hur man fixar det –

Hur man åtgärdar felet när RCP-servern inte är tillgänglig

Felet “RCP-servern är inte tillgänglig” kommer att resultera i åtkomst till vissa filer kommer att begränsas … Vi kan dock ta hänsyn till några tips för att snabbt lösa detta problem. Detta är ett fel och är vanligtvis lätt att lösa, även om vissa åtgärder är nödvändiga.

Det här problemet uppstår när Windows 10-datorn inte kan kommunicera med en annan enhet i samma nätverk. Orsaken kan variera, till exempel en dåligt konfigurerad brandvägg eller programvara från tredje part som orsakar problemet.

Starta om RCP-servern

Ett av de viktigaste stegen vi måste ta är starta om rcp-servern … På så sätt kommer Windows att återupprätta anslutningar och kan återställa processer som kan misslyckas av någon anledning.

För att göra detta måste vi gå till Start, hitta administrativa verktyg och öppna den. Senare måste vi gå in på Services. När vi väl är här måste vi ta en titt för DCOM-serverprocessinitiator och dubbelklicka.

Det bör noteras att starttypen är inställd på automatisk och tjänstens status körs. Det är nödvändigt att ge Start och starta om datorn.

Rengör startdatorn

Som vi sa tidigare, är en av anledningarna till att RCP-servern inte är tillgänglig fel när det finns någon typ av konfliktgenererande programvara … Vi kan renstarta din dator för att se till att det inte finns några tredjepartsprogram som kan orsaka problemet.

För att göra detta måste vi gå till Start, skriva Systemkonfiguration och senare öppnas ett nytt fönster. Där måste vi gå till fliken Tjänster och markera rutan Dölj alla Microsoft-tjänster. Senare kontrollerar vi tjänsterna i listan och överför inaktivera alla

När det är gjort kommer vi tillbaka till Start och den här gången öppnar vi Aktivitetshanteraren. Vi måste gå till fliken Hem och sedan inaktivera alla processer som visas för oss. Vi startar om utrustningen.

Se till att nätverket fungerar korrekt

Det kan hända att när du tittar på Wi-Fi med oss nätverksproblem … Kanske är den inte ansluten eller så är signalen svag och det finns avbrott. Detta kan även hända om vi använder en nätverkskabel. I båda fallen måste vi se till att nätverket faktiskt fungerar.

Detta är en enkel och grundläggande process. Vi behöver bara se till att det inte är något felkonfigurerat relaterat till IP- eller DNS-adressen vi använder. Se till att det inte finns någon konflikt som orsakar felet att RCP-servern inte är tillgänglig.

Uppdatera eller installera om nätverksdrivrutiner

En annan punkt att tänka på är uppdatera nätverkskortet eller installera om den igen. Ibland kan det förekomma krascher av denna typ i samband med drivrutinsfel. Detta kan till exempel hända om vi nyligen uppdaterade hårdvaran.

För att göra detta, gå till Start, skriv Enhetshanteraren, gå till nätverket. I avsnittet “Adaptrar”, leta efter den som matchar och klicka på den andra musknappen för att klicka på “Uppdatera”. Vi kan också stänga av och slå på den igen.

Konfigurera din brandvägg korrekt

Det kan också vara ett brandväggsproblem. Den här typen av verktyg är mycket användbart för att säkra vårt nätverk, även om det också kan orsaka problem när du tittar på eller kör vissa tjänster med dålig konfiguration.

Därför ett till råd: konfigurera brandväggen … Se om det är något fel, eftersom det här blockerar trafiken. Vi kan bara försöka pausa det ett ögonblick, eller också se om det blockerar någon typ av tjänst som det inte borde.

Återställ systemet

Om allt detta, som vi har förklarat, inte hade någon effekt, bör ytterligare en punkt beaktas: återställa systemet till det tidigare tillståndet. Vi kan ha felkonfigurerat, installerat något som förändrade vårt system.

I ett nötskal är det här några av stegen vi kan vidta när ett fel dyker upp om att RCP-servern inte är tillgänglig. Här är några enkla steg vi kan ta för att ta reda på om detta löser problemet.

Relaterade artiklar

Back to top button