Hur man felsöker iPad magiska tangentbordsproblem –

Tips för att undvika krascher

Det finns ett antal nyckelfaktorer som kan hjälpa dig att undvika problem med din iPad och dess tillbehör. Några av de vi kommer att nämna kan vara de direkta källorna till de problem du upplever, men de är alla i slutändan relevanta om du vill säkerställa att tangentbordet fungerar korrekt.

  • Programvara: It Det rekommenderas alltid att ha den senaste versionen av iPadOS på iPad, eftersom detta säkerställer att det inte finns några buggar från tidigare versioner. Faktum är att Apple kommer att kräva detta i första hand innan de går med på ett möte med teknisk support.
  • Temperatur: Både iPad och tillbehör ska alltid användas i gynnsamma temperaturer och vid förvaring snarare än vid användning. Apple säger att de bör hållas mellan -45 till 20 grader Celsius, även om sunt förnuft rekommenderar att man inte sjunker under noll och håller sig i intervallet 10-20 grader.
  • Rengöring: När du rengör Magic Keyboard är det viktigt att använda en torr, luddfri trasa och under inga omständigheter använda vätskor som kan skada dess inre komponenter.
  • Spray: Med lite att göra detta kan vatten och andra flytande element skada både tangentbordet och iPad. Av denna anledning rekommenderas det att vara mycket försiktig om vätska spills i omedelbar närhet, och även om vi förstår att olyckor kan inträffa bör du försöka torka dem så snabbt som möjligt.

De vanligaste felen i Magic Keyboard

Därefter kommer vi att avslöja de största nackdelarna som detta tillbehör vanligtvis ger. Det är troligt att en (eller flera) av dem påverkar dig för tillfället, så vi rekommenderar att du fortsätter läsa för att försöka lösa problemet.

Stäng bakgrundsprocesser

Detta är en av de vanligast föreslagna lösningarna. till alla typer av problem det kan vara mjukvarurelaterat. Om problemet du upplever är uppenbart fysiskt, överge idén. Men om problemet är med tangentbordsigenkänning eller något liknande, bör du försöka. Bakgrundsprocesser är sådana som går osynligt och gör att saker visuellt och funktionellt fungerar bra, men som ändå kan orsaka en del andra problem.

Sättet att avsluta alla dessa processer är inget annat än starta om iPad … Och även om det finns ett sätt att starta om surfplattan, är det sant att det rekommenderas att stänga av den helt som vanligt och slå på den igen efter 15-30 sekunder. Vi rekommenderar att du under denna process inaktivera inte Magic Keyboard och om den fortfarande inte känner igen den efter att ha slagit på den, försök att ta bort den och sätta tillbaka den.

Om iPad inte upptäcker det

Något överlappande med ovanstående finner vi ett av de tråkigaste problemen. Självklart måste du se till att din iPad är det kompatibel , vad vi antar att du har kontrollerat. Om det var ett Bluetooth-tangentbord rekommenderar vi att du utforskar det här alternativet, men det här tillbehöret fungerar Intelligent kontakt som är en magnetisk kontakt som sitter på baksidan av iPad.

smart kontakt trasero

Se till att denna kontakt är i gott skick och om du märker några spår av smuts rekommenderar vi att du rengör den, men alltid med torrt, luddfritt papper. Kontaminering av denna kontakt är vanligtvis en av de dummaste och vanligaste orsakerna till att man inte har en bra anslutning mellan enheter. Gör samma sak för Smart Connector på Magic Keyboard, se till att stiften är i gott fysiskt och rent skick.

Om iPad inte laddas med Magic Keyboard

Detta kan vara ett vanligt problem, och i de flesta fall har det att göra med tangentbordets egen USB-C-kontakt. För att utesluta en annan källa till problemet rekommenderar vi att du försöker ladda din iPad genom kontakten den har på undersidan (eller på sidan, beroende på hur du ser det). Om den inte laddas är problemet troligtvis med kabeln eller nätadaptern som används (eller batteriet i värsta fall, men mycket sällan).

carga ipad magiskt tangentbord

Om iPad laddar dig genom sin egen kontakt, är problemet uppenbarligen med Magic Keyboard-kontakten. Vi råder dig att rengöra den med en luddfri svep för att hålla borta damm, även det minsta, som kan orsaka laddningsproblem. Med tanke på att detta är en port som endast tjänar för laddning och inte för dataöverföring, kommer du inte att kunna göra för många tester annat än att använda andra laddare. Om det fortfarande inte fungerar rekommenderas det att du kontaktar teknisk support för verifiering.

Känner inte igen tecken och specialtecken

Om ditt tangentbord orsakar det här problemet kan det vara relaterat till språk inställningarna du har gjort. Även om Magic Keyboard har spanska tangenter, är det möjligt att om du använder ett annat språk på iPad, kan det ändra tangentlayouten och platsen där bokstaven “Ñ” ska visas, till exempel ett annat tecken som används i den positionen på tangentbordet, som på engelska.

magiskt tangentbord anpassar idioma ipad

För att se allt detta måste du gå till Inställningar> Allmänt> Tangentbord> Fysiskt tangentbord och se till att språket du ställer in matchar språket för själva Magic Keyboard. Det bör noteras att i det här avsnittet kan du också anpassa en annan serie av mellanslagstangentrelaterade åtgärder, såsom kontroll, kommando eller alternativ.

Styrplattan fungerar inte bra

Om styrplattan inte klickar, fastnar eller har ett liknande problem som är uppenbart fysiskt, finns det inte mycket du kan göra själv för att fixa det. Om problemet nu är med dålig pekaroffset eller liknande, har du några alternativ för att fixa det. Förutom att starta om iPad, som vi föreslog i föregående stycken, kan du gå till Enhetsinställningar och kontrollera om den är korrekt konfigurerad.

magiskt tangentbord justerar styrplattan ipad

Aspekter som sidrullning och andra alternativ kan ses från Inställningar> Allmänt> Styrplatta medan Magic Keyboard är anslutet. Du kan justera dina favoritinställningar där och se till att de gäller. Annars kan du behöva helt formatera iPad och anpassa den utan att ladda ner en säkerhetskopia för att förhindra att det potentiella programvaruproblemet som påverkar dig återkommer.

Finns det någon knapp som fortfarande är intryckt?

Även om detta inte var ett särskilt vanligt problem, är det sant att många Magic Keyboard-användare rapporterade att en av tangenterna hade fastnat. Ibland stör detta den normala användningen av resten av tangenterna, eftersom en trycks ned, medan den i andra bara förblir infälld, och trots detta fungerar det när du trycker på den med fingret. Hur som helst så är detta ett problem som du i 99% av fallen inte kan lösa på egen hand, eftersom det kommer att kräva ett fullständigt byte av tangentbordet.

Magiskt tangentbord

Men du kan försöka göra något som, hur grovt det än låter, kan fungera. Det räcker med att trycka på botten av tangentbordet en eller två gånger i området där tangenten sitter fast och se om den är bortkopplad. Naturligtvis gör detta med försiktighet och försök att inte slå för hårt. För att skydda din iPad rekommenderas det också att du inte placerar den på Magic Keyboard när du gör detta.

Alternativ om du inte kan fixa det

Om du inte kan fixa dina tangentbordsproblem vid det här laget är det mest rekommenderade alternativet att gå på en reparation, även om du bör vara medveten om att det vanligtvis inte repareras och att en ersättning vanligtvis föreslås istället. Om fortfarande under garanti och misslyckandet det presenterar inte beror på missbruk från din sida, du kan kontakta Apples tekniska support och be att få granska det så att de kan förse dig med en ny utan extra kostnad.

Nu, om det är utanför garantin eller om problemet inte täcks, har du inget annat val än att göra det betala för ersättningen. Eftersom detta är ett helt nytt tillbehör måste du betala det pris som detta nya tillbehör är värt. Kom ihåg att den lilla modellen kostar 339 euro medan 12,9-tums iPad Pro stöder upp till 399 euro. Även om du kan köpa en ny direkt, skulle det vara bättre att kontakta Apple om de av misstag föreslår en annan alternativ lösning för dig.

Relaterade artiklar

Back to top button