Hur man fixar dubbel VPN som inte fungerar på Windows –

Vad betyder dubbel VPN

När vi pratar om dubbel VPN menar vi ett extra lager av säkerhet för VPN-anslutning … När vi ansluter till VPN-servern upprättar vi en anslutning mellan den ursprungliga webbplatsen och vår dator. Detta betyder i huvudsak att en vanlig VPN-server fungerar som en mellanhand. Men när det kommer till att använda den dubbla VPN-funktionen kommer vi att vara anslutna till två VPN-servrar. Detta är ytterligare ett sätt att spara vår data för att undvika problem som kan påverka oss när vi surfar på nätet. Vi vet redan att vår information kostar mycket på Internet, och vi kan möta många problem.

Således kommer vi att säkerställa anslutningen av vår dator till VPN-servern, som i sin tur kommer att kopplas till en annan VPN-server … Data kommer att överföras från den andra servern till den första och sedan överföras till vårt team. Kort sagt, som vi nämnde, är detta ett extra lager av säkerhet. Ytterligare ett sätt att öka skyddet och minska risken för eventuella problem.

Använder sig av dubbel VPN vi kommer att ha mindre risk att vår data läcker in i nätverket. Vi kommer att ha en dubbeltunnel där allt innehåll kommer att passera. Så hur uppnår du detta? Olika alternativ är möjliga. En är att använda en vanlig VPN, som erbjuder att ansluta oss till två eller flera servrar, en annan till en VPN samt en proxyserver, och den tredje till en server bredvid Tor-nätverket.

Vilket alternativ vi än har kommer vi dock att ställas inför en dubbel VPN. Ibland kan problem uppstå och det kanske inte fungerar korrekt i Windows. Vi kommer att se några steg vi kan vidta för att åtgärda det här problemet. Några rekommendationer som vi kan ta hänsyn till och göra allt rätt, på ett enkelt och snabbt sätt.

VPN-anslutningsproblem

Hur man eliminerar dubbel VPN

Som vi sa, ibland kanske detta inte fungerar korrekt och dubbel VPN på Windows 10 ger oss problem. Vi har ett antal steg till vårt förfogande som vi kan vidta för att det ska fungera som det ska. Det är viktigt att alltid se till att anslutningarna fungerar så bra som möjligt, eftersom vi annars skulle få avbrott, låga hastigheter och i slutändan problem med att använda olika tjänster eller plattformar på nätet.

Ändra automatiska anslutningsinställningar

Ett av alternativen måste vi eliminera dubbel VPN i Windows 10 är det värt att ändra de automatiska anslutningsinställningarna. Denna funktion tillåter oss att automatiskt ansluta till servern. Till exempel om vi surfar på internet och det plötsligt stängs av eller också aktiveras när vi öppnar applikationen.

Det är dock möjligt att vi har en dubbel VPN konfigurerad felaktigt och inte automatiskt ansluter. Du måste gå till de automatiska anslutningsinställningarna och välja Dubbel VPN från rullgardinsmenyn.

Inaktivera anpassad DNS

Många VPN tillåter konfigurera DNS … För att göra detta måste du aktivera det, vilket är ett bra alternativ för ökad säkerhet och integritet. Detta kan dock orsaka problem när du använder en dubbel VPN. Vi kan hitta den här typen av fel som hindrar oss från att orientera oss rätt.

Om detta är vårt fall, om vi ser att den dubbla VPN-en inte fungerar som förväntat, kan vi stänga av den anpassade DNS. Så vi kan försöka lösa detta fel. Detta är något som många VPN kan ha. Du måste gå in i konfigurationen och navigera till lämplig sektion för att inaktivera den här funktionen. På så sätt kommer vi att kontrollera om det här problemet verkligen hindrade det från att fungera.

Inaktivera proxy

Om vi ​​har bemyndigande aktiverat i Windows 10, kan det också orsaka problem. Vi kan bara stänga av den och se om buggen löses på det sättet och vi kan navigera normalt.

För att göra detta måste vi gå till Konfiguration, Nätverk och Internet och ange proxyn där. Vi måste se till att proxyn är inaktiverad och kontrollera om den börjar fungera korrekt och vi har inga problem.

Destabiliseringsproxy

Rensa DNS-cache på Windows

Ett annat alternativ som vi bör undvika dubbla VPN-problem på Windows är att rensa DNS-cachen. För att göra detta, för att rensa cachen på operativsystemnivå, behöver vi bara följa en serie enkla steg som vi kommer att nämna.

Först och främst måste vi gå till Start, vi öppnar kommandoraden och så snart vi måste utföra kommandot där ipconfig / flushdns … Detta gör att vi kan rensa cachen på Windows och lösa problem som det vi nämnde. Detta är en av de viktigaste frågorna att tänka på när vi stöter på ett fel som detta.

Anslut till en annan server

De flesta VPN har ett brett utbud av server möjligheter. Kanske den vi använder inte fungerar som förväntat. Därför, helt enkelt genom att byta till en snabbare server, kan vi lösa fel av denna typ. Det bör noteras att vissa tjänster till och med kan ha tusentals servrar i ett stort antal länder.

För att göra detta måste vi gå till VPN och välj en annan server från listan som vi har. Många VPN har till och med tusentals servrar i olika länder och detta kan vara avgörande för att få dem att fungera korrekt.

Kort sagt, genom att följa dessa steg kan vi fixa det dubbla VPN-problemet på Windows. Om det inte fungerar kan vi ta hänsyn till dessa enkla tips som kan hjälpa oss. Som vi har sett behöver vi inte utföra ytterligare installation, och vi har inte särskilt komplexa steg som kan kräva omfattande kunskap.

Relaterade artiklar

Back to top button