Hur man förhindrar att Xiaomi-telefoner slås på av sig själva –

Som genom ett trollslag och utan att någon rör eller tittar på mobiltelefonen upplever många Xiaomi-, Redmi- och Poco-modeller en märklig effekt skärm sväng på mig själv … Detta orsakade många tvivel bland användare, de stötte på många forum såväl som engelsktalande med tvivel om varför detta händer och om det finns någon lösning i detta avseende.

Det är inte första gången vi ser något liknande, för det är det felkonfiguration av MIUI vilket gör att skärmen bestämmer sig för att aktiveras. Genom att följa instruktionerna som vi kommer att ge dig kommer du att kunna lösa problemet och inte längre möta denna situation, som utan tvivel hjälper mobiltelefonbatteriet att laddas ur i förväg.

Alternativ som endast aktiverar Xiaomi-skärmen

Detta är inte ett alternativ, utan flera som orsakar mobilskärm för aktivering utan användning i Xiaomi … Detta hände i både MIUI 11 och MIUI 12 och du måste följa samma steg som vi förklarar för dig för att fixa det. Vi behöver bara göra följande tre ändringar, som vi visar dig:

För att komma till den här konfigurationen måste du göra följande:

 • Ange mobilinställningar.
 • Vi går ner till låsskärmen.
 • Inuti berör vi alternativen:
  • Lyft upp för att aktivera
  • Dubbeltryck för att slå på eller av skärmen.
  • Aktivera låsskärmen för aviseringar.

Att helt enkelt gå från att aktivera ett av dessa alternativ till att inaktivera det kan lösas, men andra kan fortfarande vara orsaken. Du kan testa en efter en, eller om du inte vill oroa dig skärmen återaktiveras på din mobiltelefon , inaktivera alla tre alternativen.

Varför slås skärmen på med dessa parametrar?

Varför tvivlar du inte anledningen till att skärmen vaknar av sig själv , vi ska ta reda på alla orsaker som kan uppstå. Även om vi har alternativen aktiverade, om vi inte flyttar på mobiltelefonen eller rör vid skärmen ska detta inte hända, men det är inte vad som händer oss. För att förstå detta behöver vi veta följande:

 • Lyft för att aktivera: Även om vi inte flyttar bort mobiltelefonen från bordet kan en lätt vibration eller rörelse upptäckas som tillräckligt för att aktivera skärmen.
 • Dubbelklicka för att aktivera skärmen: detta är det svåraste alternativet att förstå, och därför kommer det att vara det enda alternativet som vi rekommenderar att lämna aktivt om vi vill använda det.
 • Aktivera låsskärmen för avisering: För det mesta slås mobiltelefonens skärm på av denna anledning, även om inte alla aviseringar är permanenta och visas på låsskärmen. Vissa tjänster skickar tillfälliga aviseringar som väcker skärmen i MIUI och av denna anledning är aviseringarna inte fixade.

Relaterade artiklar

Back to top button