Hur man har filer på nätverket och får fjärråtkomst –

Hur man alltid har filer online

Som vi sa har vi flera alternativ att tillåta lagra filer i molnet och har tillgång till dem var som helst. Vi kan dela dem med andra, utbyta information mellan enheter, skapa säkerhetskopior, frigöra utrymme … Vi kommer att ha flera alternativ som vi kan anpassa efter det vi verkligen letar efter.

Öppna moln

Ett mycket enkelt och samtidigt användbart alternativ är ett offentligt moln. I det här fallet pratar vi om plattformar som t.ex Google Drive , En skiva eller Dropbox … Det här är tjänster som vi kan använda gratis eller mot en avgift (om vi väljer mer lagringsutrymme eller funktioner) och som vi kan använda på våra enheter för att vara värd för innehåll.

Operationen är mycket enkel: vi registrerar, skapar ett konto och lagrar filer och dokument från vilken enhet som helst. Vi kan komma åt det från en mobiltelefon, dator, via en webbläsare eller applikationer, dela länkar med tredje part …

Detta är en enkel och mycket användbar lösning. Vi kommer inte ha några svårigheter. Det enda att tänka på är att vi kommer att vara begränsade till vilka funktioner den här tjänsten erbjuder och vad specifikationerna är. Det finns många tjänster för att spara filer i molnet.

Fildelningsplattformar online

Vi vi kan säga att online-plattformar av denna typ liknar de tidigare, men har vissa skillnader. Vi pratar till exempel om tjänster som Mega, Filebin och många andra liknande sidor. I det här fallet kan vi till och med använda plattformar av denna typ utan registrering. Vi kommer inte att ha en app (eller så är det ovanligt) att komma åt.

Vi hostar innehåll från webbläsaren. I många fall kommer den bara att vara tillgänglig under en viss tid och tas bort i efterhand. Detta är intressant om vi till exempel vill dela något med andra användare, och vi inte är intresserade av att det stannar där längre. Även för datautbyte mellan enheter.

Konfigurera NAS

Ett riktigt intressant alternativ är att ha en egen privat moln… Vi kommer att ha olika alternativ, oavsett om vi köper en NAS-server eller bygger vår egen med en hårddisk kopplad till en router och rätt konfigurerad. Den ska alltid vara på.

En NAS är i grunden en hårddisk som vi kan lagra alla typer av filer på. Denna information kommer att vara tillgänglig var som helst. Vi måste bara lämna den ansluten till routern och tillgänglig på nätverket.

Anslut datorer till nätverket

Ett annat alternativ, även om det kan vara mindre användbart i många fall, är att ansluta din dator (eller flera) till nätverket och fjärråtkomst från andra enheter. På så sätt kommer vi att kunna komma åt filer över nätverket var vi än är.

Detta är mycket viktigt idag tack vare distansarbete. Många anställda får tillgång till information på kontorsdatorer var som helst. Därför är ett annat alternativ värt att överväga. Vi har redan sett att vi till och med kan utbyta filer mellan datorer i ett lokalt nätverk.

Relaterade artiklar

Back to top button