Hur man förhindrar att Android mörkt läge slås på eller av på egen hand –

Efter att användare har ropat efter detta från Google i flera år, har företaget äntligen tagit fram Mörkt läge till hela systemet i Android 10. Tidigare har vissa varumärken redan gjort detta genom att ändra sina respektive anpassningsnivåer, och med Android 11 har varumärket slutfört poleringen. Det är ett sätt att ta hand om våra ögons hälsa och dessutom spara batteri.

Mörkt tema har blivit en av de mest enastående funktionerna i våra mobiltelefoner idag, och inte bara på grund av de estetiska förändringarna det medför för mobila enheter. De flesta användare föredrar att använda mörkare tema hävdar att det får appikoner att se bättre ut än lättare alternativ, och av andra skäl som de som nämns. Men det betyder inte att vi vill tappa kontrollen över honom.

mörkt läge

I många fall stötte den här funktionen på våra smartphones på några hinder i sin väg, och många användare var tvungna att möta ett problem att den aktiverar och avaktiverar sig själv. Låt oss försöka ta reda på varför.

Först och främst, se om du har det programmerat

Oavsett vilken mobiltelefon du har i händerna så hittar du möjligheten aktivera mörkt läge / mörkt tema i skärminställningarna. Beroende på märket på din mobiltelefon kan du välja mellan olika nyanser av svart och, viktigast av allt, ställa in ett alternativ för att programmera denna funktion, som automatiskt växlar mellan svart och vitt när en viss tid uppnås.

Program för oscuro

Detta kan vara en av huvudorsakerna till att läget slås på eller av av sig självt. Detta är inte ett systemfel, utan ett mänskligt problem relaterat till smarttelefonprogrammering. För att kontrollera om den är korrekt konfigurerad, öppna inställningspanelen på din mobiltelefon, välj Display, öppna menyn för mörkt läge och se till att automatisk aktivering är avstängd. Om inte, stäng av den för att förhindra att den slås på först när du anländer vid en viss tidpunkt.

Händer detta i hela systemet eller bara i vissa applikationer?

Implementering av mörkt läge i applikationer skiljer sig mycket från implementeringen av hela systemet. I appar behöver utvecklare vanligtvis inte tänka på potentiella fel som de vi försöker lösa, eftersom de bara förvandlar det här verktyget till ett slags “tema” som knappt ändrar färgerna på appen, och det är det.

Men dess aktivering beror inte på mörkt lägessystem … Därför, om vi har ett problem på Facebook, WhatsApp eller någon annan app, måste vi komma åt appens egna inställningar och justera dem manuellt. Dessa typer av appar låter dig bara aktivera eller inaktivera ett tema, inget att programmera det, så du behöver bara kontrollera om knappen som slår på den är aktiverad, oavsett hur du konfigurerat systeminställningarna.

modo oscuro huawei

Om du fortfarande inte kan aktivera det kända läget kan du prova att uppdatera appen eller avinstallera och installera den igen för att kontrollera om det finns en bugg som hindrar oss från att använda den som vi tycker är lämplig.

Åtgärda problem med mörkt läge

Till skillnad från vad vi har sett i appar är det mycket svårare att implementera mörkt läge i hela systemet, som Google har gjort sedan Android 10 och olika tillverkare med sina respektive anpassningsnivåer. Oförutsägbart beteende, funktionsomdefiniering och implementering över alla menyer och undermenyer i systemet gör det till en funktion som kan krascha ganska regelbundet och fungera “som den vill.”

Kontrollera energisparläget

Många mobiltelefoner, om inte alla som kallar oss överdrivna, har strömsparläge vad, om aktiverat, kan aktivera mörkt läge automatiskt … Du kan också minska färgmättnaden på skärmen för att ge intrycket av att temat aktiverades automatiskt, när det faktiskt inte är det.

Ahorro bateria

Om den är aktiverad är chansen stor att din smartphones gränssnitt kommer att ändras när den ansluts till en laddare eller när en viss batteritröskel överskrids. Vi rekommenderar inte att du inaktiverar det här alternativet, men om du föredrar det bör du komma åt batteriinställningarna i avsnittet för enhetskonfiguration och kontrollera om det har någon typ av programmering aktiverad.

Rensa cacheminne och systemstarterdata

När en systemfunktion inte fungerar som förväntat ligger orsaken oftast i själva mobilstartaren, som av för oss okända anledningar orsakade felet och reproducerar det hela tiden. Innan vi förtvivlar och helt startar om smartphonen kan vi alltid “återställa” startprogrammet från mobiltelefonens egna inställningar.

Borrar launcher

Du kan uppnå detta genom att gå in i inställningarna för din mobila enhet och välja menyn “Applikationer”. Här, i det övre högra hörnet, från rullgardinsmenyn, måste du välja att se alla systemappar och sedan hitta din mobila varumärkesstartare. När du har hittat det klickar du på “Lagring” och klickar sedan på knapparna “Rensa lagring” och “Rensa cache”.

Forcerat mörkt läge

Utvecklaralternativ , de vi aktiverar genom att trycka några gånger på enhetens build-nummer (i System-menyn om du är intresserad) kan ge oss flera lösningar när det finns ett problem på mobilen som aldrig har hänt. hitta “rätt nyckel”.

modo oscuro desarrolladores

Om Android Dark Mode är aktiverat, det det kan bara vara så att alternativet “Force Dark Mode” som finns i de tidigare nämnda utvecklaralternativen är aktiverat. Detta gör att skärmen blir mörk så snart smarttelefonen inte vet vad den ska göra (på grund av något sekundärt problem). Om du vill undvika detta är allt du behöver göra att se till att den här funktionen är inaktiverad.

Använd Action Launcher

Genom att granska olika företags supportforum såg vi att vissa användare kunde lösa problem med det mörka läget på sin mobiltelefon, oavsett om det är Xiaomi, Samsung, Realme eller något annat märke, med en applikation som heter Operating System. Denna applikation används för att hitta dolda inställningar och funktioner i viss programvara.

Allt du behöver göra är att logga in i appen och ange termen “Dark” i en sökmotor. Alla inställningar relaterade till mobiltelefonens mörka tema kommer att visas på skärmen antingen från själva skärminställningarna eller från telefonens batteriinställningar. Om du har detta problem hittar du säkert ett alternativ som aktiverar mörkt läge vid en viss tidpunkt eller när mobiltelefonen når en viss batterinivå.

Fabriksrestaurering

Om allt du har provat inte fungerar mörkt läge för att sluta aktivera endast när den vill det är troligt att systemet har problem med installationen av en skadlig applikation eller ett programvarufel som hindrar dig från att använda den här funktionen normalt.

Fabriksåterställning innebär att telefonen återställs till dess ursprungliga tillstånd, så allt vi gjorde med den kommer att återgå till dess ursprungliga tillstånd och, förutom all data på telefonen, kommer fel som har dragits och släppts sedan den första uppstarten raderas. telefon.

När du har skapat säkerhetskopian, gå till systeminställningar, välj Radera alla data / Återställ fabriksinställningar och följ instruktionerna på skärmen för att försöka avsluta till din android obekväma Dark Mode-problem en gång för alla.

Relaterade artiklar

Back to top button