Hur man fixar dåligt ljud eller omvända högtalare –

Högtalare är som bekant uppbyggda av olika delar och material inuti en ljudlåda, men man måste tänka på att gummiband oftast har en diffusor (membran) som bokstavligen rör sig för att återge ljud. Den här rörliga delen, liksom alla andra, har visst slitage och behöver därför servas för att hålla den i gott skick, men även om den har nått sin flampunkt har den fortfarande en lösning.

Underhåll av högtalare som “slår tillbaka”

Det finns många fall där högtalare ger feedback inte på grund av dåliga membran eller däck, utan på grund av kontakter och/eller kablar. Det första vi rekommenderar att du gör är kolla upp anslutningar kabel- längs hela längden för att säkerställa det den är inte skadad i någon av dess delar, och om allt är i sin ordning, bör du också kontrollera kontakten för att säkerställa att den är i perfekt skick. Likaså bör du kontrollera analog anslutning på emitterdelen (i det här fallet på minijackkontakten på datorn som du ansluter högtalarna till) och rengör den.

Det bästa sättet att göra detta är att ha isopropylalkohol (använd inte vanlig alkohol) och hörlurar. Efter att du har blötlagt pinnen ordentligt, rengör båda manliga och kvinnliga minijack Kontakter PC (se till att datorn är avstängd och urkopplad); I det senare fallet, sätt försiktigt in en pinne med lite tvättsprit och vänd den långsamt för att se till att den förblir helt ren inuti.

Detta kommer att lösa de flesta problem du kan ha, men om det inte gör det och högtalarna fortfarande stänker, misströsta inte eftersom det betyder att membranet eller fjädringsgummit förmodligen inte är i bra skick, men för det mesta är de allt du kan fixa det. fall. Du måste radera åtminstone innan varje högtalare så länge den har ett skyddsnät och inte är “on the air”, vilket är det vanligaste sättet för dig tillgång till framsidan av membranet … I bästa fall är det bäst att plocka isär hela högtalaren så att du kan “hantera” den från baksidan också, men förutom i de allvarligaste fallen är det oftast inte nödvändigt.

Det första vi rekommenderar att du gör är rensa hela området rent , torr mikrofiberduk för att ta bort damm från den. Fukta sedan trasan med isopropylalkohol och torka av hela ytan igen för att helt ta bort all smuts. Vid det här laget, kontrollera om däcken är spruckna för om de är det kan du ha problem; Om så inte är fallet bör du nu återfukta dem, och för detta behöver du hästfett eller lite olivolja.

Processen är enkel: blötlägg den med en mycket liten mängd hästfett eller olivolja med en ren, torr trasa (häll aldrig produkten direkt på högtalaren, alltid på trasan) och torka noga av hela ytan, var noga med att inte lämna kvar rester. När allt blivit lite fuktigt bör du låta det sitta på i minst en timme för att hålla hela området väl återfuktat och efter denna väntetid måste du torka av allt igen med en ren och torr trasa så att inga rester finns kvar. Detta är särskilt viktigt om du har använt olivolja, du måste lämna allt helt rent (använd isopropylalkohol vid behov).

Efter det, installera om högtalaren och kontrollera; Om allt gick bra borde han sluta “backfira” eller förvränga ljudet, men om han fortsätter att göra det är det troligt att antingen enheten har skadats eller att däcken är för spruckna; I båda fallen har du tyvärr inget annat val än att byta enheten till en ny.

Relaterade artiklar

Back to top button