hur man fixar bildskärmsdrivrutinen –

nvlddmkm en drivrutin är i grunden en komponent i NVIDIA-drivrutiner som är ansvarig för att PC-skärmen fungerar korrekt. Även om vi vanligtvis använder en dator är det väldigt sällan det kan ge problem och misslyckas. Men när vi använder det mycket intensivt, som att spela spel, förändras saker och ting.

Om vi ​​spelar spel, tittar på en film i HD eller gör något annat, och vi ser skärmen flimrar och ett program eller ett spel visar oss ett felmeddelande relaterat till Windows-skärmdrivrutinen, så är något fel. Om vi ​​öppnar Windows 10 Event Viewer kan vi se exakt vad som händer och försöka fixa det så snart som möjligt. I vårt fall misslyckas det till exempel NVIDIA nvlddmkm drivrutinen

Möjliga problem vi kan hitta relaterade till nvlddmkm-drivrutinen:

  • Ett felmeddelande om att styrenheten slutade svara och startade om.
  • Oväntad stängning av spelet.
  • PC-skärmen blir svart.
  • Bilden fryser.
  • FPS sjunker kraftigt och återhämtar sig inte.
  • Blåskärm.

Om detta är vårt problem kommer vi att se flera sätt att åtgärda det så att det inte visas igen.

Analysera och fixa Windows 10-problem

En av anledningarna till detta fel är felaktig drift av Windows. Och detta kan bero på att med tiden har några av de viktigaste komponenterna i operativsystemet blivit skadad och fungerar inte som förväntat.

Därför kommer det första steget vi kommer att följa att analysera och reparera Windows. För att göra detta måste vi öppna ett CMD-fönster med administratörsrättigheter och köra följande kommando:

DISM.exe / Online / Cleanup-image / Restorehealth

Vi ger möjlighet att slutföra systemanalysen och när den är klar startar vi om datorn. När den slås på igen kommer vi att öppna ett nytt CMD-fönster med administratörsrättigheter igen och köra i det:

sfc / scannow

Återigen kör vi kommandot på datorn och gör vårt bästa för att återställa vårt Windows 10. När det är klart, starta om igen och det är allt.

Utan tvekan hittade dessa team bibliotek som hade förlorat integritet eller något annat problem i Windows och löste det. Vi kan testa om vår dator fortsätter att krascha eller fortsätta med nästa steg för att vara säkra.

Installera om NVIDIA-drivrutiner från början

En annan anledning kan vara det NVIDIA-drivrutinen är skadad … Detta är ett mycket vanligare misstag än vi inser, eftersom uppdatering efter uppdatering alltid misslyckas med tiden.

Därför bör vi också helt avinstallera NVIDIA-drivrutinen (vi har inget att oroa oss för eftersom Windows tillfälligt laddar sin egen drivrutin) och sedan manuellt installera om grafikdrivrutinen.

För att ta bort NVIDIA-drivrutinen måste vi göra följande: ladda ner ett program som heter DDU. Detta program, som vi måste köra i felsäkert läge, kommer att tillåta oss att helt ta bort grafikdrivrutinen och rensa upp vår dator så att inte ett enda spår finns kvar.

När programmet avslutas startar vi helt enkelt om datorn, går tillbaka till normalt Windows 10 och installerar de senaste NVIDIA-drivrutinerna som vi kan ladda ner. härifrån. När vi installerar en ny drivrutin måste vi markera alternativet “Ren installation” eftersom det kommer att radera konfigurationer och eventuella ärvda alternativ.

Var försiktig, det kan hända att problemet är med de senaste PC-drivrutinerna. Därför kan vi även försöka installera en tidigare version från början, som vi vet kommer att fungera utan problem.

Uppdatera alla

Vi underskattar ofta uppdateringarna av allt. Och det är ofta det bästa sättet att fixa alla typer av PC-problem som nvlddmkm-drivrutinen.

Windows uppdatering

Windows får olika uppdateringar varje månad, både säkerhet och kvalitet. Därför, om vi har problem, är det första vi bör försöka att uppdatera operativsystemet. Om det finns säkerhets- eller kvalitetskorrigeringar bör vi alltid installera dem via Windows uppdatering

Detsamma gäller för Windows-uppdateringar som kommer ut var sjätte månad. Varje ny version av operativsystemet släpper nya funktioner och möjligheter, förutom att fixa problem och andra buggar, som kan hjälpa oss att lösa alla typer av fel när vi spelar eller använder operativsystemet.

Uppdatera NVIDIA-drivrutiner

Samma sak händer för NVIDIA-drivrutiner … Varje ny version av drivrutinerna tillåter oss att bättre utnyttja funktionerna hos GPU / GRAFISK PROCESSOR, förutom att hjälpa till att felsöka eventuella krascher, fel och problem som kan finnas i systemet.

Om vi ​​använder GeForce Experience kommer själva programmet att tillåta oss att ladda ner de senaste drivrutinerna till vår dator. Annars måste vi manuellt ladda ner uppdateringar från NVIDIA-webbplatsen och installera dem manuellt på datorn.

Uppdatera spelet eller programmet

Vi kan skylla på Windows och grafikkortet, men själva spelet bär skulden. Och det här är inte första gången som utvecklare har sålt oss att lansera spel fulla av buggar, buggar och alla möjliga problem. Därför är ett annat sätt att fixa alla typer av buggar och fel att ladda ner speluppdateringar när det är möjligt.

Dessa uppdateringar kan nästan alltid enkelt laddas ner från spelklienten vi använder. Om vi ​​till exempel spelar från par, eller från Epic Store (bland annat), kan vi ladda ner nya versioner därifrån.

Justera spelets grafikinställningar korrekt

En annan anledning till att nvlddmkm-displaydrivrutinen kan krascha beror på felkonfiguration av spelet. Detta problem är mycket vanligt när vi använder program (som GeForce Experience) för att justera grafikinställningarna för våra spel. Nvidia-mjukvaran tvingar ofta spel att använda vissa inställningar som den är oförberedd eller instabil för, och kraschar så småningom.

Därför måste vi alltid anpassa grafiken från själva spelkonfigurationen … Dessutom bör vi aldrig välja det högsta alternativet (om vår utrustning inte tillåter det), utan vi bör försöka hitta en balans mellan kvalitet och prestanda. Ju mindre du tvingar schemat, desto bättre kommer allt att fungera.

Använd inte överlappande widgets

Widgets skärmöverlägg är väldigt modernt nu. Dessa typer av widgets tillåter oss att se prestanda för spel och få tillgång till vissa sociala funktioner eller streamingfunktioner. Förutom att konsumera resurser kan användningen av dessa typer av föremål orsaka alla möjliga problem när du spelar.

Om vi ​​inte kan leva utan widgets är Windows 10:s Game Bar den mest rekommenderade, eftersom det trots allt är den som integrerar bäst med själva operativsystemet. Men om vi kan undvika att använda det, så mycket bättre.

Använd rätt skärmupplösning och frekvens

En annan anledning till att nvlddmkm-drivrutinen kan krascha är när du ställer in Windows (eller ett spel) med fel upplösning eller uppdateringsfrekvens … Om skärmen är Full HD (1920 × 1080), och vår upplösning är högre, kommer något att gå fel med tiden. Samma sak händer om vår skärm är inställd på att köras på 60Hz, och vi tvingar Windows, program och spel att köra på 75Hz.

Därför måste vi se till att allt är korrekt konfigurerat från Windows Display Properties. Vår dator använder rätt upplösning och frekvensen matchar vår dators driftsfrekvens.

Inaktivera överklockning

Överklockning mycket användbart om du vet hur du gör det rätt för att förbättra din dators övergripande prestanda något utan att behöva köpa nya hårdvarukomponenter. Men detta kan också vara anledningen till att vår dator är instabil och fel som nvlddmkm dyker upp.

Om vi ​​har gjort OC på RAM, minne eller processor måste vi inaktivera det i BIOS / UEFI i själva systemet. På samma sätt, om vi överklockade grafikkortet, måste vi inaktivera det i programmet vi använder (till exempel Afterburner). Åtminstone för att kolla om PC:n fortsätter att ge problem efter avaktivering.

Om samma sak fortsätter att hända efter att OC har avaktiverats kan vi återaktivera den för att dra fördel av denna extra prestanda.

Konfigurera PC Power Options

Även om detta är mer bisarrt, är det möjligt att vissa komponenter på datorn inte får tillräckligt med ström på grund av felaktig konfiguration av ströminställningarna för själva Windows. Därför är en annan sak vi kan försöka se om problemen är lösta att ändra Windows 10-strömprofilen.

I Kontrollpanelen> Hårdvara och ljud> Energialternativ kan vi välja antingen en balanserad profil (som inte borde orsaka oss problem) eller ” Hög prestanda “Det gör att var och en av PC-komponenterna kan använda all energi de behöver, om strömförsörjningen tillåter det.

Var försiktig om vi har en bärbar dator, för mer kraft innebär en mycket högre förbrukning av batteriet.

Rengör och finjustera din hårdvara

En annan anledning till att datorn kan krascha och vi ser fel som nvlddmkm är för hög temperatur. Därför, om vi har tillräckligt med kunskap och inte är rädda för att öppna vår dator, kan vi använda denna för att rensa upp den inuti.

Vi kan ta bort damm från komponenter, kontrollera om fläktarna fungerar som de ska och även om vi vågar byta termisk pasta på processorn och grafiken för att sänka deras temperaturer och minska sannolikheten för att något ska gå fel.

Relaterade artiklar

Back to top button