relaterade applikationer som vi kan lägga i samma mapp för att hålla ordning på saker och ting. Dessutom kan vi göra den här mappen till en stor widget så att vi bättre kan se vilka applikationer som finns inuti.

Försök innan dess med den officiella emulatorn

Innan du fortsätter med förklaringen kan du också undvika att installera detta system på din terminal om du använder en officiell emulator från ett asiatiskt företag som låter oss testa ny version av HarmonyOS i en timme. För detta måste vi installera DevEco Studio, en emulator som finns tillgänglig på vår dator över hela världen. Nackdelen är att du behöver ett verifierat utvecklarkonto.

Om den är tillgänglig kommer vår dator att ha DevEco Studio endast från den officiella webbplatsen. Dessutom finns det inget behov av att ha ett konto, och bäst av allt är det tillgängligt för Windows 10 och macOS 10.14 eller senare. Även om minimikraven är desamma i båda fallen: 8 GB RAM och över 100 GB lagringsutrymme. Och dess installation kommer inte att vara mystisk. Allt du behöver göra är att klicka på Nästa tills du har slutfört alla steg som vi ombeds göra. Vi rekommenderar att du ställer in standardinställningarna, även om du alltid kan göra de inställningar som passar dig bäst.

HarmonyOS

Därefter är det dags att välja den virtuella enhet som vi vill använda med denna nya version av den asiatiska tillverkarens system. För att göra detta måste vi öppna det och skapa eller öppna ett projekt för att se huvudgränssnittet för detta verktyg: Verktyg> Enhetshanteraren-menyn. Dessutom är DevEco Studios HarmonyOS-emulator fjärransluten, så det första steget är att logga in på vårt verifierade Huawei-konto genom att klicka på Logga in.

Om allt gick bra efter att ha beviljat tillstånd att använda det här verktyget måste du återvända till DevEco Studio. Efter det kommer den att visa oss en lista över virtuella enheter som vi kan testa. För att börja använda den måste vi hålla ned play-knappen bredvid den vi vill ha. Även om detta system är på engelska kan vi ändra det till spanska i inställningarna. På så sätt kommer vi att kontrollera om det verkligen är värt det. migrera från EMUI till HarmonyOS

Hur du installerar den på din mobil steg för steg

Dessutom är det viktigt att veta att för att få den här nya versionen av Huawei-systemet kommer stegen att vara något knepiga. Så om du äntligen bestämmer dig för att prova den här metoden gör du det på egen risk. Och därför kommer det att vara nödvändigt att fortsätta med försiktighet och kunskap om fakta, det vill säga vi är inte ansvariga för vad som kan hända med din Huawei-terminal. Även om dessa steg som vi kommer att visa dig är direkt de åtgärder som utvecklats av det kinesiska företaget självt för övergången till ett nytt operativsystem, så allt borde vara i sin ordning.

Det första att tänka på innan du migrerar från EMUI till HarmonyOS kommer att vara ett enkelt faktum att verifiera att My Huawei-appen är installerad på vår mobila enhet. Även om detta bara är tillgängligt för mobiltelefoner som har tillgång till den kinesiska servern. Därför måste du välja två alternativ. Det första är att ändra regionen på vår mobila enhet för att kunna komma åt AppGallery-butiken och ladda ner appen. Eller, alternativt, ta till APK. Dessutom kommer det att vara viktigt att veta vilka mobila enheter som är kompatibla med den offentliga betaversionen av det asiatiska varumärket.

Installera HarmonyOS 2.0

Efter nedladdning måste den här applikationen öppnas, den kommer att be oss välja en region, så det är mycket viktigt att välja Kina. Det största problemet är att allt kommer att vara på ditt språk. Även om du har en Android-mobil med en Google-översättare med möjlighet att översätta via en kamera, kommer det inte att vara några problem.

När vi väl är inne kommer ett fönster med namnet HarmonyOS att dyka upp som kommer att ge oss två alternativ. Vi är intresserade av den till vänster, som den som ger oss tillgång till betan. De kommer sedan att visa oss olika mobiltelefoner eller enheter som är kompatibla med ändringarna i detta nya Huawei-programsystem. Om vi ​​klickar på alternativet som motsvarar vår terminal kommer den att visa oss den information som vi behöver sök om modellnumret är kompatibelt eller inte … Dessutom kommer de att vara mer eller mindre lätta att identifiera eftersom de kommer att visas i tabellen.

För att ta reda på vilket modellnummer vår Huawei har behöver vi gå till Inställningar> Om telefonen, och i det här avsnittet ser vi exakt vilken modell det är. Efter verifiering, om det matchar modellerna som ställts in av företaget, måste du klicka på den blå knappen som visas längst ner, som ger oss användarvillkoren för programvaran. När vi har accepterat dem går vi till den sista sidan, som flaggar om terminalen är kompatibel och hur uppdateringen kommer att fungera. Efter att ha klickat på knappen som visas längst ner igen öppnas ett popup-fönster som erbjuder oss två alternativ: ignorera eller ladda ner.

Installera HarmonyOS 2.0

Efter att det är installerat kommer vi att ha det sista steget, vilket kommer att vara att komma åt inställningarna och logga in och uppdatera, där det visar oss möjligheten att ladda ner och installera HarmonyOS 2.0 … Dessutom informerar den oss om att Service Pack kommer att tas bort automatiskt efter att installationen är klar.

Relaterade artiklar

Back to top button