Hur man fixar DHCP-uppslagsfel på Windows –

Vad är DHCP-uppslagsfel på Windows

Windows är utan tvekan det mest använda operativsystemet på stationära datorer idag. Den har ett brett utbud av möjligheter när det gäller mjukvara och verktyg. Detta innebär att många användare kan skadas om ett problem uppstår. Var medveten om att systemet i många fall visar oss ett meddelande så att vi vet varför vi inte kan komma in på webbplatsen eller varför processen inte fungerar korrekt.

Detta är vad som händer när DHCP-sökning en krasch dyker upp. DHCP är ett Dynamic Host Configuration Protocol. Den används för att hantera och automatisera processen för att tilldela en IP-adress så att åtkomsten till enheter är individuell.

Det här felet kan uppstå om vi till exempel har konfigurerat router eftersom den fungerar som en DHCP-enhet. När datorn startar letar den efter en enhet eller DHCP-server och kan därmed få en IP-adress. Om konfigurationen är felaktig kan ett DHCP-uppslagsfel visas.

Om det här problemet uppstår kan vi ha restriktioner för åtkomst till enheten som är ansluten till nätverket. Vi kommer att behöva hitta ett sätt att lösa detta problem. Som tur är kan vi ta hänsyn till några råd, som vi får se.

Hur man fixar DHCP-uppslagsfel

Som vanligtvis är fallet när ett sådant fel dyker upp, speciellt när det gäller enheter som är anslutna till nätverket , kan vi ta hänsyn till några steg. På så sätt kan vi undvika problemet och kan röra oss normalt. Den här typen av fel kan resultera i att våra datorer inte ansluter till nätverket eller har svårt att försöka navigera.

Förnya IP-adress

I Windows 10 kan vi ta hänsyn till det första steget: uppdatera IP-adressen för att undvika DHCP-uppslagningsfel. Processen är väldigt enkel och du behöver bara följa stegen som vi visar nedan.

Det första vi behöver göra är att gå till Start, komma åt kommandoraden och väl där, kör kommandot ipconfig / uppdatering … Detta kommando tvingar vårt team att ansluta till DHCP och på så sätt erhålla en ny IP-adress.

IP-reparation i Windows

Starta om din router och dator

En annan mycket enkel fråga som vi kan ta hänsyn till är att starta om routern och vår dator. Naturligtvis i det första fallet, när starta om routern, du du måste göra det rätt. Det räcker inte att stänga av och slå på enheten igen, utan vi måste lämna den avstängd i minst en halv minut och sedan slå på den igen. På så sätt kommer vi att uppnå en korrekt omstart.

Många nätverksproblem kan lösas genom att starta om åtkomstpunkten och enheten vi har problem med. Ibland kan det uppstå en konflikt mellan lag, och vi kan lösa det på ett enkelt sätt.

Kör Windows Felsökare

Vi kan också använda problemlösare som är integrerat med själva Windows-operativsystemet. Detta kan vara användbart för att lösa vissa nätverksproblem som kan hindra oss från att surfa ordentligt.

För att köra Windows 10-felsökaren måste vi gå till Start, gå till Inställningar och gå till Nätverk & Internet. Där måste vi hitta avsnittet om nätverksfelsökning. Den finns längst ner på fliken “Status”.

Lösa Windows-problem

Detta är en enkel och snabb process. Vi behöver bara avsluta det och kontrollera om det löser DHCP-uppslagningsfelet.

Återställ nätverk

Den här lösningen kan lösa den här typen av problem som kan påverka nätverk i Windows. Detta är återigen en enkel process som vi kan följa som kan komma väl till pass för att undvika den här typen av komplikationer.

Återigen måste vi gå till Start, gå in i inställningar, komma åt nätverket och Internet, och när vi väl är här klickar vi på Nätverksåterställning som visas nedan.

I princip tar den bort och installerar om alla nätverksdrivrutiner och återgår till de ursprungliga inställningarna. Således kunde vi undvika problem om vi rörde något i konfigurationen, och detta skulle leda till en konflikt.

Restablecer la red

När vi är vid denna punkt kommer den att be oss om bekräftelse, som vi kan se på bilden ovan. Datorn kommer att starta om och helt återställa nätverksinställningarna.

Ändra subnätklass

Detta skulle bara behöva ändras om vi hade många datorer anslutna till nätverket. Det gäller främst företag och platser där fler än 200 enheter är uppkopplade samtidigt. Vi brukar använda Subnätmask 255.255.255.0

Tanken i det här fallet är att byta till subnät klass A eller klass B. Vi skulle använda subnätmasken 255.0.0.0 respektive 255.255.0.0. För att göra detta behöver vi tillgång till routern. Det är viktigt att vi vet vilken standardgateway som används, vanligtvis 192.168.1.1.

Om vi ​​inte vet vilken standardgateway som används i vår router och vi behöver komma åt den kan vi ta reda på det på ett väldigt enkelt sätt. Du behöver bara gå till Start, öppna Kommandotolken och köra ipconfig. Den kommer att visa oss en rad information relaterad till vårt nätverk, och i denna data kan vi se standardgatewayen.

I slutändan, genom att följa dessa steg, bör vi kunna lösa DHCP-uppslagningsfelet. Detta är ett fel som kan göra det omöjligt att korrekt ansluta till nätverket. Vi har tittat på några av de tillgängliga alternativen för att försöka lösa problemet.

Relaterade artiklar

Back to top button