Hur man förlänger livslängden för USB-enheter –

Alla PC-användare har externa media som SD-kort, flashenheter, externa enheter och kanske till och med en extern SSD. Dessa enheter blir billigare, speciellt flash-enheter, och av denna anledning förvarar vi dem vanligtvis på nästan vilket sätt som helst i en låda, och när vi använder dem gör vi det utan någon omsorg, vilket förkortar deras livslängd. Så vi ska ta en titt på vad du kan göra om du vill att de ska fortsätta. i gott skick så länge som möjligt

Dina enheters fysiska integritet och deras livslängd.

Detta är ganska uppenbart och kanske inte gäller alla användare, men de flesta haverier i den här typen av enheter beror på felhantering och oavsiktlig fysisk skada, eftersom även om du är försiktig nog kan alla göra ett misstag. och till exempel råkade träffa en USB-enhet som var ansluten till datorn och som gick sönder som ett resultat.

För att minimera risken för fysiska skador på enheter är det bäst att inte lämna dem förvarade på något sätt i en låda, helst inuti en låda eller liknande, för att förhindra att de rör sig, till exempel när en låda öppnas.

Du bör också se till att de förvaras på en sval och torr plats, borta från fuktiga platser och naturligtvis från enheter som kan generera elektromagnetisk strålning, såsom en förlängningssladd eller mobiltelefon.

Detta är ganska uppenbart, men det skadar inte att komma ihåg att externa enheter och dessutom USB-databärare är mycket mottagliga för den här typen av problem, eftersom vi försummar oss själva mycket.

Koppla ur enheten när du inte använder den.

SSD-disk

Detta är vanligtvis den näst vanligaste orsaken till för tidigt fel på externa lagringsenheter; alla vet att de inte ska vara anslutna när de inte används, men i slutändan lämnar många av oss dem anslutna av olika anledningar (du glömmer, planerar att använda den senare, etc.) och detta gör att enheten slutar fungera. vara effektiv, medan operativsystemet ständigt hänvisar till det.

Skrivoperationer är en av huvudorsakerna till slitage på flash-enheter som solid state-enheter, flash-enheter eller minneskort; Till skillnad från mekaniska hårddiskar har dessa flashminnesenheter inga huvuden, utan skriver istället data till celler som har ett begränsat antal skrivningar och raderingar.

Således, om du lämnar dem inkopplade men inte används, kommer enheten konstigt nog att slitas ut, vilket kommer att förkorta dess livslängd.

Redigera inte filer direkt på disken

USB Anslutning

En annan sak att undvika är att redigera filer direkt på enheten, eftersom du kommer att generera skrivoperationer och slita ut enheten. Den idealiska metoden skulle vara att kopiera filerna till din huvudenhet, redigera dem där och sedan kopiera tillbaka till den externa enheten, och även om det är sant att detta är något som nästan ingen annan gör, är det fortfarande tillrådligt att utöka dess användbara liv.

När det gäller externa hårddiskar med USB-anslutning är det uppenbart att det här avsnittet och det föregående inte är lika relevanta som i en SSD eller annan typ av flash-enhet, men de slits fortfarande ut, eftersom disken efter alla flyttas i sin axel , vilket orsakar slitage, och huvudena rör sig omväxlande, vilket också leder till en minskning av livslängden. Inte mycket, men ja.

Koppla ur enheten på ett säkert sätt

Expulsar USB

Tidigare, när du ville koppla bort en USB-lagringsenhet, var du tvungen att “varna” operativsystemet att du skulle göra det så att det slutade använda den och säkert kunde ta bort den (detta är fortfarande fallet på Mac-datorer, t.ex. försiktig), men med ankomsten av Windows 10 integrerades ett antal säkerhetsmekanismer för att undvika datakorruption som gjorde det onödigt. Men, som i det tidigare fallet, betyder det inte att det inte rekommenderas att fortsätta med detta.

På Windows-datorer är detta väldigt enkelt och tar bara några sekunder: titta på höger sida av startprogrammet efter ikonerna bredvid klockan, där du kommer att se en klocka med en USB-kontakt.

Klicka på den, så visas en lista över anslutna USB-enheter, bland vilka du måste välja den du vill koppla bort och klicka på “Mata ut”. Ett meddelande som liknar det du ser i bilden ovan kommer att visas som säger att det är säkert att koppla från enheten, så det är nu du ska göra det. Det är enkelt.

Undvik defragmentering för att förlänga livslängden

Defragmentera

Flash-enheter, inklusive SSD-enheter, behöver inte defragmenteras. Uppenbarligen, om du har en extern USB-hårddisk, så är detta en operation som du måste utföra så ofta för att optimera dess prestanda, men för en flash-enhet är detta inte bara onödigt, utan också kontraproduktivt, eftersom du kommer att generera skrivningar och raderingar som förkortar dess liv.

Lyckligtvis kan Windows 10 redan skilja flash-enheter från mekaniska hårddiskar, så det tillåter inte direkt defragmentering av den typen av enhet. istället uppmanar den dig att optimera den, det vill säga den startar sophämtning och andra system för att optimera deras prestanda, men defragmenterar dem inte på något sätt.

Regelbundna säkerhetskopieringar

Även om du är väldigt försiktig med dina externa lagringsenheter är det värt att komma ihåg att de kan skadas vid olyckor, och det är alltid en bra idé att ha en säkerhetskopia av dina viktigaste filer ifall detta skulle hända. Dessutom, med tanke på kostnaden för denna typ av enhet, betyder det inte att du måste investera för mycket pengar på att säkerhetskopiera dina tillhörigheter, eller hur?

Relaterade artiklar

Back to top button