Hur man gör animerad GIF med GIMP steg för steg –

Vad är GIF-format

GIF detta bildbytesformat bildas av en serie bildrutor som följer varandra, vilket skapar en tyst animation som upprepas i en loop i 5-10 sekunder. De känner igen genomskinlighet så tack vare detta kan du få olika animationseffekter så när du ser alla i rad för en bråkdel av en sekund ger det oss en känsla av rörelse eller animation.

Märkligt nog, även om detta format har funnits sedan 1987, GIF-animation har varit extremt populära sedan internet kom Användarnas utbredda antagande av mobil teknik har också drivit på dess ökade användning, vilket gör GIF till en effektivare och snabbare form av digitala uttryck än text och fotografier.

Jämfört med traditionella video- eller bildformat har GIF ett maximum 256 färger vilket gör dem lättare än video och även mer dynamiska än traditionella bilder. Således använder GIF:er det bästa av båda formaten, eftersom de är en mycket använd resurs, särskilt inom meddelandeappar eller sociala medier som t.ex som Facebook eller Twitter.

Det kan tyckas för många användare att skapa GIF kan vara en skrämmande uppgift och ingenting kan vara längre från verkligheten. Om du tycker att det kan vara roligt att skapa GIF, ska vi idag visa dig hur du enkelt kan göra det med GIMP, en kraftfull bildredigeringsprogramvara med öppen källkod.

Varför använda GIMP

GIMP (förkortning av GNU Image Manipulation Program) är gratis mjukvara projekt som ett alternativ till utveckling och distribution av privat och kommersiell programvara. Det är designat för att ligga så nära inställningarna och funktionerna som är förknippade med Adobe-programmet som möjligt, så att vi knappt märker någon skillnad i dess användning. På så sätt behöver vi inte betala något för att ladda ner och använda GIMP. Även om detta inte lika komplett som Photoshop Detta är ett utmärkt alternativ för de flesta användare att slutföra sin redigering utan några avgifter.

Ett anmärkningsvärt exempel är förmågan skapa dina egna GIF-bilder med ett verktyg som GIMP Detta är något extremt enkelt och användbart för många användare, så de behöver inte betala någon avgift för att slutföra denna uppgift som de skulle göra med Photoshop. Detta är ett utmärkt exempel på hur GIMP kan vara ett giltigt och gratis alternativ för att utföra funktioner, och i princip kan vi betrakta Adobe som det lämpligaste alternativet.

Hur man skapar GIF med GIMP

För att börja skapa våra animerade GIF:er är det viktigt att bilderna vi ska använda finns i PNG-format Nu från GIMP måste vi klicka på fliken Arkiv och välja Öppna som lager. Därefter väljer vi alla bilder vi vill lägga till som lager för att inkludera i vår GIF. När du har valt, klicka på “Öppna”.

Vi kan nu sortera våra bilder från fliken lager ligger på höger sida. GIF-animeringssekvensen börjar från det nedre lagret och går igenom varje lager från botten till toppen. Senare högst upp klickar vi på fliken Filter. Detta kommer att öppna en rullgardinsmeny där vi går ner där det står “Animation”. Slutligen kommer vi att välja “Optimera (för GIF)”.

Om vi ​​vill kolla hur vår GIF kommer att se ut Vi kan göra detta från huvudmenyn. Vi går tillbaka till filterfliken, klickar på Animation igen och väljer den här gången alternativet Spela. Nu kommer ett nytt fönster upp med ramarna som vi har inkluderat. I det övre vänstra hörnet kan vi ge symbolen “Spela” spela vår GIF och se om vi är nöjda med resultatet.

När vi har sett till att GIF-filen förblir som vi planerat kan vi bara spara den. För att göra detta måste vi klicka på “Arkiv” och sedan “Exportera som”. Här måste vi tilldela ett namn och välj även mappen där vi vill spara den. Därefter måste du välja den GIF-förlängning så vi klickar på Välj filtyp, väljer GIF-bild och klickar på Exportera.

Slutligen kommer ett nytt fönster upp. Inuti den inuti GIF-alternativ vi bör ha fliken “Som animerad” markerad, och i “Animerade GIF-alternativ” ska vi välja “Perpetual Loop”. Dessutom kan vi justera Delay Between Frames When Not Specificated, så att du kan ställa in millisekunderna som ställs in mellan varje rörelse. Nu behöver vi bara klicka på Exportera så skapar vi vår nya GIF.

Relaterade artiklar

Back to top button