Hur man förvandlar iPod Classic till en WiFi- och Bluetooth-spelare –

iPod Classic med Wi-Fi som aldrig var

iPod var Apples livlina i en tid då företaget gick igenom en svår situation. På de åren fanns inte iPhone och Mac-försäljningen var inte alls densamma som nu. Apple är dock mycket väl medvetna om behovet av att ha med sig musik i fickan och har skapat en enhet som kan lagra tusentals låtar. Det, och framgången för iTunes med en katalog med många skivbolag, gjorde resten.

Idag är iPod och i synnerhet Classic-modellen enheter som är mycket efterfrågade bland alla som vill köpa dem, särskilt om de fortsätter att fungera. Eftersom ett av problemen de stötte på var skador på deras lagringsenhet, en liten mekanisk hårddisk.

Men om du har det eller om du har det och det inte fungerar, oroa dig inte. Det finns de som har lyckats förvandla en av dessa iPod Classic till en uppdaterad mediaspelare som kan ansluta till Wi-Fi-nätverk, komma åt en katalog med appar som Spotify och i slutändan bli vad 2021 års iPod kommer att bli idag. iPhone redan Detta är 2021 års iPod, eller hur?

För att skapa en sådan produkt var Guy Dupont tvungen att lägga vantarna på 4:e generationens iPod Classic, för att vara mer exakt, och serien elektroniska komponenter värda cirka 80 euro … Och ja, som du kanske redan föreställer dig är iPod- och Raspberry Pi Zero-fodralet de två pelarna som detta tillverkares projekt bygger på.

Med alla dessa element, tålamod och viss kunskap är resultatet det du kan se i nästa video. En multimediaspelare med iPod Classic-utseende och känsla, förutom att kunna ansluta till tjänster som Spotify eller skicka ljudsignal till bluetooth-högtalare , är att gränssnittet är identiskt med det för iPod Classic och styrs av det berömda klickhjulet.

I videon kan du se inte bara hur fungerar spelaren , men också kontrollerna och det där speciella ljudet som iPod gör när du navigerar genom dess hjulgränssnitt, när du trycker på dess mittknapp, etc. Utan tvekan, ett projekt som kommer att glädja de mest romantiska i allmänhet och alla Apple-fans och iPod i synnerhet.

Hur du gör din egen iPod Classic med Raspberry Pi

Som med många andra Raspberry Pi-baserade projekt delar användarna som implementerar dem vanligtvis alla komponenter de använder, programvaran och till och med sammanställer en manual så att andra kan återskapa dem om de känner sig kapabla och attraheras av idén.

Du kan göra det den här gången också om du vill. V hackaday.io – alla detaljer , har du de olika komponenterna du kan behöva (främst den populära och mångsidiga Raspberry Pi Zero), samt den nödvändiga programvaran för att konfigurera dem. För en av utmaningarna var att anpassa ratten så att den kunde fortsätta användas i detta skivspelaresprojekt.

Så nu vet du det om du har en iPod hemma som du vill ge ett andra liv , detta kan vara din stora möjlighet. Och om inte kan du fortfarande göra din egen musikspelare kompatibel med Spotify. I slutändan är det vad den tillåter dig, vilket innebär att du kan lyssna på musik från tjänsten när du vill. Även om fodralet måste monteras själv är det inte lika estetiskt som Apples design.

Naturligtvis kan du också göra en bärbar minikonsol och dra nytta av de möjligheter som finns för att ansluta en Bluetooth-kontroller till Raspberry Pi Zero. När det gäller alternativ, varnar vi dig redan för att det inte kommer att vara det, den här brädan ger många möjligheter och det enda du behöver är att ha tålamod och vilja bli förvirrad.

Relaterade artiklar

Back to top button