Hur man förbättrar MacBook Air M1-prestanda snabbt och enkelt –

Öka prestandan hos din MacBook Air M1 med detta enkla hack

Tillsammans med några andra detaljer som maximal ljusstyrka på skärmen eller Touch Bar, den stora skillnaden mellan MacBook Air och MacBook Pro med M1-chip ligger i avledningssystemet … Den förra väljer en passiv lösning och den senare en aktiv lösning, som Mac mini M1, som vi redan har analyserat, men med en enkel modifiering kan du få prestandan med den nya Air med Apple Silicon, som är lika med eller ännu bättre än Pro-modellen. Ja, som du läser det.

Linus från Linus Tech Tips har lagt upp en video som visar hur han lyckades förbättring upp till 20% i prestandaproblem med nya MacBook Air M1. För att göra detta behövde han bara förbättra spridningen. Det gjordes väldigt enkelt och tillgängligt för alla eftersom det inte kräver en tank för flytande kväve eller andra historier som vi redan har sett i vissa fall för att tvinga vissa CPU:er att överklocka.

Linus lösning var att helt enkelt placera värmedyna , ett termiskt silikagelmaterial som förbättrar värmeledningsförmågan genom att överföra värme mer effektivt mellan två element. Och var försiktig, det bästa av allt är att dessa värmekuddar är mycket billiga.

Så använder Termisk kudde som Thermalright 0,5 mm och kostar bara tio euro, MacBook Airs prestanda förbättras väsentligen när han gör långa uppgifter i tid och kräver mer av den nya processorn. För det är skillnaden mellan Air och Pro-modellerna.

Tack vare passiv ventilation, trots att processorn är densamma, sänks MacBook Airs prestanda när den ska utföra tidskrävande uppgifter. Tack vare denna enkla modifiering används höljet vidare som ett passivt avledningssystem och har därför minst inverkan på prestandan. Naturligtvis, om processorn tar längre tid att nå temperatur måste den ta till termisk strypning , desto längre kan den köras med maximal effekt.

Öka produktiviteten med upp till 20 %

Efter videon av Linus Tech Tips och några andra började många användare, när vi pratar, använda detta enkla trick. För i huvudsak behöver du bara ta bort skyddet som ger tillgång till de olika utrustningsdelarna och applicera den angivna dynan. Det finns inga rensningskylflänsar eller något liknande.

Nåväl, vissa riktmärken visar att du kan få cirka 20 % mer prestanda beroende på typ av uppgift. Det betyder att det finns tillfällen då den till och med överskrider värdena som erhålls på en MacBook Pro, som har en fläkt för att avleda värme.

Cinebench R23 multi-core

Det finns inte ett stort hopp i Cinebench benchmark med flera kärnor, men det finns några extra poäng.

  • Ny MacBook Air: 7527
  • Ny modifierad MacBook Air: 7795

Single och multi-core Geekbench

På Geekbench är resultaten från en annan kanal (Created Las) som följer:

  • Nya MacBook Air: 1495 och 6612
  • Ny modifierad MacBook Air: 1519 och 7723

Rendera 8K-video i DaVinci Resolve

När du renderar video i 8K-upplösning i Solve Them når prestandavinsten 31 %:

  • Ny MacBook Air: 36:13 minuter
  • Ny modifierad MacBook Air: 26:42 minuter

Modifierad MacBook Air M1 vs MacBook Pro M1

När det gäller en jämförelse med MacBook Pro, här är antingen prestandan densamma, eller så förbättras den, och detta är redan mycket mer slående:

Till exempel i Blender får den modifierade Air M1 1017 poäng, medan fabriken Pro M1 stannar på 975 poäng. Detta är data från tester utförda av Linus.

Som vi redan har sett, i Cinebench, fick Air M1 med Thermal Pad 7795 poäng, medan Pro M1 fick 7696 poäng. Det är sant att dessa är minimala skillnader, men de finns där och är indikatorer på en minskning av prestanda när vissa temperaturer uppnås.

Du kan se hela videon här, och det är sant att många som har köpt ny Apple-hårdvara inte kommer att göra det, åtminstone inte under garantiperioden, men det kommer att vara något att tänka på för dem som vill få ut det mesta av det. . från det eller förbättra det. senare med en lösning tillgänglig för alla.

Mac MINI med M1: för ALLA målgrupper?