Hur man fixar meddelandefältet på mobilen när det inte svarar –

Aviseringspanel är en av de delar av våra mobila enheter som har blivit en av de mest grundläggande delarna. Mer än något annat, eftersom det tillåter oss att se meddelanden, e-postmeddelanden och andra meddelanden från olika applikationer utan att behöva komma åt dem. Men detta betyder inte att han inte kan ha några problem i sitt arbete, eftersom detta också är en annan del av terminalen som kan ge oss ett fel.

Vid någon tidpunkt dök detta verktyg upp på Android-terminaler kommer att sluta svara, blockerade eller bara inte visas … Det är inte heller något som händer i tid eftersom många användare har klagat på dessa problem. Lyckligtvis finns det olika sätt att fixa dessa problem för att få dig tillbaka till det normala. Och allt detta utan att kontakta teknisk support från tillverkaren av vår mobila enhet.

Blanda inte ihop panelen med kontrollcentret

En av de första aspekterna som vi måste ta hänsyn till är det terminalens kontrollcenter Ej att förväxla med meddelandefältet. För de som inte vet, ger den förra oss omedelbar tillgång till olika kontroller som kommer att vara mycket användbara utan att behöva ange terminalinställningar. Precis som med ficklampan, flygplansläge, justering av skärmens ljusstyrka, mobil Wi-Fi-aktivering och många andra funktioner.

brillo kontrollcenter

När vi väl förstår vad den består av blir det tydligt att panelen ansvarar för att visa alla inkommande aviseringar till vår Android-enhet. Det vill säga, bara med sitt namn borde vi redan ha en uppfattning om vad den består av. Tja, i grund och botten, som vi sa, är det här dessa olika appmeddelanden visas på Android-mobilenheter. Till exempel kommer olästa meddelanden från WhatsApp eller någon form av interaktion på det sociala nätverket att dyka upp.

Således kommer den här panelen att visa de aviseringar som vi fått, oavsett om vi använder en mobiltelefon eller om den är blockerad för närvarande. Vi kan säga att det här är en sorts e-postinkorg där alla aviseringar som når terminalen samlas in, eftersom det också kan vara ett SMS eller ett missat samtal. Du måste också glida av toppen av panelen för att komma åt den, men det kanske inte fungerar av olika anledningar, men som tur är finns det olika lösningar som vi kommer att visa dig.

Använd säkert läge i din terminal

Innan vi provar andra metoder, som vi kommer att förklara senare, måste vi bestämma vad som är det verkliga problemet vi står inför med nämnda panel. Ett av de bästa sätten att kontrollera dess status är genom Säkert läge vår mobila enhet som alla Android-telefoner har. Med dess hjälp kan vi ta reda på om detta är en felaktig konfiguration av terminalen eller om en specifik applikation är boven.

Sanningen är att stegen för att aktivera detta läge kan ändras eftersom det beror på tillverkaren av nämnda smartphone. Men det vanligaste är att trycka på strömknappen på vår mobiltelefon för att visa menyn. När det dyker upp måste vi trycka på och hålla ned alternativet Avstängning i några sekunder.

Modo seguro del móvil

En varning kommer då att dyka upp som säger att vår mobiltelefon kommer att startas om i felsäkert läge, förutom att tredjepartsmjukvaran kommer att stängas av helt. Klicka sedan på “Acceptera” så stängs terminalen automatiskt av och på igen. När den väl är helt lanserad vet vi att vi är inne eftersom ett meddelande visas i det nedre vänstra hörnet som indikerar säkert läge.

Om vi ​​kan sticka in den och den fungerar utan problem måste vi tydligt förstå det felet orsakades av ett tredjepartsprogram vad vi nyligen installerade. Så vi måste försöka ta bort det och kontrollera om allt är tillbaka till det normala.

Kontrollera skärmens status

Andra aspekter som vi måste överväga om det faktum att meddelandefältet inte fungerar beror på pekplattan på vår smartphone. Av denna anledning kommer det att vara nödvändigt att kontrollera om det fortsätter att fungera korrekt. Detta beror ofta på någon form av programvara, så om det fortfarande inte fungerar när man testar felsäkert läge, skärm måste uppleva.

Lyckligtvis finns det olika sätt att kontrollera dess status – med hjälp av interna eller tredjepartsverktyg för att skingra tvivel. Den första finns i Android som standard, förutom att det är en metod som till hundra procent garanterar att vi har problem med vår mobilpanel.

opciones desarrollador xiaomi miui

Sättet att komma åt den här metoden är enkelt, vi måste gå till Inställningar> Om telefonen och klicka några gånger på Antalet komplikationer. Vid denna tidpunkt kommer vi att aktivera Utvecklaralternativ … När vi väl befinner oss inne måste vi gå in i avsnittet “Pekarplats” och aktivera den nämnda knappen.

Från och med nu kommer vi att se horisontella och vertikala linjer som kommer att markera rutten vi tar genom panelen, förutom att visa alla linjer som passerar genom områdena vi berör. Om vi ​​ser att det finns vissa avbrott i dessa linjer kommer vi att veta att vår terminalskärm inte fungerar och var problemet ligger. Därför behöver vi bara kontakta teknisk support för att fixa detta, eller försöka ändra visningen av panelen från en annan plats.

Starta om din smartphone

En av de enklaste lösningarna, och ofta en bra sökning, är att helt enkelt starta om terminalen. Även om vi inte tror på det, kan den här åtgärden ge en ledtråd till problemet i meddelandefältet på vår mobila enhet. Antingen för att den inte dyker upp, eller så är den frusen, tar upp hela skärmen, och hur mycket du än försöker få den att fungera, är det möjligt att någon process har misslyckats, men genom att starta om den kan vi fixa det permanent.

Även om vi inte tror på det, genom att utföra den här åtgärden kan vi få smarttelefonen att fungera normalt igen. Eftersom vi kommer få alla processer som kördes för att starta om. Så chansen är stor att när vi slår på den igen kommer vi att kunna flytta meddelandefältet utan några hickningar.

Reiniciar Móvil

Förutom att det är en av de enklaste metoderna anses det också vara en av de mest effektiva lösningarna. Även vem som helst kan göra detta utan att ha mycket kunskap. Mer än något annat, eftersom vi bara behöver komma åt på/av-menyn och klicka vidare Starta om alternativ.

Om varningspanelen var låst och vi inte ser den angivna menyn, kommer det att vara nödvändigt att prova en kombination av knappar för att tvinga den att starta om. Det kan skilja sig beroende på märket på den terminal vi har. Även om han ganska ofta trycker på låsknappen på/av och volym upp-knappen samtidigt.

Svep över meddelandefältet från någon annanstans

När det väl har fastställts att detta är ett problem med denna funktionalitet kan något hända oftare än vanligt, eftersom en liten påverkan i området där vi lyckades flytta den angivna panelen slutar fungera. Men det kommer inte att räcka för att hindra oss från att använda telefonen medan du kan. aktivera alternativet som låter oss flytta panelen var som helst på smarttelefonen

Dessutom är detta egenskaper som kan hittas på olika anpassningsnivåer som olika terminaltillverkare har. Således kan vi få meddelandefältet att visas när som helst genom att göra en svep nedåt, oavsett var på skärmen vi gör denna gest. Det vill säga, det behöver inte vara ovanpå skärmen utan kan vara vad som helst annat.

Därför, för att aktivera den här funktionen, måste du göra följande:

  1. Tillgång till inställningar.
  2. Gå till Display> Hemskärm, även om detta beror på vilken nivå som är inställd på din terminal.
  3. Hitta ett alternativ Svep nedåt för aviseringar och tryck på knappen för att aktivera den.

Återställ din mobil

Det sista alternativet som kan lösa dessa problem på vår mobila enhet skulle vara återställ den till fabriksinställningarna , det vill säga som det var den första användningsdagen. Men vi upprepar att det inte är tillrådligt att göra detta lättsamt, bara när ingen av de andra metoderna ger oss en lösning.

Restablecer de fábrica el móvil

Så om allt annat misslyckas måste vi försöka starta om vår smartphone. Eftersom det är normalt att detta fel med meddelandefältet kan lösas. Dessutom är det viktigt att säkerhetskopiera alla terminaldata innan denna process påbörjas.

För att återställa det måste vi gå till Inställningar> System, även om detta igen kan variera beroende på märket på vår telefon. Då måste du gå till “Återställ”> “Återställ telefon”. Sedan klickar vi på “Bekräfta” eller “Acceptera” och anger pinkoden som vi vanligtvis använder. Därefter klickar du på knappen “Återställ”, och om några minuter startar den mobila enheten igen.