Hur man inaktiverar 5G på vår mobiltelefon och av vilken anledning –

Jobba med oss ankomst från 5G på mobil , Internetanslutningshastigheten för användare har förbättrats avsevärt. Dessutom finns det redan miljontals människor i vårt land som använder den här typen av täckning både lokalt och för att de har en smartphone som är kompatibel med denna nya generations nätverk. Även om det är uppenbart att detta kommer att vara framtidens teknik, är resultaten inte lika bra av olika anledningar.

Även om olika smartphonetillverkare släpper fler och fler mobila enheter som är kompatibla med den här typen av anslutning, är sanningen att den har ett antal problem, som vi kommer att förklara senare. Lyckligtvis kan de allra flesta av dessa terminaler ge en lösning. Därför kommer vi att förklara hur man inaktiverar 5G så att du inte slösar mer data och batteri på dina Android-telefoner.

Problem med 5G-smarttelefoner

Det är klart att den här tekniken kommer att finnas med oss ​​åtminstone under nästa decennium. Dessutom ger det viktiga nyheter när det gäller betydande förbättringar av hastighet, latens eller täckning över 4G.

Detta betyder dock inte att olika problem har hittats, till exempel det faktum att implementeringen fortfarande är långt ifrån 100% klar och att de allra flesta människor fortfarande inte har en kompatibel smartphone. Detta är dock inte de enda hindren som står i vägen för denna teknik. Av denna anledning kommer vi att förklara för dig vad som är de största utmaningarna för denna framtidens teknik.

Realme 8 5G

Konsumera mer data

En av de negativa faktorerna som vi hittar på den här typen av nätverk är konsumtionen av data från våra mobila enheter. Även om sanningen är att konsumtionen kommer att bero på mängden data som laddas ner. Men att ha en högre hastighet kommer att betyda om vi vill kunna utföra fler uppgifter på kortare tid och därför öka kostnaderna för datan.

Lyckligtvis satsar fler och fler operatörer på priser där 5G redan finns … I vårt land har till exempel stora operatörer som Vodafone, Movistar eller Orange redan 5G. Därför, om vi vill använda den här typen av nätverk på vår smartphone, kommer det bästa alternativet alltid att vara att välja en av dessa tariffer, där de försäkrar oss att dataöverföringskostnaderna kommer att vara obegränsade.

Slösa mer batteri

Det är viktigt att betona att denna typ av nätverk, beroende på om vår mobiltelefon använder ständigt 5G , kommer att förbruka mer eller mindre batteri. Dessutom bör det noteras att i de tidiga stadierna av att använda denna teknik var batteriförbrukningen för mobiltelefoner högre då det var en generell förändring mellan 5G- och 4G-signaler. Detta innebär högre batteriförbrukning på smartphones. Men när täckningen ökar och anslutningen till de etablerade områdena där den är verksam kommer strömförbrukningen att minska tack vare olika förbättringar som implementeras i mobila processorer.

oneplus mobiler bateria

5G finns inte överallt

Det är tydligt att för att denna teknik ska fungera på vår mobila enhet, förutom att ha en mobiltelefon som är kompatibel med denna anslutning och hastigheten som också beror på den, är det nödvändigt att befinna sig i regionen eller området där detta tekniken fungerar. … Mer än något annat, för det skulle vara värdelöst att ha den bästa mobiltelefonen för tillfället och med den högsta taxan, om vi lever. i ett område där det inte finns någon täckning , och ännu mer 5G. Lyckligtvis finns det olika sätt att ta reda på om där vi bor finns den här typen av koppling. En är genom olika företags webbsidor, de brukar ha information eller kartor som visar vilken typ av täckning varje ort har.

Hur man tar bort från en mobil

Fler och fler terminaler av både hög- och medelklass av olika företag har det nödvändiga stödet för sådan kommunikation. Detta gör att vi som användare kan dra nytta av möjligheten njut av snabbare anslutningshastighet … Speciellt när det kommer till att titta på och titta på strömmande innehåll. Även om denna 5G också innebär högre strömförbrukning av telefonen, som vi nämnde tidigare.

Lyckligtvis kan användning av energisparläge inaktivera denna typ av nätverk på din mobiltelefon. Men alla har inte denna möjlighet. Det enda alternativet är att ändra eller inaktivera denna typ av nätverk på våra smartphones, eftersom inte alla användare kanske vill använd batterisparläge för att kunna inaktivera denna anslutning på sina telefoner. Så följande steg:

  • Öppna dina telefoninställningar.
  • Gå till Anslutningar eller Wi-Fi och nätverk (detta beror på ditt mobiltelefonmärke).
  • Tryck på Mobila nätverk.
  • Gå sedan in Nätverksläge
  • Väl inne kan du välja vilken anslutning du vill ha till din smartphone.

avaktivera-5g

Således, även om vi inte vill använda energisparläget på vår mobila enhet, lyckades vi inaktivera den här typen av anslutning på telefonen. Således kommer det att tillåta oss att minska energiförbrukningen i den, vilket kan vara användbart om vi befinner oss i ett område med dålig täckning. Eller även om vi vid den tidpunkten inte ska använda den, och vi behöver spara batteri på mobiltelefonen. När vi vill slå på den igen behöver du bara följa de föregående stegen och välj alternativet 5G

Kan jag stänga av den på alla terminaler?

Sanningen är att det redan finns många terminaler som är kompatibla med denna typ av anslutning tack vare modemet de har i sin processor. Lyckligtvis, trots de problem vi också förklarade för dig, tillåter alla terminaler som vi upptäcker med denna typ av teknik oss att välja om vi vill ha nästa generations täckning eller byta till 4G-anslutning

Som har använts över hela världen de senaste åren, fram till tillkomsten av denna teknik. Det är därför alla mobila enheter bör kunna inaktiveras, som vi förklarade tidigare. Dessutom, eftersom tillverkarna har överlåtit till användaren att bestämma om han vill ha detta nätverk på sin mobiltelefon.

Allt för att när som helst avgöra om du behöver mer respons när du söker efter något på Internet. Detta innebär dock mycket mer data och batteriförbrukning. Det vill säga, det är tydligt att möjligheten att avaktivera den endast kommer att vara tillgänglig i de terminaler som har sådan kompatibilitet.

Även vi kan inte hitta det bara i olika telefoner OnePlus, Google, Samsung, bland andra … men även iPhone 12, som är den första från Apple som har denna teknik, erbjuder dina användare möjligheten att inaktivera detta nätverk.