Hur man inaktiverar direktuppspelning –

Vad är NVIDIA GeForce Experience

När vi installerar NVIDIA-drivrutiner , själva guiden tillåter oss att installera en plugin som heter ” GeForce Experience “. Detta är kontrollpanelen och grafikkortskonfigurationen från vilken vi kommer att kunna komma åt ett antal funktioner och verktyg som är utformade för att förbättra vårt spelande.

En av huvudfunktionerna vi kan hitta, och en av de mest använda, är möjligheten att anpassa grafikinställningarna för spel så att de passar vår PC. Programmet upptäcker vår processor, minne och installerade GPU / GRAFISK PROCESSOR och rekommenderar den optimala inställningen för att få bästa kvalitet med rätt uppdateringsfrekvens. Det är ett sätt att spara dig besväret med att ständigt ändra grafikinställningar i spel.

Den här kontrollpanelen hjälper oss också att hålla våra drivrutiner uppdaterade. NVIDIA GE letar ofta efter nya versioner av drivrutiner och när en ny version kommer ut låter oss ladda ner och installera den direkt från själva programmet.

NVIDIA GeForce Experience - 2

Dessutom tillåter GeForce Experience oss att aktivera en överlagring (som vi kan starta med Alt + Z) på skrivbordet, från vilken vi kan komma åt ett antal ytterligare drivrutinsverktyg och funktioner. Till exempel kan vi hitta:

  • Skärmdump : Med Alt + F1-tangenten kan vi ta en skärmdump av vilket spel som helst.
  • Fotoläge : Med Alt + F2 kan vi aktivera Ansel, “fotoläge” i spel som stöder det.
  • Filtrera Alt + F3 låter oss aktivera FreeStyle, en serie specialfilter för att ge spel en speciell touch.
  • Omedelbar uppspelning : en funktion som kontinuerligt spelar in skärmen (kastar innehållet med några sekunders mellanrum) så att vi i händelse av något speciellt kan spara ett segment av videon.
  • inspelning : en skärminspelare som ingår i själva handkontrollen som låter oss spela in vår spelsession på video.
  • Utsända : Vi kan aktivera eller inaktivera streaming av vårt spel över Internet.

Dessutom låter det oss också övervaka datorns prestanda medan du spelar (se FPS), komma åt foto- och videogalleriet och styra vår webbkamera och mikrofon om vi streamar.

Problemet med dessa verktyg, som kan vara användbara för vissa användare, är att de inte är det för många andra. Om vi ​​aldrig kommer att använda dem kommer de bara att förbruka resurser på datorn och de kommer få oss att förlora extra FPS.

Inaktivera direktuppspelning i NVIDIA

Om vi ​​inte utnyttjar den här funktionen är det bästa vi kan göra att stänga av den. För att göra detta är det första vi behöver göra att öppna huvudfönstret för NVIDIA GeForce Experience. Väl inne måste vi klicka på den kugghjulsformade ikonen. Ett fönster liknande det nedan kommer att visas. I den måste vi klicka på knappen “Inställningar”. Överlägg i spelet ” kapitel.

NVIDIA Superposition Configuration

Alternativen som är associerade med denna överläggspanel visas automatiskt. Innan vi går vidare till avsnittet om att inaktivera den här funktionen kommer vi att se de alternativ som den erbjuder oss. I den här konfigurationsmenyn går vi till ” Videoinspelning ” kapitel.

Superposición NV GE

Det är här vi ska hitta alla alternativ relaterade till den här funktionen. Vi kan till exempel välja hur många sekunder vi vill att programmet ska spela in kontinuerligt, samt kvaliteten på inspelningen. Ju högre värden för upplösning, bildruta och bithastighet, desto mer utrymme tar varje klipp upp.

Alternativ för mottagning och omedelbar uppspelning för NVIDIA GeForce Experience

För att inaktivera den här funktionen går vi tillbaka tills vi kommer till NVIDIA Overlay Panel. Som vi ska se, ” Omedelbar repris »Blir grön för att indikera att den här funktionen är aktiverad och fungerar. Vi klickar på det och vi kommer att se alternativet att spara det senast inspelade klippet eller inaktivera det.

Inaktivt spela direkt NVIDIA

Vi väljer det här alternativet och det är det. NVIDIA kommer att inaktivera upprepningsfunktionen i din GeForce Experience och vi kommer att se den nu nedtonad, tillsammans med ett meddelande som indikerar att funktionen har inaktiverats.

Repetición Instantánea desactivada NV

Från och med nu kan vi fortsätta att använda andra verktyg som den här panelen erbjuder oss, såsom filter eller fotoläge, utan att omedelbar upprepning kräver resurser på datorn.

Inaktivera all GeForce Experience-överlagring

Gillar du inte eller använder du inte NVIDIA Overlay Panel? Inga problem. I GeForce Experience kan vi också stänga av det. Således sparar vi inte bara PC-resurser, utan undviker också detta irriterande NVIDIA-meddelanden visas varje gång vi öppnar ett spel, där de till exempel erbjuder oss att aktivera filter.

För att inaktivera den här panelen måste vi återgå till huvudfönstret för GeForce Experience. Därifrån trycker vi på den kugghjulsformade knappen för att gå in i inställningarna och gå till avsnittet In-Game Overlay.

Vi kommer att se en liten switch här. Genom att klicka på den kan vi helt aktivera eller inaktivera denna panel.

Deaktiv Superposition NVIDIA GE

Duktig. Från och med nu kommer detta överläggsfönster inte längre att fungera. NVIDIAs kontrollpanel kommer att sluta konsumera resurser i onödan, även om vi inte heller kommer att kunna använda funktionerna och möjligheter som erbjuds av detta tillägg.

Om vi ​​vill aktivera den igen i framtiden behöver vi bara följa samma steg och aktivera strömbrytaren vi just såg. Vid denna tidpunkt kommer den att ladda panelen igen och alla verktyg kommer att vara tillgängliga igen.

Relaterade artiklar

Back to top button