Hur man inaktiverar och tar bort Google Drive från Windows 10 –

Google Drive är ett bra lagringsverktyg, men om vi upptäcker att vi inte använder det tillräckligt kan vi vara intresserade av att ta bort det från vår dator för att spara utrymme och systemresurser.

Vad kan vi använda Google Drive till på vår PC

Som vi nämnde är Google Drive molnlagring där vi kan spara både lokala filer (videor, musik, foton, dokument etc.) och dokument som vi skapar med hjälp av dokument, ark och presentationer. Applikationen ansvarar för att automatiskt uppdatera alla element, vilket gör att vi kan göra ändringar och komma åt den senaste tillgängliga versionen var som helst. För att använda det behöver du bara ha ett Gmail-konto, vilket ger oss tillgång till dess gratisversion, som inkluderar lagringskapacitet 15 GB även om vi också kan avtala om ytterligare kapacitet med Google One-tjänsten.

Genom att installera Google Drive-appen på vår dator kan vi komma åt mappen som kommer att hålla alla filer som vi har synkroniserat med molnet så att vi kan öppna och använda dem även om de inte längre är tillgängliga på vår hårddisk. drivenhet. Därför är det ett intressant verktyg för att skapa säkerhetskopior av våra mest värdefulla filer. För filer skapade med Google Dokument kommer du att kunna se de genererade filerna, men vi kommer inte att kunna redigera dokumenten initialt.

Om vi ​​trots allt detta ser att vi inte får tillräckligt med Drive-appen måste vi veta att vi har möjlighet att stoppa filsynkronisering, inaktivera vårt konto eller direkt ta bort appen helt från vår PC, bevara data som synkroniserades fram till denna punkt.

Koppla bort vårt användarkonto från Google Drive

Oavsett om vi vill ta bort Drive eller bara föredrar att det inte fungerar måste vi koppla bort systemet från vårt konto. Således förblir applikationen på vår dator, men är inaktiv, eftersom genom att radera vårt konto kommer den inte längre att kunna utföra säkerhetskopierings- och synkroniseringsprocesserna.

Det första vi måste göra är att hitta Google Drive-ikon som finns i systemfältet i nedre högra hörnet. Den är formad som ett moln med en pil uppåt. Så fort vi klickar på den visas en meny med de senast synkroniserade filerna och vårt konto länkat överst. Till höger klickar vi på de tre prickarna och en annan rullgardinsmeny visas igen där vi måste välja avsnittet “Inställningar”. Ett nytt fönster öppnas med titeln “Inställningar – Säkerhetskopiering och synkronisering”.

Google Drive-inställningar

I det här avsnittet kan du antingen pausa filsynkronisering, men hålla vårt konto anslutet, eller koppla bort kontot direkt från vår dator.

Sluta synkronisera filer

Här i den vänstra rutan väljer du fliken Google Drive. Nu, på höger sida, måste vi avmarkera kryssrutan “Synkronisera min enhet med den här datorn” så att det på så sätt slutar synkronisera alla filer. Från och med nu kommer vi att kunna komma åt data som lagras på vår PC, men alla ändringar vi gör kommer inte att tillämpas på Google Drive. När vi gör detta måste vi veta det du kan alltid vända utvecklingen och återaktivera den för att synkronisera igen. Du kan också välja alternativet Synkronisera endast dessa mappar för att bara välja vissa specifika filer att säkerhetskopiera. När du har gjort ändringar, klicka på “Acceptera” för att bekräfta.

Google Drive Sincronizar My unidad con este equipo

Inaktivera vårt användarkonto

Om det inte räcker för att undvika att synkronisera vår data kan vi också helt koppla bort vårt Drive-konto från vår PC. För att göra detta, från samma fönster “Inställningar – Säkerhetskopiering och synkronisering”, måste vi klicka på fliken “Inställningar” i den vänstra kolumnen. Nästa, på höger sida, kommer vi att se e-postmeddelandet som vi länkade. Nedan måste vi klicka på alternativet “Inaktivera konto”, och därmed kommer det inte att användas förrän vi loggar in igen. Filer i Drive-mappen kan fortfarande nås, men molnsynkronisering fungerar inte längre.

Google Drive desconectar cuenta

Ta bort Google Drive

Om det inte räcker att pausa synkroniseringsdata eller inaktivera vårt konto kan vi fortsätta med att ta bort Google Drive-appen från vår dator. På så sätt synkroniseras inte filerna heller, men vi kan fortfarande komma åt de befintliga filerna eftersom det inte tar bort dem. Efter radering kommer det att vara möjligt att flytta eller kopiera filer utan att påverka kopiorna som vi har i molnet.

För att helt ta bort disk kan vi göra det både från avsnittet Windows-inställningar och från kontrollpanelen.

Från inställningar

Vi kan komma åt inställningsmenyn med kortkommandot “Windows + I”. När fönstret Inställningar visas klickar du på fliken Program.

W10 Applikationskonfiguration

Från menyn Program klickar du på fliken Program och funktioner i den högra kolumnen. Nu på höger sida av skärmen måste vi scrolla ner. Här måste vi hitta ” Återställ och synkronisera från Google »Som motsvarar Google Drive-appen. Nu behöver vi bara klicka på knappen “Ta bort” för att helt ta bort den från vår PC.

Avinstallera Google Drive från Configuración de Windows

Från kontrollpanelen

Om vi ​​föredrar att utföra avinstallation från Kontrollpanelen måste vi skriva Kontrollpanelen i sökrutan Start-menyn och välja den. Väl inne, klicka på avsnittet “Avinstallera ett program”.

Program kontrollpanel

När detta är gjort kommer ett nytt fönster upp med en lista över program som vi har installerat på vår dator. Det är här vi måste hitta applikationen.” Google säkerhetskopiering och synkronisering “Det passar med Google Drive. När du har hittat den klickar du på den, högerklickar på den och väljer Avinstallera för att radera den helt från vår dator.

Avinstallera Google Drive från kontrollpanelen

Relaterade artiklar

Back to top button