Hur man döljer språkväljaren i Windows 10 –

Vad är inmatningsindikatorn och språkfältet till för?

Denna ikon visas automatiskt i Windows 10 om vi har konfigurerat minst två olika språk i operativsystemet. Tack vare detta kan vi byta från det ena till det andra med ett enda klick och anpassa vårt operativsystem efter behoven i varje ögonblick. Så vi kan lätt att ändra Windows-språk , tangentbordslayout eller diskformat som används i aktivitetsfältet, utan att behöva leta efter alternativ i operativsystemets inställningar.

Det som händer är den här ikonen döljs inte automatiskt efter att språket tagits bort … Och om vi installerade Windows, som ursprungligen var till exempel på engelska (vilket ofta händer på OEM-datorer), så kommer vi alltid att ha den här ikonen här. Dessutom, även om den visas bredvid klockan, ser den inte ut som andra ikoner, så vi kan inte flytta den för att dölja den.

Om vi ​​högerklickar på den ser vi aktivitetsfältets snabbmeny, men ingenting på den ikonen, så vi kan inte dölja den på det sättet. Om vi ​​vill ESP-ikonen på sluta visas bredvid klockan måste vi följa nästa steg.

Dölj språkväljaren i Windows 10 aktivitetsfält

Om denna indikator inte har dykt upp tidigare har vi inget att oroa oss för. Det kan dock dyka upp när som helst på grund av ändringar i Windows-inställningarna. Och i så fall undrar vi förmodligen hur man stänger av det.

För att dölja denna språkindikator måste vi uppgradera till Windows 10 inställningar meny. Särskilt, Personalisering kapitel

Eftersom det här objektet visas i aktivitetsfältet i Windows är nästa steg att välja ” Aktivitetsfältet »I menyn till vänster. Vi kommer att se en ganska omfattande lista med alternativ relaterade till att konfigurera detta element. Vi är intresserade av länken ” Aktivera eller inaktivera systemikoner “.

Här kan vi se en lista över alla Windows-ikoner som visas på aktivitetsfältet på skrivbordet. Närmare bestämt bredvid klockan. Vi är intresserade av ” Ingångsindikator “, Och vad vi behöver göra är att markera det som Inaktiverad.

Så fort du ändrar strömbrytarens läge kommer vi att se hur ikonen försvinner. Hädanefter vi kommer inte att se detta igen Windows språkväljare inte heller texten ESP bredvid klockan. Äntligen har vi ett rent och snyggt aktivitetsfält.

Välj vilka ikoner som ska visas i aktivitetsfältet

Utnyttja det faktum att vi är här kommer vi att se hur vi kan välja vilka ikoner vi vill att de ska visas på aktivitetsfältet, alltid synliga och vilka som är dolda. Från föregående skärm måste vi gå tillbaka ett steg till anpassningsalternativen i aktivitetsfältet. Väl här kommer vi att välja alternativet som är något högre än det föregående, ” Välj ikonerna som visas i aktivitetsfältet “.

Här hittar vi en alternativknapp högst upp som låter oss välja om vi vill att några ikoner ska döljas eller om vi vill visa dem alla. Med avstängningen kan vi välja vilka ikoner vi vill visa och vilka vi vill dölja.

Sedan återstår bara att välja, en efter en, de som vi vill visa och de som vi vill dölja. På så sätt kan vi göra aktivitetsfältet mycket mer ordnat och organiserat, och lämna bara det vi är intresserade av (till exempel nätverk, antivirus eller ljud) i sikte och dölja allt annat, men till hands.

Relaterade artiklar

Back to top button