hur man fixar det –

Detta beteende är naturligtvis ovanligt på en PC eftersom det vanligtvis startar operativsystemet, och på POST-skärmen innan du automatiskt går in i BIOS ger det dig förmodligen en uppfattning om vad som pågår (till exempel som upptäckte ett ogiltigt överklockningsalternativ ).

Vad ska man göra om datorn går in i BIOS automatiskt

Hur som helst, det mesta av tiden som en dator går in i BIOS så fort den startar beror på nyligen installerad hårdvara, hårdvara som har skadats eller dåliga anslutningar, så låt oss se vad du kan göra åt det.

Kontrollera hårdvaruinstallation och anslutningar

Om du precis har ändrat eller lagt till en hårdvara till din dator och inte har haft det här problemet tidigare, har du en klar uppfattning om var du ska börja leta. Till exempel, om du precis har bytt RAM-minne till din dator, prova att ta bort det och sätta tillbaka det, och till och med installera det i andra minneskortplatser på moderkortet, som om någon hårdvarukomponent inte är korrekt ansluten kan det få datorn att gå in i BIOS direkt vid uppstart.

På samma sätt bör du kontrollera all utrustning för att säkerställa att den är korrekt installerad på sin plats, och detta inkluderar även kontroll av kablarna och alla anslutningar; i de flesta fall löser detta problemet. När det gäller RAM, se till att om du har två moduler och det finns fyra kortplatser på kortet, så har du installerat dem i lämpliga (se manualen för ditt moderkort för att ta reda på vilka platser du ska installera minne i).

Om du efter att ha kontrollerat fortfarande har samma problem, försök att återställa CMOS (eller så stänger du av och kopplar ur hårdvaran, tar bort batteriet från moderkortet och sätter i det igen efter ett par minuter, eller om du har knappen Rensa CMOS på moderkortet ). Det kan ibland också hjälpa att slå på datorn med kringutrustningen inaktiverad om någon av dem orsakade problemet.

Inaktivera snabbstart och kontrollera startsekvens

Det finns tillfällen då moderkortets snabbstartläge orsakar problem, och det kan också finnas en situation där moderkortet av någon anledning inte upptäcker ditt minnesblock med operativsystemet, och därför går det in i BIOS när det slås på.

För att göra detta, i BIOS gå till Avancerade inställningar och sedan till Boot, där du ska hitta alternativet Snabbstart och inaktivera det. Spara dina ändringar och se om detta redan startar korrekt. Om inte, gå tillbaka till BIOS i startsekvenssektionen och se till att lagringsenheten där operativsystemet är installerat är vald först i sekvensen.

Använd Windows Startup Repair

Om inget av ovanstående hjälpte kan du behöva reparera din MBR, och för det är den enklaste lösningen att använda Windows 10 CD / DVD / Pen Drive för att starta din dator. När detta händer, gå till Avancerade alternativ och välj alternativet Startup Repair.

I många fall upptäcker det här verktyget automatiskt problem när du startar din dator och fixar dem utan någon ytterligare åtgärd.

Om datorn fortfarande går in i BIOS, försök att formatera

Chansen är stor, om du stöter på det här problemet när du installerar din dator från början (som du inte hade ett operativsystem installerat på), är problemet med hårdvaruanslutningen och du löste det genom att följa de föregående stegen, men om det inte är det mycket bra, men kom upp när du installerade ny hårdvara, problemet kan vara programvaran, inte hårdvaran.

Behovet av att formatera din dator är inte en rätt av god smak, särskilt om du hade saker som du inte ville förlora, men kom ihåg att du också har möjlighet att helt enkelt installera om operativsystemet utan att formatera, i så fall kommer du att måste undvika att förlora dina dokument och filer (men de installerade programmen kommer att förlora).

Relaterade artiklar

Back to top button