Hur man handlar på Amazon från echo med Alexa –

Vad gör köp med Alexa

Alexa shoppingfunktion det är inget annat än, som namnet antyder, möjligheten att handla i Amazons onlinebutik genom sin assistent och med hjälp av röstkommandon. Det vill säga att kunna säga något i stil med “Alex, köp mjölk” och så att röstassistenten kan utföra en åtgärd utan att tillgripa en enhet med skärm.

Intressant och futuristisk på samma gång, eller hur? Ja, men även om detta redan är verklighet är det väldigt få användare som använder den här funktionen. Den främsta anledningen är förtroendet för systemet, som de inte anser vara säkert på grund av själva det blindköpta faktumet. Varför om detta inte är vad du verkligen ville eller om beloppen är felaktiga? I princip bra, det kommer inte att vara några problem, eftersom köp är fortfarande föremål för gratis returer, även om det är logiskt att tro det.

Likaså ska det också sägas att tanken bakom denna funktion är att kunna göra alla de köp som du redan gör regelbundet, med jämna mellanrum. På så sätt ska det inte vara några problem, för du ska köpa produkter som du redan kan väl, till exempel allt som rör mat, städprodukter osv.

Vad du behöver för att beställa med Alexa

Nu när du vet vad det är att köpa med Alexa kanske du undrar vad du behöver för att göra det. Jo, för att handla med Alexa är det viktigt att följa serien storstad, :

 • Först, ha ett Amazon-konto.
 • På det här kontot måste du ange en giltig betalningsmetod.
 • Dessutom måste leveransadressuppgifterna vara korrekta för att undvika problem.

Klart, om du följer dessa avsnitt kan du köpa på Amazon med din röstassistent. Det finns dock ett antal andra saker du behöver veta för en tillfredsställande upplevelse och för att undvika det potentiella krånglet med oönskade köp.

Säker shopping med Alexa

Precis som vem som helst kan använda din smarta enhet med Alexa, kan de också använda shoppingfunktionen. Därför är den första rekommenderade åtgärden för att förbättra säkerheten för köp med Amazon Voice Assistant skapa en röstprofil.

Profiler låter hjälparen känna igen personen som pratar med honom. På så sätt vet de om de äger kontot och kan använda röstkommandon för att auktorisera köpet.

För att skapa en av dessa röstprofiler behöver du bara följa dessa steg, även om du kanske redan har gjort det i någon tidigare konfiguration för andra assistentfunktioner:

 1. Öppna Alexa-appen på din mobila enhet.
 2. Gå till alternativet Mer och sedan till avsnittet Inställningar.
 3. Välj sedan alternativet Köp med röst.
 4. I den här inställningen, gå till köpbekräftelse
 5. Välj nu ett hanteringsalternativ för att tilldela det lämplig profil.
 6. När du har det, välj och tryck på spara
 7. Slutligen kan du aktivera eller avaktivera den här profilen för shoppingtemat.

Detta är den första säkerhetsåtgärden som gör att du kan handla med Alexa, men det finns ytterligare en ytterligare åtgärd som ytterligare ökar förtroendet i köpprocessen: med en PIN-kod … För att konfigurera det, gör följande:

 1. Öppna Alexa-appen på din mobila enhet igen.
 2. Återigen, under Avancerat, klicka på Inställningar.
 3. Välj “Kontoinställningar” och sedan “Röstköp”.
 4. Klicka på Hantera i avsnittet Köpinställningar.
 5. Nu behöver du bara aktivera röstkoden och ställa in den fyrsiffriga sifferkoden du vill använda.

Med dessa två inställningar kan du säkert handla med Amazons Voice Assistant, eftersom den inte bara behöver känna igen din röst, utan den behöver också veta vilken siffra som bekräftar köpet. Och det är sant att att behöva diktera säkerhetskod minskar flexibiliteten i processen, men det är också sant att detta är ett sätt som många användare kan lita på att använda den här funktionen.

Hur man beställer med Alexa

Till sist, hur man gör en beställning via Alexa ganska enkelt. Allt du behöver göra är att fråga honom, som du skulle fråga om många andra saker. Till exempel “Alexa, köp mjölk.” Om du vill att han ska köpa flera flaskor mjölk behöver du bara berätta för honom numret och därför nästan allt som du tänker på.

Naturligtvis måste du vara noga med att se vilka alternativ han erbjuder dig, så att det alltid finns den som du verkligen behöver. Förutom det har det inte många mysterier och många möjligheter, även om det kommer att vara en långsam process tills du anpassar dig till detta interaktionssätt för något så enkelt som att gå och handla.

Komplettera dina Alexa-köp med inköpslistor

För att slutföra alla dessa shoppingalternativ med Alexa, inköpslistor … Även om du inte kan slutföra ett köp med guiden, är det mycket användbart och väldigt enkelt att kunna använda den för att lägga till saker du behöver köpa.

För att använda inköpslistor behöver du bara skapa en eller flera listor, beroende på om de handlar för hemmet, jobbet eller vad som helst, och be Alexa att lägga till varorna du säger åt dem. Till exempel, “Alexa, lägg till toalettpapper till din inköpslista” eller “Alexa, lägg till folios till din inköpslista på kontoret.”

Relaterade artiklar

Back to top button