Hur man förbättrar bakgrundskvaliteten i Windows 10 –

Så enkla saker som tapeter kan göra stor skillnad i PC-prestanda. Tänk på att för att kunna visa bakgrunden måste den kopieras till RAM-minnet och grafikkortet. Om fonden lånar lite eller vi använder en ny kraftfull dator är det inga problem. Men om vi använder en stor fond, och vår dator är relativt gammal, kan den bli lidande.

Om vi ​​ger mer prioritering av kvalitet och utseende än prestandan på vår dator, kommer denna enkla förändring i Windows-registret att tillåta oss att inaktivera bildkomprimering och därmed använda den i bästa kvalitet.

Inaktivera komprimering och förbättra Windows bakgrundskvalitet

Microsoft erbjuder oss inte ett alternativ i deras konfiguration från vilket vi kan göra detta. Istället måste vi ändra inställningen manuellt från själva Windows-registret. Vi kommer ihåg att det inte är farligt för operativsystemet att ändra registret om vi vet vad vi gör. Därför rekommenderar vi att du följer instruktionerna i brevet för att undvika problem.

Det första vi gör är att öppna Windows Registereditorn genom att skriva ” regedit “I sökmotorn Windows 10.

När vi öppnar Windows 10 Registereditorn måste vi navigera till följande sökväg:

HKEY_CURRENT_USER> Kontrollpanelen> Desktop

I det här avsnittet kommer vi att leta efter en post ” JPEGImportQuality »I en redan skapad värdelista. Om det inte är tillgängligt kan vi skapa det genom att högerklicka på ett tomt utrymme och välja ” Nytt> DWORD-värde (32-bitars) “. Vi kallar detta nya värde “JPEGImportQuality”. När vi har skapat det dubbelklickar vi på det nya värdet och tilldelar det värdet “64”.

Varför 64 och inte 100? Som standard använder registrets DWORD-värden hexadecimal bas … Därför motsvarar 64 i hexadecimal notation 100. Vi kan också ange 100 i hexadecimal notation, vilket är 256 i decimal notation. Det skulle också ge oss bakgrund av högsta kvalitet, även om det skulle vara fel. Om vi ​​vill använda värdet “100” måste vi sätta basen till “Decimal”.

Redo. Vi kan nu stänga registerredigeraren och starta om Windows. När datorn startar om måste vi ställa in bakgrunden igen. Således kommer den att sparas till 100 % kvalitet, vilket eliminerar all komprimering eller kvalitetsförlust.

Öka komprimering och PC-prestanda

På samma sätt som vi kan använda det tidigare tricket för att förbättra kvaliteten på Windows-bakgrunden, kan vi också använda det i motsatt riktning, det vill säga minska det och Förbättra PC-prestanda … För att göra detta, allt du behöver göra är att navigera till det värdet i Windows-registret (och, om det inte finns, skapa det som vi förklarade) och ändra värdet till önskad kvalitetsprocent.

Vi arbetar till 100 % med en grund av högsta kvalitet. Genom att minska detta värde kommer vi att sänka fondens kvalitet. Till exempel, om vi ställer in det hexadecimala värdet “55”, får vi 85% kvalitet. Om du sänker den till “32” blir kvaliteten 50%. Och ju mer vi går ner, desto lägre blir kvaliteten på fonden.

Vi måste vara försiktiga för om vi ökar komprimeringen av bakgrunden för mycket kommer den att förlora mycket i kvalitet. Och som ett resultat kommer vi att ha ett väldigt “fult” skrivbord. Om vi ​​verkligen vill spara resurser, istället för ett foto, bör vi använda en fast färg som bakgrund, inte en bild.

Återgå till standard Windows-bakgrundskomprimering

Vad händer om vi tröttnar på att maximera bakgrundskvaliteten eller tillämpa en nedgradering på den? Vi har två alternativ. Och för båda måste vi öppna Windows-registret igen och gå till avsnittet som vi förklarade i föregående punkt.

Det första alternativet, det snabbaste och enklaste – ta bort värdet “JPEGImportQuality” som vi skapade i föregående stycken. För att göra detta behöver vi bara välja det angivna värdet, högerklicka på det och välja alternativet “Ta bort”. Efter att ha startat om datorn och återställt bakgrunden kommer den att använda Windows-komprimeringsinställningen igen.

Det andra alternativet är att manuellt justera värdet som Microsoft använder som standard när du gör det. Windows 10 tillämpar 15 % komprimering (eller motsvarande 85 % kvalitet) på varje bild vi justerar i bakgrunden. Därför, om vi öppnar värdet “JPEGImportQuality” och ger det hexadecimalt värde “55” , får vi samma resultat som om vi exkluderade detta värde. Starta om, installera om bakgrunden och det är allt.

Är det värt att förbättra kvaliteten på fonden?

Allt som är “estetiskt” i vilket operativsystem som helst förbrukar resurser. Från bakgrunden och transparensen till effekten vi ser när vi stänger fönstret. Nu, för att märka att tapeten saktar ner vår PC, behöver vi en mycket gammal dator med lite RAM och mycket gammal grafik. Om vår dator redan är relativt ny, placeringen av fonden kommer inte att påverka PC prestanda … Och om vi använder en SSD, betydligt mindre. När det kan påverka PC-prestandan är det i fallet att ha en 4K-skärm och använda en bakgrund med den upplösningen. Och det skulle vara oklart hur svag datorn är.

Och, om vi inte är särskilt matintresserade, kommer 15 % komprimering av en bakgrundsbild i JPEG-format att ha en liten kvalitetsförlust. Vi kommer inte att märka det.

Relaterade artiklar

Back to top button