hur man gör det i Premiere –

De mest använda professionella videoredigerarna är främst Avid Media Composer, Final Cut Pro och Adobe Premiere. Var och en har sina egna egenskaper och fördelar för utmärkta resultat. Men utan tvekan kan vi få mycket mer av Premiere, Adobes kraftfulla verktyg.

Adobe Premier, videoredigering för proffs

Ett av programmen som vi kan ta som riktmärke inom videoredigering är Adobe Premiere. Detta kraftfulla verktyg är speciellt designat för yrkesverksamma inom den audiovisuella sektorn även om det med tiden har blivit populärt även bland hemanvändare. Så det blev programmet van vid att göra läxa för redigering av video inspelad med digitalkameror eller mobila enheter. Dess största nackdel är dock dess pris eftersom det inte är långt ifrån gratis och du måste betala ett månadsabonnemang för att använda det.

Adobe Premiere har mycket komplett gränssnitt som kan organiseras och anpassas i olika arbetsytor för att kunna designa olika stadier av videoredigering. Vi kommer att hitta så viktiga parametrar som montering, redigering, effekter, ljud eller grafik, med vilka vi kan göra alla typer av variationer och förbättringar av våra klipp. För att förbättra prestandan har den alternativet “Fönster”, från vilket du kan berätta för programmet vilka avsnitt vi vill se under körning.

Om ett kraftfullt Adobe-program är något annorlunda så är det det tillåter nästan alla videoformat , såväl som i RAW-format och med möjligheten att exportera de erhållna resultaten till olika format och enheter.

Fördelar med att använda Adobe Premiere

När du skapar audiovisuellt innehåll är det viktigt att ha ett videoredigeringsprogram som kan ge oss fantastiska resultat, särskilt om vi är intresserade av ett professionellt resultat. Adobes erbjudande är ett av de mest rekommenderade och har ett antal konkurrensfördelar:

  • Kompatibel med flera format : detta program gör det möjligt för oss att importera alla typer av verk via bilder, video eller ljud, vilket säkerställer kompatibilitet med de allra flesta format, bland vilka de mest populära är JPG, GIF, PSD, MP3, MP4, etc., det tillåter också du kan spara resultaten i olika format.
  • Snabbt arbetsflöde : vi kan arbeta med olika typer av filer utan att konvertera dem. Likaså är det viktigt att vi får lite flyt när vi importerar filer så att vi kan arbeta fritt när vi inkluderar dem i vårt projekts tidslinje.
  • Fler övergångar och effekter: De senaste versionerna av Adobe-programmet innehåller fler och fler förbättrade funktioner när det gäller att använda bildövergångar eller tagga videor. Bland dessa effekter hittar vi rörelseeffekten som vi kan lägga till våra videor för att göra dem mer attraktiva.

Vad är rörelseeffekt i videoredigering

Effekten av rörelse kan ses som en möjlighet lägga till extra rörelse så att vi kan skapa mer dynamik och hjälp oss att skriva ut en personlig stämpel om vårt arbete med fantastiska resultat. När vi pratar om animering i videoredigering betyder det att du kan ändra tiden för vilken egenskap som helst, och den behöver inte flytta objektet på skärmen.

Således kan vi flytta ett videoklipp från ett hörn av skärmen till ett annat på några sekunder. Med dess hjälp genererar vi ett panorama av bilden och skapar en animationseffekt. När det gäller att lägga till rörelse i ett klipp kan vi leka med verktygen Position, Scale och Rotation för bilden, med vilka vi kan få extremt attraktiva resultat.

Hur man lägger till rörelse i våra sekvenser

För att börja lägga till rörelseeffekter till våra videor med Adobe Premiere är det första vi behöver göra att installera appen. För att använda det måste du betala för ett abonnemang till ett belopp av 24,19 € per månad … Som en testversion kan vi ladda ner gratisversion i 7 dagar från deras Honest Sign-webbplats.

När det väl är installerat på vår dator är det första du ska göra att importera klippet vi vill redigera och lägg till detta på tidslinjen … För att göra detta går vi till fliken “Arkiv” och klickar på “Importera”. Efter exporten drar du den bara till tidslinjen.

Lägg till ett rotationssystem för enkel rörelse

När vi väl har lagts till går vi till panelen Effektkontroller och väljer verktyget Rotera, som vi hittar i avsnittet Rörelse. Här måste vi bestämma utgångspunkten (t.ex. 15) och slutpunkt med ett negativt motsatt värde (som -16) för att ge en märkbar rörelseeffekt. Så här skapar vi animation när videon roterar.

Dock några svarta ränder visas i ramen, vilket inte är särskilt estetiskt tilltalande. För att ta bort dem går vi tillbaka till avsnittet “Motion”, och den här gången går vi till avsnittet “Skala”. Härifrån kan vi ta bort svarta kanter med bildförstoring så vi måste öka deras värde tills de svarta områdena försvinner. Således kunde vi ge vår video mer dynamisk kamerarörelse.

Ge din video en närbildskänsla

Nu ska vi skapa känsla av förstoring på vår video med hjälp av zoom- och positionsfunktionerna. Med deras hjälp kan vi förvandla vanlig rörelse med känslan av att gå framåt på vägen till destinationen. För att göra detta måste vi gå tillbaka till panelen Effektkontroller. Härifrån kan vi ge den en större känsla av skalning från Skala-sektionen genom att tilldela den ett värde enligt våra preferenser och dra den till slutet av klippet. Om vi ​​vill kan vi gå till avsnittet “Position”, vi kan justera höjdvärdena för att ge det lätthet.

Lägg till effekt på bilder som inte har någon rörelse

Har vi ett klipp där vi spelar in för hand kan vi ge stor stabilisering till någon rörelse som vi kan hitta i videon minska i hastighet … För att göra detta måste vi högerklicka på klippet som vi vill fixa. Sedan väljer vi alternativet “Hastighet / Varaktighet” och uppdaterar hastighetsvärdet 45 eller 50 % och klicka på OK. Sedan högerklickar vi på videon igen och väljer “Nest” från rullgardinsmenyn. Slutligen, i effektpanelen, hitta Warp Stabilisering alternativet i sökrutan. Så fort det dyker upp kommer vi bara att behöva dra klippet så den stabiliseras automatiskt.

Relaterade artiklar

Back to top button