Hur man gör ett högupplöst mikroskop med LEGO och iPhone 5 –

Mikroskop skapat med iPhone 5

Mobiltelefonkameror har genomgått betydande förändringar de senaste åren och ett exempel är kameran som ingår i Oppo Finde X3 Pro. I den här telefonen är en av sensorerna kompletterad med optik, vilket gör att den fungerar som ett mikroskop. Något verkligen fantastiskt, eftersom det gör att vi kan se i varje detalj vad som undslipper vår syn varje dag.

Nåväl, nu har en grupp forskare från Tyskland uppnått något liknande, men på ett mycket billigare sätt: högupplöst mikroskop baserat på LEGO och iPhone 5 delar.

Med dessa element, som är mycket prisvärda och lättillgängliga för de allra flesta användare, är det möjligt att skapa ett högupplöst mikroskop som kommer att göra det lättare för yngre elever att få tillgång till en rad funktioner som leksaksmikroskop inte erbjuder och är mycket billigare än mikroskop. professionell kommer att kosta.

Som du kan föreställa dig är det inte svårt eller dyrt att få tillgång till iPhone 5 (en telefon som är åtta år gammal). Och precis som med LEGO-delarna som krävs för hela strukturen och mekanismen. Dessutom, om du inte har delarna och vill göra ditt eget mikroskop behöver du bara gå till en av butikerna där de säljs i lösvikt. Och det är värt att se de resultat du kan få.

Hur man bygger ditt eget högupplösta mikroskop

Allt du behöver för att skapa detta högupplösta mikroskop är en mobiltelefon som du inte längre använder eller vill använda, och några extra LEGO-delar. Om du har detta behöver du bara Följ instruktionerna som de forskare som ansvarar för det ursprungliga projektet gjorde tillgängligt för alla.

Du kan hitta tidningen på den här länken eller via GitHub-sidan skapad för LEGO-mikroskopet. Dessutom, i den här sista länken kommer du att få instruktioner översatta till spanska om du tycker att det är bekvämare att öppna samma dokument på engelska.

Så, du vet, det kan vara ett intressant projekt för en helg eller sommarsemester, såväl som för barn att lära sig mycket om hur hela det optiska temat fungerar, etc. Men framför allt roar de sig själva och gör det själva, även om i vissa delar behöver de definitivt hjälp av en vuxen.