Hur man installerar cPanel på vår webbserver –

Vad är cPanel

Som vi nämnde är cPanel ett av alternativen som vi kan använda kontrollpanel och kunna hantera tjänsterna på vår webbplats på ett ställe. Det är baserat på Linux och är en del av många stora webbhotell som vi kan anlita.

Från cPanel kan vi hantera domäner, se tillgängligt utrymme på den kontrakterade servern, skapa och hantera e-postkonton, installera WordPress, använda säkerhetsverktyg … I slutändan har vi ett brett utbud av alternativ.

Detta mycket intuitivt och en bekväm kontrollpanel. Kräver inga komplexa inställningar eller komplexitet för att använda. Detta gör att vi enkelt kan skapa olika FTP-användare för att ladda upp filer och ha mer kontroll över innehållet på vår webbplats.

Även om detta inte är det enda alternativet vi har på vår server, är det utan tvekan det mest populära. Det används särskilt flitigt av de som har en WordPress-sida och som skapar sin sida på en av de mest populära webbhotellen. Det finns också för användare som använder Drupal eller Joomla.

Därifrån kan vi konfigurera allt serverinnehåll … Vi har ett brett utbud av alternativ, vi kan hantera filer, skapa säkerhetskopior, hantera bilder … Kort sagt ett stort antal funktioner och alternativ som vi kan hantera genom cPanel.

Qué es cPanel

Hur man installerar cPanel

Vi har förklarat vad cPanel består av … Vi såg att detta är en kontrollpanel som ofta används för att hantera allt innehåll på vår webbplats och att den är tillgänglig på en primär värd som vi kan anlita. Vi kommer nu också att förklara hur vi kan installera den.

Tänk på att vanligtvis när du hyr en webbserver är cPanel redan installerat. Vi behöver inte utföra några ytterligare åtgärder utöver de konfigurationer som vi vill utföra. Men om vi har en kompatibel server och vill installera cPanel kan vi göra det.

Vi har sett att det är baserat på Linux, precis som CentOS. Låt oss uppdatera servern innan vi installerar. För att göra detta utför vi mums uppdateringar team.

Senare, när vi ser till att vår CentOS-server har den senaste versionen, kommer vi att installera Perl, språket den är skriven på. Vi måste köra kommandot yum installera perl

När det är gjort måste vi installera Curl. Det är ett krav för att kunna ladda ner installationsskriptet för cPanel. Kommandot i detta fall mums installera curl

Nästa steg är att lägga till värdnamnet. Detta är ett krav. Ta myserver.mydomain.com till exempel. Du måste ändra den till lämplig och utföra kommandot hostnameectl set-hostname minserver.mydomain.com

När vi installerar cPanel måste vi inaktivera eller ta bort nätverksadministratörstjänsten. Vi måste utföra kommandon stoppa NetworkManager-tjänsten och chkconfig NetworkManager är inaktiverat

Vi måste också tillfälligt inaktivera SELinux. SELinux är huvudskyddet för Linux-kärnan och det är bättre att inaktivera det för att undvika åtkomstproblem när vi installerar cPanel på CentOS Server. Vi kan använda kommandot sudo setenforce 0 för att inaktivera det.

Efter att vi har följt alla föregående steg som vi påpekade behöver vi bara installera cPanel. För att göra detta måste du springa cd / home && curl -o senaste -L https://securedownloads.cpanel.net/latest && sh senaste … Installationen kommer att ta mer eller mindre beroende på vilken server vi har. När vi installerar det kan vi aktivera de alternativ som vi tidigare inaktiverade.

Genom att följa dessa steg kan vi därför installera cPanel på vår server. Man bör komma ihåg att ett antal krav krävs, även om de, som vi kommer att se nedan, är grundläggande.

CPanel installationskrav

Tänk på att det finns ett antal krav för att installera cPanel. Det första steget kommer att vara en dedikerad server eller VPS-server. Du måste ha CentOS (den vi förklarade som ett exempel), RedHat eller CloudLinux. som ett operativsystem.

Vad gäller nivån hårdvara du bör också ha några minimikrav. Detta är dock inte alls svårt. Det normala är att med vilken server vi har idag är detta mer än tillräckligt. Du behöver 2 GB RAM för en CPU-kärna på minst 2 GHz, en 20 GB hårddisk (antingen SSD eller HD) och ha det senaste operativsystemet.

Därifrån, när vi väl har försäkrat oss om att vi har de specificerade kraven, kan vi installera det utan problem. Vi måste justera den med vår data och göra den justering som vi anser vara lämplig för att få den att fungera så bra som möjligt.

Som ett viktigt tips när installera cPanel även om detta är något vi bör tillämpa på alla andra system eller verktyg vi installerar är att skapa ett starkt och komplext root-lösenord. Den måste innehålla bokstäver (versaler och gemener), siffror och andra specialtecken. Allt är också slumpmässigt, unikt och av lämplig längd.

Du måste också uppdatera den regelbundet. På så sätt kan vi åtgärda eventuella sårbarheter som kan uppstå och äventyra vår säkerhet. Många fel uppstår i denna typ av tjänst. Problem som kan utnyttjas av hackare för att utföra sina attacker. Tack vare patchar och uppdateringar kommer vi att kunna fixa dem och på så sätt undvika problem.

Kort sagt, genom att följa dessa steg vi nämnde kan vi installera cPanel på vår server om den inte redan är installerad. Som vi nämnde är detta en av de mest använda och mest användbara kontrollpanelerna för att hantera vår webbplats och alla tjänster den innehåller.