Hur man fixar problem med Bluetooth-anslutning från mobiltelefon till bil –

Om detta händer dig, uppdrag ansluta en Android-mobiltelefon till en bil via Bluetooth blir ett nästan omöjligt uppdrag. Dessutom kan det hända med alla märken av telefoner som kör Googles operativsystem, så det kan påverka alla användare. Lyckligtvis, även om det kan verka omöjligt att ansluta din telefon till en bil med den här typen av anslutning, finns det ett antal lösningar som vi kan prova på våra mobila enheter. Tack vare dem kommer detta att lösas, så vi kommer att återkoppla båda, som vi har gjort hittills. Vissa av dessa lösningar kommer förmodligen att fungera.

Mobiltelefonen hörs inte eller är inte ansluten via denna anslutning

När vi försöker ansluta till vår maskin Ibland med hjälp av denna teknik i vår mobila enhet är saker och ting inte så enkla. Även i andra fall kan vi ansluta helt, men utan att kunna höra något ljud som vi har aktiverat på vår smartphone.

Detta kan bero på olika faktorer, varav den första är att vårt fordon inte är kompatibelt med denna anslutning av vår mobila enhet. Det låter kanske konstigt, men kanske är radion för gammal och därför kan multimedialjudet från vår telefon inte överföras genom bilens högtalartelefon eller genom högtalarna.

Bluetooth koche

En annan faktor som vi kanske inte har tagit hänsyn till, och som i regel händer oftare än vi tror, ​​är att vi inte har den aktiverad i anslutningsparametrarna till vår bil. Så det blir lika enkelt som att kolla upp det genom att öppna Inställningar> Anslutningar> Bluetooth och tryck på anslutningen för att se om allt är i sin ordning. Tja, när vi kommer åt det här avsnittet ser vi att det är på enheten vi anslutit som ljudet inte är påslaget.

I händelse av att vi ser att allt stämmer måste vi försöka koppla bort och återansluta denna teknik. Om det fortfarande inte fungerar måste vi gå vidare till nästa alternativ, som vi visar dig nedan. Finns det andra enheter i närheten?

En aspekt som vi måste ta hänsyn till är närvaron av andra enheter i närheten som kan störa uppkopplingen av mobiltelefonen till bilen. Det kan till exempel finnas trådlösa hörlurar i närheten, som i det här fallet ställer till problem. Om det finns andra enheter i närheten, och de är aktiverade, är det bättre att inaktivera dem så att de inte stör denna process.

Ta bort din bil från Bluetooth-sektionen

Du har förmodligen provat den här metoden med andra typer av enheter som har denna anslutning: ta bort den från listan över enheter som ansluter via denna anslutning till vår smartphone. Och här kommer allt inte att vara annorlunda, kanske var det någon form av fel som inte kan länkas, så vi måste försöka ta bort det från listan som skapas när telefonen är ansluten till en annan enhet med den här tekniken.

Efter att vi tagit bort vår bil från den här listan kommer vi bara att ha återkoppla manuellt , det vill säga som första gången. Dessutom fungerar denna metod vanligtvis bäst eftersom den låter er båda återansluta tills problem uppstår. För att göra detta, följ dessa steg:

Bluetooth koche

 • Få åtkomst till dina mobiltelefoninställningar.
 • Gå in i avsnittet anslutningar.
 • Tryck Blåtand
 • Hitta en lista över enheter för ditt fordon.
 • Ta bort eller koppla bort den här enheten.
 • Sök efter enheter i närheten och koppla ihop fordonet igen.

Se upp för icke namngivna Bluetooth-enheter

Problemet kan vara att Bluetooth inte är aktiverat på din telefon, vilket gör det omöjligt för de två enheterna att ansluta. Eller kanske den enhet vi vill ansluta till telefonen inte visas i den här listan, även om den är aktiv vid tillfället.

Bluetooth och el coche

Även om den har en enkel lösning, eftersom den kan behandlas, eftersom den här enheten visas utan namn och därför gör det svårt för vissa Android-telefoner att kunna upptäcka den. För detta har våra telefoner en justering, inom utvecklarens kapacitet , som visar alla enheter, även om de inte har ett namn. För att aktivera det här alternativet måste du följa dessa steg:

 1. Tillgång till inställningar.
 2. Gå in i avsnittet System.
 3. Klicka på Utvecklaralternativ.
 4. Leta efter ett alternativ som heter Visa namnlösa Bluetooth-enheter
 5. Aktivera detta alternativ genom att trycka på knappen.
 6. Gå sedan tillbaka till föregående avsnitt och kontrollera om det finns på listan nu.

Den här anslutningen fungerar inte

Det första vi behöver göra är att prova hur vi ansluter vår terminal till en annan genom denna typ av anslutning. Och på samma sätt bör vi försöka koppla en annan smartphone till vår bil. Därmed kan vi utesluta att det är det krasch av själva bluetooth … Om den här komponenten slutar fungera eller ständigt har olika problem, kan vi ha två alternativ: starta om terminalen eller återställ dess inställningar.

Som vi sa skulle ett alternativ vara att helt formatera vår telefon, men som tur är kommer vi inte att förlora något om vi gör en fullständig säkerhetskopia av allt vi har sparat på vår smartphone. Vi råder dig dock att försöka starta om det snabbt innan du utför detta steg, eftersom denna enkla åtgärd kan lösa många fel som uppstår i själva telefonsystemet.

Det är också viktigt att betona att vi kan hitta olika återställningsmetoder för att undvika att förlora all data. Ett av dessa alternativ som vi också rekommenderar är att återställa nätverks- och anslutningsinställningar.

Återställ nätverksinställningar

Detta alternativ kallas ofta Återställ nätverksinställningar även om det exakta namnet kan variera beroende på inställningsnivåerna. Den här funktionen gör att vi kan återställa båda Wi-Fi-inställningarna, såsom Bluetooth seriell, utan att förlora data på vår smartphone. Du bör följa dessa steg:

 1. Ange telefoninställningar.
 2. Gå in i avsnittet System.
 3. Gå sedan till Återställa
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Klicka på alternativknappen för att utföra denna åtgärd.

Om du efter att ha använt alla dessa metoder inte kan lösa problemet behöver du bara få din telefon reparerad. Främst för att denna teknik på din smartphone kan gå sönder och bara en professionell kommer att fixa det. Om du har en garanti behöver du bara kontakta teknisk support. På så sätt tar de din terminal till företaget eller butiken där du köpte den för att fixa den.

Relaterade artiklar

Back to top button