Hur man gör Windows 10 helt transparent –

Således integrerar systemet gradvis nya funktioner och förbättrar befintliga genom uppdateringar som skickas av de från Redmond … Allt blir inte bättre när det kommer till mjukvarans funktionalitet, men den estetiska delen är också viktig. När vi gör det vill vi berätta det för dig Microsoft vill också att vi anpassar Windows 10 efter våra behov. Detta ger oss ett operativsystem som är mer i linje med vad vi vill hitta visuellt, förutom att det är ännu mer produktivt.

Windows 10-anpassning hjälper till att förbättra prestandan

Och tänk på att att kunna arbeta med ett snyggare och mer personligt användargränssnitt hjälper oss i vårt dagliga arbete. Vi kan också mena de program, mappar eller filer som vi använder mest, anpassa utseendet på ikonerna, deras distribution etc. Som vi nämnt erbjuder Microsoft själva fler och fler lösningar för allt detta.

Faktum är att mest av allt, Windows-användare anpassa systemet helt efter din smak. Element som temafärg, mappikoner eller systemljud spelar in här. Detta är något som, särskilt i de senaste versionerna av Windows, har designats om till något speciellt som transparens.

Det är precis den frågan som vi vill fokusera på i dessa rader för att göra Windows 10 så transparent som möjligt. För nu kan vi säga att Windows 10 i sig har några integrerade funktioner i samma mening. På samma sätt kan vi använda tredjepartslösningar som vi kommer att visa dig senare.

Hur man gör Windows 10 transparent

Aktivera transparens från själva Windows

Men först måste vi aktivera transparenserna som operativsystemet självt integrerar som en del av sitt ursprungliga gränssnitt. Låt oss inte glömma att de ger Windows ett modernare utseende, men samtidigt konsumerar Resurser … Det är därför de med det gamla PC eller något mer begränsade i resurser, föredrar att inaktivera det här avsnittet.

Men i det här fallet är det första vi gör för att se till att OH-filmen som ingår i själva operativsystemet är aktiva att gå till Inställningar. Det är vad vi uppnår t.ex. Win + I tangentkombination. Väl i det nya fönstret som vi hittar går vi till avsnittet “Personalisering” och klickar sedan på avsnittet “Färger”. Här ser vi redan en väljare märkt “Transparency Effects”, så vi aktiverar den om den är avstängd.

Men med allt detta vill många användare ta det ett steg längre och göra denna transparenseffekt mycket mer närvarande i operativ system … Så, som vi nämnde tidigare, kan vi använda tredjepartslösningar, vilket kommer att vara till stor hjälp när vi ska lära dig.

Använd programvaran Aero Glass

Som vi nämnde finns det vissa tredjepartsprogram som kan vara till stor hjälp för den här typen av specifika uppgifter. Det här är fallet Aero glas , programvara som ursprungligen utvecklades för Windows 8, men den kommer också att vara användbar i Windows 10. Det är ett program som vi kan ladda ner från den här länken och det lägger till en glaseffekt till flera delar av Windows. Den här effekten tillämpas på objekt som fönsterramar och gör innehållet lite suddigt för att göra det mer transparent.

Det bör noteras att detta också kommer att hjälpa oss att ändra transparensnivån i kontrollpanelen eller lägga till högdagrar och skuggor till Windows 10 windows … Låt oss säga att om vi vill har vi möjlighet att specificera om vi vill att transparenseffekten ska vara aktiv i hela fönstret eller bara i ramen.

Använd Peek Through-programmet för ett mer transparent fönster

Detta är ett program som har funnits ett tag men fungerar på Windows 10 och du kan ladda ner det från den här länken. För att utföra uppgiften vi pratar om är det första vi gör att specificera en kortkommando som använder Win-tangenten.

Genom att göra detta uppnår vi genom att använda ovannämnda kortkommando som vi tidigare definierat för att göra det aktiva fönstret transparent. Dessutom kan transparensnivån justeras med reglaget vad samma program presenterar för oss. Detta kommer att hjälpa oss att förmedla denna aspekt som vi letar efter här till de fönster som vi arbetar med i operativsystemet.

Windows 10 är mer transparent med TranslucentTB

Här pratar vi om UWP-appen som vi kan ladda ner från den officiella butiken för själva operativsystemet. I synnerhet är det en applikation som utvecklats för att anpassa utseendet på systemets aktivitetsfält, till exempel för att göra det helt transparent eller osynligt. Således ökar vi arean på skrivbordsskärmen.

Men detta kommer inte bara att hjälpa oss att göra detta element transparent, utan vi kommer också att ha möjlighet att anpassa dess design och färg efter våra behov och smaker.

Utvecklare: Charles Milette

Få genomskinliga fönster med WindowTop

Det här är ett annat intressant förslag i samma mening som du kan ladda ner från den här länken och att när du installerar det körs det i bakgrunden. Det användare Gränssnittet dyker upp när vi håller muspekaren över det och gör fönstret vi vill ha mer transparent. För detta kan vi också använda en anpassad tangentbordsgenväg eller via ikonen som programmet lägger till. Hur som helst, med allt detta försöker vi lägga till den transparenseffekten till Windows 10-fönster som vi vill ha direkt.

Relaterade artiklar

Back to top button