Hur man gör iPhone-skärmen horisontell –

Inaktivera horisontellt skärmlås

I många fall kan det vara irriterande för iPhone att ta en horisontell position på skärmen för att utföra en åtgärd, så du kan aktivera låsskärmsläget, som nästan alltid använder iPhone-skärmen vertikalt. Vi säger “nästan alltid” för om du vill se multimediainnehåll i en applikation kan den kanske se det i helskärmsläge, och på så sätt, om du kan använda din iPhone horisontellt. Detta kommer att vara det enda undantaget, bakom vilket du kan använda din iPhone i liggande läge när skärmlåset är aktiverat.

För resten av åtgärderna och applikationerna som är kompatibla med horisontell användning måste du inaktivera skärmlåsläget. För att göra detta behöver du bara gå till kontrollcentret och avmarkera det här alternativet. Om din iPhone inte har en hemknapp måste du svepa nedåt från det övre högra hörnet för att komma åt kontrollcentret. Å andra sidan, om din iPhone har en hemknapp måste du svepa uppåt från skärmens nedre hörn för att komma åt kontrollcentret.

Kan jag använda en horisontell skärm i alla applikationer?

När du har inaktiverat skärmlåset kommer det att tillåta dig att använda iPhone horisontellt, men inte i alla applikationer, eftersom inte alla har denna möjlighet när de använder dem. Samma sak händer med vissa inhemska Apple-applikationer eller till och med vissa delar av själva iOS-systemet.

Faktum är att det enda sättet att veta om du kan använda en viss applikation horisontellt är att testa den. Vanligtvis kan applikationer utformade för att konsumera multimediainnehåll som YouTube eller Netflix användas horisontellt för att dra fördel av iPhones skärmformat. Meddelandeappar är en annan sektor som också vanligtvis ger möjlighet att kommunicera horisontellt med dina nära och kära, vilket kan vara bekvämare om du ligger i sängen eller på soffan. I avsnittet för sociala medier är kriterierna helt godtyckliga, Twitter gör det till exempel möjligt att använda applikationen horisontellt, men Instagram gör det inte, vilket är vettigt, eftersom det mesta av innehållet i detta sociala nätverk distribueras i stående format .

Om vi ​​fortsätter att prata om Apples egna appar eller iOS i sig händer samma sak vid vissa tidpunkter eller att utföra vissa åtgärder om du kan använda din iPhone i liggande läge men inte för andra. Om du till exempel vill skriva ett meddelande genom applikationen Meddelanden kan du dock använda Musik och Podcasts som applikationen inte har möjlighet att använda horisontellt. Å andra sidan är appen Inställningar lämplig att använda horisontellt, precis som appen Foton eller Kalender, tvärtom kan själva App Store endast användas vertikalt, samma sak händer med Watch-appen eller Apple, själva klockappen …

Widgetar förhindrar iPhone liggande orientering

Något konstigt med vad som händer med iOS 14 är att om du använder en av operativsystemets nya fantastiska funktioner, widgets, kommer du inte att kunna använda din iPhone horisontellt när du är inne på några av enhetens huvudskärmar. Men om det inte finns någon widget på någon av huvudskärmarna, om du kan använda den, och apparnas position kommer att ändras varje gång du lägger iPhone horisontellt.

Storlek spelar roll

Andra punkter du bör tänka på när du använder din iPhone i liggande läge är dess storlek. I vissa fall är det bara tillåtet att använda iPhone horisontellt för större modeller. I slutändan är det vettigt, eftersom vanligtvis ju större enheten är, desto mer föreslår den att du använder den i liggande orientering. Faktum är att i modeller som iPhone 6, 6s, 7 eller 8 är enhetens huvudskärmar, trots bristen på widgets, inte heller anpassade för användning i liggande orientering.

Det är obligatoriskt att spela horisontellt

Precis som med applikationer som konsumerar multimediainnehåll kan många spel bara spelas med iPhone i horisontellt läge, eftersom många av kontrollerna bara är tillgängliga när enheten är i den positionen. Dessutom är detta i många fall också det mest optimala sättet att använda de skärmmöjligheter som de flesta iPhones har att erbjuda.

Automatisk avstängning trick

Det finns ett sätt att automatiskt aktivera och avaktivera den här funktionen tack vare applikationen Genvägar och skapandet av automationsverktyg. För att göra detta, följ dessa steg:

  1. Öppna appen Genvägar på iPhone.
  2. Gå till fliken “Automation”.
  3. Klicka på Skapa personlig automatisering.
  4. Klicka nu på “Ansökan”.
  5. I avsnittet Applikation väljer du de applikationer för vilka du vill aktivera eller avaktivera horisontellt lås vid öppning eller stängning.
  6. Välj om du vill att detta ska ske vid öppen eller stängning.
  7. Klicka på Nästa.

Om du konfigurerade det här alternativet när du öppnade programmet måste du senare skapa en annan automatisering genom att följa dessa steg för att aktivera eller avaktivera låset när det är stängt.

Relaterade artiklar

Back to top button