Hur man gör Internet snabbare i Windows 10 –

I våra team kan vi just nu utföra alla typer av uppgifter relaterade till onlinevärlden. Från spela spel till något så enkelt som att besöka webbplatser, videokonferenser, arbeta i molnet, etc. Vi måste också komma ihåg att i allt detta kommer våra kontakter att spela en viktig roll i de flesta sinnen, men inte i alla .

Med detta menar vi att samtidigt, utöver anslutningar som sådan eller dess typ spelar andra faktorer en roll. För det första, hur kan det vara annorlunda, vi måste ta hänsyn till vad ett lag är som sådant, men inte bara det. Samtidigt måste vi veta hur vi ställer in det, förutom att använda den anslutning vi pratar om på bästa sätt. Genom att göra det uppnår vi verkligen det vi har tillgång till Internet på ett mycket smidigare och snabbare sätt.

Det här är vad, hur kan det vara annars, vi också kan använda på Windows 10-datorer, som vi kommer att se nedan. Därför kommer vi på samma rader att prata om hur man får Internet att fungera snabbare på vår Windows 10- grundad dator

Använd en kabel istället för Wi-Fi

Där det är möjligt och om hårdvaran tillåter, har de flesta av dem en motsvarande port som vi måste ansluta Windows PC till router via kabel istället för via Wi-Fi … Det är sant att den andra metoden är bekvämare, men vi kommer att märka en ökning av prestanda när vi använder en Ethernet-kabel. Självklart om det är fysiskt möjligt.

Ta din router närmare din Windows 10-dator om vi använder WiFi

Om vi ​​inte har något annat val än att använda en trådlös Wi-Fi-anslutning för dessa uppgifter, rekommenderar vi även att du tar din Windows-dator så nära själva routern som möjligt. I det här fallet är det önskvärt att det inte finns några väggar eller element som kan störa. Om vi ​​lyckas kommer vi också att märka att prestanda för Internet på Redmond system mycket smidigare.

Konfigurera en annan DNS

Tänk på att DNS-servern vi konfigurerade på Windows, den översätter webbplatsnamn till webbläsare v IP adresser för anslutning. Därav vikten av att sätta upp en bra DNS-server, då vi på så sätt får snabbhet vad gäller åtkomsttider till dessa webbplatser. Det är därför vi kan ändra standard-DNS för att välja snabbare.

Att välja den bästa webbläsaren

Ett annat steg vi kan ta i samma mening är att välja en lättare webbläsare, eller en som åtminstone passar våra behov bättre. Som regel väljer vi alltid Chrome, Firefox eller kant men det finns många andra lättare alternativ och mer flytande laddning.

Stäng program som vi inte använder och som konsumerar trafik

Även om det kan verka självklart, rekommenderas det att du stänger alla program som använder trafik men vi använder inte detta. Därmed tilldelar Windows själv mer bredd till det vi verkligen är intresserade av, och ökar därmed anslutningshastigheten.

Relaterade artiklar

Back to top button