Hur man inaktiverar tapetkarusellen på Xiaomi mobila enheter –

Men inte alla användare gillade just den här funktionen där panelen på deras mobila enhet ändrar bakgrunden av sig själv, antingen för att den förbrukar för mycket ström eller att de alltid vill ha en fast bakgrund. Av denna anledning kommer vi att förklara de olika sätt som du kan uteslut karusell från Xiaomi-telefoner … Du kan till och med få det att aldrig dyka upp igen.

Vad är det här?

I grund och botten är tapetkarusellen en funktion som Xiaomi introducerade till många av sina mobila enheter i MIUI 8, även om den nyligen kom tillbaka. Därför, när detta mjukvaruverktyg är aktiverat, kommer låsskärmen på vår kinesiska smartphone att visa oss olika högkvalitativa bilder som kommer att ändras med några sekunders mellanrum utan att vi behöver göra något åt ​​det.

Något som många inte gillade. Några av dess användare har till och med sett hur efter MIUI-uppdatering , den här funktionen aktiverades av sig själv. Och även om det har fantastiska bilder som de väljer åt oss baserat på vår smak och de nyheter som vi konsumerar dagligen. Om vi ​​till exempel hela tiden letar efter en specifik sport som Formel 1, dyker det upp bilder kopplade till den sporten.

Av denna anledning kallar många det irriterande, eftersom vissa av dessa bilder också innehåller länkar genom vilka du kan hitta all information relaterad till denna bild, eftersom de leder direkt till nyhetsinlägget. Och även om den officiellt inte är tillgänglig i alla länder, även om Spanien är en av favoriterna. Men om du vill inaktivera eller permanent ta bort det här verktyget som automatiskt ändrar bakgrunden på din mobilpanel bör du ta hänsyn till dessa metoder.

Kan jag använda mina egna bilder?

Även om det har varit många användare som har klagat på denna MIUI-programvara, kan det för många vara en extra fördel. Och allt för att de kan välja bilder direkt från sitt galleri, det vill säga detta ger oss möjligheten välja våra egna bilder som vi samlar på rullarna så att de automatiskt sätts som tapet varje gång “X”. Mer eller mindre vad vi hittar i Windows idag, eftersom du kan anpassa bakgrunden för att ändras.

Om du vill använda dina egna bilder måste du därför gå till Inställningar> Alltid på skärmen och låsa skärm> Tapetkarusell > Aktivera och tryck sedan på Foton från galleriet.

Genom att klicka på det här avsnittet öppnas rullen på den kinesiska smartphonen, där vi kommer att välja de bilder som vi gillar mest. Dessutom, som ett extra alternativ, kommer vi att kunna välja utbytesfrekvens för valda bilder längst ner på telefonpanelen. För att göra detta måste vi klicka på Frekvens av bilder i galleriet.

Stäng av

Till att börja med, om du har uppdaterat din smartphone till en ny MIUI-version, är det troligt att du har sett hur Xiaomi Tapetkarusell aktiveras utan ditt tillstånd på din mobiltelefon. Men oroa dig inte, för det finns ett ganska enkelt sätt att inte störa dig längre. Även om den kanske sätts på igen nästa gång.

Desactivar carrusel de fondos de pantalla Xiaomi

Det första vi behöver göra är att gå in i inställningarna för vår mobiltelefon från det kinesiska företaget och komma åt avsnitten Alltid på skärmen och låsskärmen. När vi väl kommit in i detta måste vi gå till tapetavsnittet “Carousel”, där vi hittar en strömbrytare med vilken vi kommer att säga adjö, åtminstone för nu, till den här funktionen.

Om du klickar på knappen “Aktivera” när den är nedtonad kommer det att innebära att den är inaktiverad på vår kinesiska smartphone, så olika bilder kommer inte längre att infogas i bakgrunden på terminalen.

Ta bort funktionen

Som vi varnade dig för är det här mjukvaruverktyget inte särskilt trevligt. Vi står inför en funktion som introducerades på Xiaomi-anpassningsnivån. från MIUI 8 även om den togs tillbaka från MIUI 12. Men när du inaktiverar den här funktionen är problemet att den associerade bilden förblir som fördefinierad i telefonen och du måste ändra den manuellt.

Från inställningar

Det första alternativet som vi kommer att ha till hands kommer att vara från själva inställningarna, inte bara avaktivera det, som vi såg tidigare, utan vi kommer att ta det ett steg längre. I grund och botten, vad vi kommer att göra är att återkalla samtycke att använda, kontraktet som vi undertecknade då för att kunna aktivera nämnda funktion.

För att göra detta måste vi gå till Inställningar> Alltid aktiv skärm och låsskärm> Bakgrundskarusell> avmarkera rutan Aktivera (nedtonad) och klicka på Integritetspolicy … Klicka sedan på “Återkalla samtycke” och klicka på “Återkalla” igen. Om vi ​​senare vill ta bort karusellen permanent måste vi gå till Applikationer och söka efter detta verktyg direkt i snabbsökningssystemet.

Desinstalar Carrusel de fondos de pantalla Xiaomi

I det här fallet beror det på vilken smartphone vi har, eftersom den i vissa fall tillåter oss att avinstallera det här mjukvaruverktyget från telefonen så snart vi klickar på “Avinstallera”.

Från Play Butik

Så långt vi följer de föregående stegen kan det hända att när vi går in i Applikationer och söker efter karusell av medel är visas inte som sådan eller ger oss helt enkelt inte möjlighet att ta bort den från vår Xiaomi-mobiltelefon. Ett litet trick fungerade dock med vissa användare. Därför rekommenderar vi att du provar det från din terminal om den tidigare metoden inte fungerade för dig.

För att komma igång måste vi följa den här länken i Play Butik. Förhoppningsvis kommer det att finnas ett “Radera”-alternativ inuti. När vi klickar på den här knappen kan vi permanent ta bort Xiaomi-karusellen från vår telefon med MIUI.

Vi ses inte igen

Sammantaget visade sig MIUI kunna ta bort denna proprietära programvara i dessa avancerade Xiaomi-smarttelefoner så om din nivå är medel eller nybörjare, är chansen stor att den inte ger dig möjligheten att ta bort den från dina inställningar så lätt. …

fondos de pantalla de xiaomi mi 11

Oavsett så finns det fortfarande hopp om att vi permanent kommer att bli av med den här funktionen i Xiaomi-telefoner. Självklart måste vi det gör det via ADB även om vi redan har varnat dig för att detta kommer att bli en lite mer komplicerad process. Vi börjar med att aktivera utvecklaralternativen för kinesiska smartphones, så vi måste gå till Inställningar> Om telefonen och trycka på siffrorna på byggnumret några gånger. Ange sedan dessa alternativ som vi just aktiverade och aktivera USB-felsökning.

Det bästa av allt är att vi inte längre behöver ladda ner något program till vår dator för att använda ADB, eftersom vi från den här länken kan göra det direkt med PC-webbläsaren. På WebABD-sidan måste vi klicka på “Asterisk” och ansluta vår telefon till datorn via USB> Lägg till en enhet på Internet (den kommer att visas i blått)> välj din mobiltelefon och klicka på “Anslut”> bevilja behörighet till den mobila enheten med hjälp av meddelandet som visas på telefonpanelen.

Efter det måste vi klicka på avsnittet “Interactive Shell” på Internet och lägga pm avinstallera -k –user 0 com.miui.android.fashiongallery … Tryck slutligen på Enter på datorns tangentbord. Om meddelandet “Lyckad” visas betyder det att vår kinesiska telefonkarusell har tagits bort.

Relaterade artiklar

Back to top button