Hur man hittar dem –

Hitta din Apple Watch med appen Hitta

Om du tyvärr inte har tur: din Apple Watch har blivit stulen eller förlorad, det första steget vi rekommenderar är att försöka hitta den, eller snarare försöka ta reda på var den platsen är, det vill säga var den är. vid det tillfället. din Apple Watch. Att göra detta på din iPhone Detta hjälper dig att hitta den först och sedan skydda den, men vi kommer att prata om det senare.

För nu ska vi fokusera på att försöka hitta honom. Om du ställer in sökning på en iPhone som är ihopkopplad med din Apple Watch, slås den på automatiskt på din Apple Watch, så att du kan använda appen Hitta för att hitta din Apple Watch. För att hitta din klocka i Sök-appen måste du överväga din Apple Watch-modell. Alla modeller som har GPS kommer att använda det tillsammans med säker Wi-Fi, i fallet med Apple Watch Series 1 som inte har GPS kommer du att se platsen för den anslutna iPhonen.

För att se din Apple Watch på en karta har du två alternativ. Den första är via en dator.

 1. Gå till iCloud.com och logga in med ditt Apple-ID.
 2. Öppna Hitta iPhone.
 3. Klicka på Alla enheter och välj din Apple Watch.

Om du vill göra detta via iPhone, följ dessa steg.

 1. Öppna Sök-appen.
 2. Välj fliken “Enheter”.
 3. Välj Apple Watch för att se enhetens plats på en karta.

Om du hittar klockan och den är nära din plats kan du få den att pipe för att göra den lätt att hitta, så klockan piper tills du klickar på Avbryt. Om du däremot inte hittar klockan så beror det på att den inte är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk, till mobildata eller till en länkad iPhone.

Aktivera Lost Mode för Apple Watch

Som vi nämnde tidigare är en annan funktion som du kan använda med sökappen möjligheten att skydda din enhet, det vill säga skydda all data och innehåll som finns inuti din Apple Watch. För att göra detta måste du aktivera Lost Mode. I det här läget kan du automatiskt blockera den och se till att i samma ögonblick som klockan ansluts kan du visa ditt telefonnummer på klockskärmen så att de kan kontakta dig och returnera din enhet.

För att aktivera Lost Mode kan du göra det genom att gå in i appen Hitta på din iOS-enhet genom att följa dessa steg.

 • Öppna Sök och tryck eller klicka på Apple Watch.
 • Klicka på Aktivera i avsnittet Markera som förlorat.
 • Klicka på Fortsätt.
 • Ange ett telefonnummer som de kan kontakta dig och klicka på Nästa.
 • Ange meddelandet du vill visa på klockskärmen.
 • Tryck på Aktivera.

Appen skickar ett e-postmeddelande till dig för att bekräfta att du har satt din Apple Watch i Lost Mode.

Anmäl det till myndigheterna

Om du äntligen inte kunde hitta din Apple Watch och återställa den efter att ha aktiverat Lost Mode, rekommenderar vi att du skickar in en stöldrapport med all data från din Apple Watch. På så sätt, om myndigheterna återställer din enhet, kan de kontakta dig för att få dig tillbaka och återställa din Apple-klocka på det sättet. Det är mycket viktigt att du anger enhetens serienummer och IMEI, de data du kan hitta i lådan på din Apple Watch.

Kontakta ditt telefonbolag

Om din Apple Watch är en LTE-modell och har en inbyggd mobildatahastighet, rekommenderar vi att du kontaktar ditt telefonbolag för att inaktivera detta kortläge och på så sätt förhindra andra från att använda din klocka för att ringa samtal eller ansluta till Internet. . ..

Ändra ditt Apple ID-lösenord och ta bort Apple Watch från betrodda enheter.

Förutom att låsa din Apple Watch och lämna in ett klagomål till myndigheterna är det viktigt att du ändrar lösenorden för alla tjänster som du har tillgång till via din Apple Watch, med början på ditt Apple ID-lösenord och inklusive de sociala nätverk och tjänster som någon annan kanske kan komma åt. få åtkomst om den lyckas låsa upp din Apple Watch.

En annan åtgärd som vi rekommenderar att du vidtar är att ta bort din Apple Watch från din lista över betrodda enheter så att den här enheten inte får tvåfaktorsautentiseringskoder. För att göra detta behöver du bara logga in på din kontosida för ditt Apple-ID, gå till avsnittet Enheter och ta bort din Apple Watch.

Vad händer om du hittar en smartklocka?

Om, lyckligtvis, din Apple Watch visas måste du inaktivera Lost Your Watch Mode. För att göra detta, lås upp klockan, ange lösenordet och gå. Om du vill slutföra denna process via din dator, följ dessa steg.

 1. Logga in på iCloud.com med ditt Apple-ID.
 2. Öppna Hitta iPhone.
 3. Klicka på Alla enheter och klicka sedan på Apple Watch.
 4. Tryck på Lost Mode > Stop Lost Mode och sedan Stop Lost Mode igen för att bekräfta.

Om du vill göra det från iPhone, följ dessa steg.

 1. Öppna appen Hitta min och tryck på din förlorade Apple Watch.
 2. Klicka på under Markera som förlorad.
 3. Tryck på Inaktivera “Markera som förlorad” och tryck sedan på Inaktivera för att bekräfta.

Relaterade artiklar

Back to top button