Hur man förhindrar platssparande i foton på Motorola –

I slutet av dagen och veckorna finns det dussintals bilder som vi kan ta med vår mobiltelefon, och om vi är väldigt aktiva kan vi spara hundratals av dem i månaden. Som standard sparas foton med platsinformation inbäddad. Något i bilder du vill undvika med detta kamera anpassa din Motorola

Platsen sparas vanligtvis som standard i de bilder vi tar med vår Motorola men detta är något som vi enkelt kan undvika med en av dess funktioner, på så sätt kan vi göra våra bilder säkrare.

Varför inaktivera plats?

Platsen, som vanligtvis sparas med bilder, är integrerad i fotots metadata. På så sätt, när vi publicerar bilden, kan vem som helst enkelt se var den är tagen. Det är också användbart när en applikation, till exempel ett socialt nätverk, vill visa platsen där bilden togs. Något som kan förvandlas till något farligare om vi inte vill att platsen där bilden togs ska vara känd.

Om vi ​​inte vidtar försiktighetsåtgärder är det normalt att alla som får detta foto kan lätt att ta reda på var det gjordes genom att helt enkelt klicka på detaljknappen. Tja, i sådana fall kan vi stänga av platsen. Det betyder att när din Motorola tar bilder kommer de inte längre att sparas med denna information, och därför kan ingen komma åt dem när de omdirigeras. Något som kan göras i Motorolas kamerainställningar.

Hur kan en plats avaktiveras?

Tja, det här är väldigt enkelt och vi föreslår inte att du inaktiverar platsen på telefonen, vilket kan vara effektivt, men det kan påverka resten av applikationerna installerade på terminalen, som inte längre kommer att ha tillgång till den.

I det här fallet är det bäst att avaktivera plats endast för foton, så även om platsinformationen inte kommer att lagras i fotot, kan den användas sömlöst i alla andra applikationer. För att göra detta måste du göra följande:

  • Öppna din Motorolas kamera
  • Klicka på mutterikonen i det övre högra hörnet
  • Gå till “Spara inställningar”
  • Inaktivera Spara plats

Så när vi fotar denna information kommer att utelämnas … Om du vill lägga till en plats igen, vilket vanligtvis rekommenderas, behöver du bara återaktivera den här funktionen.