Hur man gör det med Adobe Premiere Pro –

När vi spelar in video med en mobiltelefon eller kamera ska vi inte hålla i den med en hand, utan hålla oss med båda händerna, eftersom det kommer att orsaka mindre distorsion och abrupta rörelser. Likaså är det obekvämt att zooma in under inspelning, speciellt när man går, eftersom detta också kommer att resultera i mer bildrörelse och minskad stabilisering.

Och faktum är att när vi spelar in en video, trots allt detta, är kamerarörelser i många fall oundvikliga, vilket i slutändan kan förstöra upplevelsen. Så det kan vara en bra idé att göra lite efterproduktion med ett verktyg som låter oss fixa den här effekten. Det är därför vi kan använda en applikation som Premiere Pro med vilken vi kan jämna ut oönskade kamerarörelser med några få klick för att få önskat resultat.

Warp Stabilizer-effekt i Premiere Pro

Adobe Premiere Pro är videoredigering ett verktyg för proffs, speciellt inriktat på den audiovisuella sektorn, men det har också blivit mycket populärt bland hemanvändare för videoredigering. Det är därför det vanligtvis används för att arbeta med videoinspelningar inspelade på mobiltelefoner eller digitalkameror. Detta kraftfulla program kan stödja nästan alla videoformat, med möjligheten att exportera resultat till en mängd olika format och enheter.

När det gäller att fixa plötsliga rörelser och vibrationer som våra videor kan innehålla, har Premiere Pro ett kraftfullt verktyg som heter Varpstabilisator som kommer att ta hand om de avvikelser som orsakas av kamerans rörelse. Således kan den förvandla alla handinspelade filmsekvenser till stabila och jämna filmer.

Därefter ska vi förklara hur vi kan använda den här effekten för att stabilisera skakiga eller vibrerande videor som tagits med vår mobil eller digitalkamera för att snabbt förbättra slutresultatet.

Steg för att stabilisera vibrerande videor

För att stabilisera vår video med Adobe Premiere Pro är det första vi behöver göra att installera programmet. För att använda det måste du betala för ett abonnemang till ett belopp av 24,19 € per månad … Som en testversion kan vi ladda ner gratisversion i 7 dagar från deras Honest Sign-webbplats.

Därefter måste vi öppna programmet från Adobe Creative. cloud Desktop-paket. När dess huvudmeny visas börjar vi med att klicka på fliken Arkiv. I rullgardinsmenyn som visas väljer du “Nytt” och sedan “Projekt”. Vi kan också använda kortkommandot “Ctrl + Alt + N”.

Adobe Premiere Pro nytt projekt

Importera filen och gå till tidslinjen

Detta öppnar ett fönster som heter “Nytt projekt” där vi kan ge det ett namn så att det kan identifieras, samt välja sökvägen där detta projekt ska placeras så att det alltid finns till hands om vi behöver ingå eventuella efterföljande ändringar. När detta är gjort klickar vi på OK längst ner i fönstret och vårt nya projekt kommer att skapas.

Adobe Premiere Pro nytt projekt

När vi har vårt nya projekt öppet måste vi importera videofilen som vi vill stabilisera. För att göra detta måste vi klicka på “Arkiv” och välja alternativet “Importera”. Vi kan också använda kortkommandot “Ctrl + I”. Vi väljer den önskade filen att lägga till i vårt projekt.

Adobe Premiere Pro Importer

När importen är klar ser vi att filen finns inuti projektpanelen i det nedre vänstra hörnet. Nu måste vi dra den för att placera den på tidslinjen på höger sida. När detta är gjort kommer videon att läggas till tidslinjepanelen och vi kan även se den i förhandsgranskningspanelen högst upp.

Adobe Premiere Pro importerar nu video från tidslinjen

Lägg till Warp Stabilizer från Effektmappen

Nu, i den högra kolumnen, expanderar vi effektpanelen och tittar i sökrutan Warp Stabilizer, som vi hittar i Distort-mappen. Vi klickar på den och dra det till videons tidslinje. Därefter startar videoanalys i bakgrunden. Medan detta händer visas den första varningen i projektpanelen, vilket indikerar att analysen pågår. När det är klart visas en andra varning som indikerar att stabilisering pågår.

Adobe Premiere Pro Deformationsstabilisator

På så sätt analyserar denna effekt bakgrunden och förgrunden på materialet och stabiliserar det på bästa möjliga sätt. Denna process kan ta flera minuter beroende på olika faktorer som längden och kvaliteten på filmen, såväl som mängden RAM på vår dator.

Exportera stabiliserad video

När stabiliseringsprocessen är klar kommer videon att se normal ut utan de irriterande skakeffekterna. Därför kan du fortsätta att spara videon. För att göra detta måste vi klicka på fliken “Arkiv” och välja “Exportera” från dess alternativ och sedan välja “Media” i exportalternativen. Du kan också komma åt den direkt med kortkommandot “Ctrl + M”.

Exportera Adobe Premiere Pro

Detta öppnar ett nytt fönster med “Exportinställningar”. Här måste vi ställa in både önskad videokvalitet baserat på kvaliteten på originalvideon och platsen för att spara filen. Vi kan välja mellan en mängd olika format som AVI, GIF, MPEG4, etc. Vi kan även anpassa både video- och ljudcodecs, samt undertexter om videon innehåller dem. Slutligen kommer vi att klicka på “Exportera”.

Adobe Premiere Pro stöder export

Således kommer den stabiliserade videon att sparas med tiden, beroende på datorinställningarna och längden och kvaliteten på videon.

Relaterade artiklar

Back to top button