Hur man förhindrar appar från att ha obegränsad tillgång till data på Android –

När våra mobiltelefoner blir mer och mer uppkopplade behövs verktyg för att hålla oss säkra. Android har alltid nya säkerhetsfunktioner med varje ny version. Det betyder att tredjepartsapplikationer blir mer och mer sårbara, och vi kan alltid kontrollera behörigheter och deras användning av element som kamera, plats eller anslutning. Det är den sista, en av de bästa för skydd, om vi inte vill skrämma vår datakupong.

Bakgrundsanvändning är det som mest kan skada vår integritet eller till och med tömma vårt batteri. Av denna anledning har Android en inbyggd funktion som gör att applikationer endast kan använda vissa funktioner när de används. Det finns dock alternativet “Data utan begränsningar”, vilket kan få vissa applikationer att kringgå begränsningen och konsumera data när de behöver det. Så om vi tycker att vår databonus går för snabbt och misstänkt är det värt att ta en titt på det här alternativet.

Inaktivera appar med obegränsad dataåtkomst

Vi kan leta efter funktionen i sökfältet i inställningsmenyn, eftersom det på grund av de olika anpassningsnivåerna är möjligt att det är på olika rutter. Oftast behöver du gå till Inställningar och sedan till Appar och aviseringar. Väl inne kommer vi att se alternativet “Special Application Access” och trycka på Obegränsad data.

Komplett lista över applikationer

Väl inne kan vi se listan applikationer som kan använda data utan begränsningar. Det betyder att de kan ignorera energisparlägen och andra situationer där data stängs av för andra applikationer. Om allt går bra bör endast vissa systemapplikationer ha denna funktion aktiverad. Men vi kan själva välja de som vi anser nödvändiga så att de alltid har tillgång till dem.

Misstänkta applikationer

När vi tittar på listan borde vi inte se det spel eller andra icke-nödvändiga applikationer har tillgång till denna funktion. Om så är fallet måste vi avmarkera den här rutan, eftersom farlig skadlig programvara kan använda den för att få oönskad åtkomst och användning av våra data. Det är också möjligt att vi har gett denna åtkomst av misstag, så det rekommenderas att du granskar listan då och då för att se till att allt förblir detsamma.

Relaterade artiklar

Back to top button