Hur man inaktiverar inbyggd grafik i moderkortets BIOS –

Först och främst måste du ta hänsyn till två faktorer: den första är att om du inaktiverar den inbyggda grafiken och den dedikerade grafiken orsakar problem och slutar fungera, kan du hamna i en position där du inte kan aktivera den igen medan du byter ut den. tillägnad. på en ny, eftersom det naturligtvis inte fungerar att avaktivera den. Den andra faktorn att överväga har mycket att göra med detta, och är att om du inte har dedikerad grafik, så kommer systemet naturligtvis inte att tillåta dig att avaktivera den integrerade.

Vad är fördelen med att inaktivera integrerad grafik?

Det finns flera faktorer som gör att du vill inaktivera grafiken ombord på ditt system, och den första är att det finns tillfällen då systemet, trots närvaron av dedikerad grafik, deltar i driften av systemet. RAM-minne är som videominne för integrerat, så du slösar bort en del av systemets RAM.

Det finns tillfällen då inte ens systemet (särskilt Windows) definierar allt system-RAM som användbart, och om din dator till exempel har 8 GB RAM, säger Windows till dig att du bara har 7,5 GB (och anledningen är samma som den vi förklarade i föregående avsnitt). paragraf), så detta löses ofta genom att inaktivera inline-grafen.

Å andra sidan, om du använder din dator för att bryta kryptovaluta, rekommenderas det alltid att inaktivera iGPU eftersom det är känt att orsaka problem i NiceHash-systemet eftersom det kommer i konflikt med temperaturövervakningssystemet och fläkthastigheten. speciella diagram som du använder för mina.

Hur man inaktiverar inbyggd grafik på ett moderkort

Intel iGPU

Därefter kommer vi att visa dig hur du inaktiverar ditt systems inbyggda GPU / GRAFISK PROCESSOR, om din processor har en. De flesta Intel-processorer har integrerad grafik, liksom många från AMD, men om din CPU inte har en iGPU, kommer alternativen vi ska prata om härnäst inte att vara tillgängliga (och faktiskt är den här guiden irrelevant för dig) .

Du måste tänka på att varje moderkortstillverkare har olika BIOS-design, och i själva verket kan det skilja sig något mellan olika modeller från samma tillverkare. Därför kan sättet att avaktivera den integrerade grafiken ha ett annat namn eller vara på en annan plats, där vi visar dig nedan, och ändå ska det alltid vara med samma namn och på samma plats.

Först måste du inaktivera din PC:s integrerade grafik stiga på System-BIOS, och för att göra detta, slå på eller starta om din dator och tryck på DEL (Del), F2, F8 eller F12-tangenten flera gånger (nyckeln du går in i BIOS med är också tillverkarberoende) tills du får åtkomst. När du väl har gått in i BIOS är det bäst att aktivera utökat läge , vanligtvis genom att trycka på F7-tangenten.

Asus moderkort

På Asus-moderkort är det första du behöver göra att gå till fliken Avancerat och sedan öppna alternativet System Agent Configuration (SA). Gå sedan till menyn “Graphics Configuration” och hitta alternativet “iGPU Multi-Monitor”. Ändra dess status till Inaktivera och avsluta BIOS medan du sparar ändringar.

Avaktivera iGPU BIOS

Med detta har du redan inaktiverat den integrerade grafiken på din dator med ett Asus-moderkort.

ASRock moderkort

Om ditt moderkort är från ASRock är proceduren ungefär densamma. Det första du behöver göra efter att ha angett BIOS är att gå till fliken Avancerat och sedan gå till menyn Chipset Configuration. Väl där bör du hitta alternativet “iGPU Milti-Monitor” och, som med Asus-moderkort, ställa in det på “Inaktivera”.

Avaktivera iGPU ASRock

Av någon anledning skiljer ASRock på iGPU:er på vissa AMD-processorer, i vilket fall du behöver gå till Advanced, sedan AMD CBS, sedan NBIO allmänna alternativ och slutligen GFX-konfiguration. Där kommer du att se iGPU-konfigurationsalternativet, och efter att ha visat det hittar du alternativet iGPU Disabled, som du måste kontrollera för att inaktivera inbyggd grafik.

IGPU avaktiverar ASRock AMD

MSI moderkort

Om du har ett MSI-moderkort är sättet att inaktivera iGPU:n inte så annorlunda än resten: gå till Inställningar och sedan Avancerat. Där hittar du den integrerade grafikinställningsmenyn, där du måste göra två saker:

  • Ställ in Initiate Graphics Adapter på PEG.
  • Hitta IGD Multi-Monitor och ställ in den på Inaktivera.

Integrerad avaktiverad MSI-grafik

Gigabyte / AORUS moderkort

Slutligen, om ditt moderkort är från AORUS eller Gigabyte (i huvudsak samma tillverkare), är processen ännu enklare; Du behöver bara gå till Chipset-menyn, hitta Integrated Graphics och ställa in den på Disable.

Avaktivera iGPU Gigabyte

På lite äldre Gigabyte-kort hittar du den här menyn någon annanstans: längst upp går du till Peripherals-menyn och hittar alternativet Internal Graphics där du kan ställa in den på Disabled.

Avaktivera grafisk Gigabyte

Som du kan se är det väldigt enkelt att inaktivera din processors integrerade grafik och det kan göras och avbrytas på bara en minut genom att gå in i moderkortets BIOS. Kom dock ihåg varningarna vi gav dig i början, eftersom inaktivering av detta element kan leda till komplikationer om den markerade grafiken börjar ge dig problem.

Relaterade artiklar

Back to top button