hur man gör det och varför det är viktigt –

Har du någon gång fått ett meddelande om att Kodi-minnet är fullt. I det här fallet bör du rensa cachen. Du bör också göra detta regelbundet, bara om du vill att din stream ska behålla god kvalitet och inte bygga upp onödigt minnesutrymme. Att rensa Kodi-cachen kommer inte att orsaka några informationsproblem, du kommer inte att radera något innehåll som du har lagrat på tjänsten och det kommer inte att utgöra någon risk för dina data.

Vad är Cody?

Kodi är ett gratis multimediacenter där vi kan organisera allt vårt video-, ljud- eller spelinnehåll i ett gränssnitt. Du kan använda innehåll som lagras lokalt på din dator, men du kan även hämta innehåll från Internet. Och utöver det låter den dig lägga till verktyg eller tillägg som gör den helt anpassningsbar. Du kan förvandla din dator till multimediacenter för att spela musik, videor eller bilder, och den är kompatibel med de flesta befintliga format. Den är enkel att använda, intuitiv och licensierad under GNU/GPL-licensen, så vem som helst kan lägga till nya funktioner.

Du kan använda den på din Windows-dator, men även på Linux, Mac, Android, Ios eller Raspberry. Kodi är helt lagligt som sådant, du kan använda det som ett multimediacenter på din dator. Dess fullständiga eller partiella giltighet beror på vilka tillägg eller tillägg du installerar och hur du tänker använda dem.

Hur fylls cachen?

Kodi, som vi förklarade, är ett multimedianav. Vi kan spela upp innehåll lokalt eller från andra enheter eller från arkiv och plugins som gör att vi kan ha fler källor eller fler saker att titta på. När vi ser eller söker efter olika innehåll lämnar vi ett “spår” av alla bilder, widgets, omslag …

Cachen fylls upp och information om videor du redan har sett , musiken du lyssnade på, allt du gjorde sparas. Eller med skisser sparade för Kodi-katalogen, till exempel, som låter dig byta från en video till en annan, från filmer eller kanaler som du har lagt till från andra källor.

Inte bara när du tittar på en video, utan vanligtvis butiker tillfälliga transaktionsloggar, temporära filer eller “rester” när de är installerade i Kodi. Den lagrar också alla bilder eller omslag vad du ser från mediacentret. Du ackumulerar och ackumulerar innehåll tills du fyller upp ditt minne och saktar ner uppspelningen eller komplicerar navigeringen.

Varför är det så viktigt att ta bort det?

Som vi förklarade i de föregående styckena, sedan du ser innehåll, information samlas i detta minne och äger rum. Det är viktigt att ta bort Kodi-cachen för att få bästa prestanda i programmet. Du kommer att göra dina sändningar smidigare och du kommer inte ha problem med bufferten när du vill se något. Dessutom sparar du utrymme.

Ladda ner tillägg

Kodi har inget eget verktyg för att rengöra cache. Du kan inte göra detta från själva programmet, men du måste installera en serie tillägg liknar de tillägg vi använder för webbläsaren och med dem kan du rensa Kodi-cachen när du behöver det. Det kan ser ut som en röra och komplex förberedelseprocess om du inte är van vid att använda Kodi, men det tar bara några minuter. Första gången du gör det, du måste ladda ner tillägg men när du väl har dem behöver du bara klicka på ett par knappar för att ställa in cache-radering. Vi kommer först att förklara hur du laddar ner dessa verktyg och sedan hur du kan använda dem för detta ändamål.

Det första vi måste ta hänsyn till är vilka verktyg vi kan använda för att rensa cachen på Kodi. Vi kommer att behöva ladda dem från programmets tillägg, och sedan kommer vi att sätta dem i drift. Vår genomgång är gjord för Kodi 18 Leia, men du kan hitta andra belysningsfunktioner i andra versioner, även om rutten eller stegen vanligtvis är väldigt lika. Vi kommer att använda Exodus för att rensa Kodi-cachen, men du kan prova alternativa verktyg om det inte övertygar dig. Vi rekommenderar det eftersom det är väldigt lätt att använda för att eliminera minnet om vi inte vill komplicera oss själva.

Okänt ursprung

Innan vi laddar ner tillägg för Kodi måste vi aktivera okända källor som gör att vi kan installera tillägg via en ZIP-fil om vi tidigare har laddat ner program till vår dator. Stegen är som följer:

 • Öppna codi
 • Gå till kugghjulsikonen för att komma åt inställningarna
 • Öppna Systeminställningar
 • I sidomenyn till vänster välj tillägg
 • Aktivera alternativet ” okända källor ”Som du kan se på bilden

Du har redan aktiverat möjligheten att installera tillägg från din dator. När du väl har fått det kan vi se vilka tillägg som är intressanta för att rensa cachen på Kodi och ta bort informationen som gör det värre än vi skulle vilja.

Rensa cache med Exodus

Exodus är ett av de mer intressanta verktygen för cacherensning eller enklare, så vi rekommenderar det för det här uppdraget. Det är enkelt att installera och enkelt om du vill rensa din cache. Det första du behöver göra är att ladda ner och installera det korrekt på Kodi som ett tillägg. För att göra detta måste vi gå till hans GitHub-förråd och ladda ner filen till vår dator. När du har det kan vi installera det från Kodi.

 • Öppna codi
 • Gå till avsnittet “Tillägg” på startskärmen.
 • Välj ett alternativ Installera från zip-fil
 • Hitta enheten där du sparade den tidigare nedladdade filen
 • Välj en fil på din dator
 • Förvaret som innehåller Exodus kommer att installeras.
 • Återgå till föregående skärm
 • Klicka på “Installera från arkivet”
 • Gå till videotillägg
 • Välj “Exodus”
 • Klicka på den för att slutföra installationen

När du väl har Exodus kan du använda den för att rensa din cache.

 • Logga in Mina tillägg från Kodi
 • Välj Exodus och du kommer att se alla tillgängliga alternativ
 • Gå till Verktyg att välja vad vi letar efter
 • Klicka på Cachéfunktioner var hittar du verktygen
 • Öppna det här avsnittet
 • Välj ett av alternativen för att rensa cachen på Kodi
 • Klicka på “EXODUS: Rensa cache …” som du kan se på bilden.

Relaterade artiklar

Back to top button