Hur man döljer filer, appar och aviseringar på Android-telefoner –

Dessa säkerhetsmetoder finns dessutom i de flesta smartphones då de också beror mycket på tillverkarens anpassningsnivå. På så sätt kommer vissa användare att kunna dölja vad de vill ha från sin mobila enhet utan att behöva använda appar från tredje part. Därför kommer vi att förklara hur du kan dölja olika filer vad som finns på din telefon.

Göm dina mobilappar

En av de fantastiska funktionerna som inte alla känner till är att vi kan dölja appar så att bara vi kan fortsätta använda dem som om inget annat. Men andra människor som tittar på eller använder din mobiltelefon kommer att ha svårt att se dem. Dessutom finner vi idag två sätt att dölja appar på mobila Android-enheter … Även om, tyvärr, inte alla är tillgängliga.

Ett av de första sätten vi föreslår att du säkrar appar som du har på din Android-mobil som du inte vill att någon ska se är att använda olika användarprofiler. Om du inte visste det, har varje användarprofil sina egna inställningar och applikationer. Således kommer applikationer som är tillgängliga i en användarprofil inte att finnas i en annan.

dölj privat utrymme huawei

På det här sättet, om vi installerar appen i en specifik profil och sedan skapar en andra, kommer appen vi just installerade inte att dyka upp i den andra profilen. Men du måste komma ihåg att du måste skapa denna andra användare innan du laddar ner programvaran. För att göra detta måste du också vara medveten om att menyerna kommer att ändras beroende på tillverkaren av din mobiltelefon. Du måste dock gå till Inställningar> Flera användare> Lägg till användare. Då kommer ett fönster upp där vi informerar om att varje användare loggar in separat. När vi har läst den måste vi klicka på “Acceptera”. Dessutom kommer denna nya användarprofil att vara helt tom, så endast de verktyg som är förinstallerade på den mobila enheten kommer att visas.

Som ett andra alternativ, som kommer att bero på graden av personalisering av din mobiltelefon, är detta en exklusiv funktion för dölj appar … I det här fallet kommer vi att ha en ytterligare metod för att dölja enklare applikationer, med vilken vi inte behöver skapa en sekundär profil. Två välkända märken som har denna funktion är Huawei och Samsung.

Om du vill dölja appar på Huawei-terminalen kan du göra det genom att skapa ett privat utrymme separat från det vanliga. För att göra detta måste du gå till Inställningar> Sekretess> Personligt utrymme och klicka sedan på Aktivera. Tvärtom, i Samsungs mobila enheter kommer det att tillåta oss att dölja dem direkt. Det första vi behöver göra är att gå till startskärmsinställningar> Dölj appar … Väl inne kommer vi att lägga till de som vi behöver, men som inte är synliga för blotta ögat.

Mapptrick

Om vi ​​vill skydda mappar eller filer på vår mobiltelefon utan att behöva ladda ner en tredjepartsapplikation, ser vi till att vi har en filutforskare. Vissa anpassningsnivåer har redan sin egen manager, så du behöver inte installera den.

Dessutom ställs vi inför ett ganska enkelt knep och att detta inte är helt nytt, men idag är det fortfarande okänt för många användare. Så om du har den här typen av app installerad som standard på din telefon är det dags att ta reda på om den tillåter oss dölja filer … Om inte, måste du tillgripa en tredjepartsapp. Annars kan du fortsätta.

Dölj Android-filer

Så det är dags att göra ett enkelt knep – byt namn på mappar eller filer genom att lägga till en punkt i början av namnet. På detta extremt enkla sätt kommer systemet självt att förstå att den här filen inte ska vara synlig för alla. Därför är det enda sättet att komma åt dem genom själva filhanteraren.

Naturligtvis, så länge du har visa dolda filer aktiveras. Annars kommer det att vara nästan omöjligt att hitta dem i vår terminal, eftersom filer eller mappar kommer att vara helt dolda. Om vi ​​till exempel byter namn på en mapp till “Bilder”, är allt vi behöver göra att döpa den till “. Bilder ” måste du bekräfta. Med denna enkla metod kan vi få filen att försvinna på bara några sekunder.

Dölj aviseringar

Det råder ingen tvekan om att aviseringar är en viktig del av alla Android-mobilenheter och för alla. Främst för att det är ett bra sätt för oss att omedelbart veta om alla meddelanden som kommer till oss via telefon. Problemet är att det enkla faktum att meddelanden eller någon avisering visas på låsskärmen kan äventyra integriteten för många användare. Så kanske det vore bäst att gömma dem så att de inte syns i osynlig sikt.

För om vi inte är försiktiga räcker det bara med att slå på panelen på vår mobila enhet så att vem som helst kan ta emot våra meddelanden eller andra typer av notiser. Vilket är väldigt irriterande. Lyckligtvis kan vi i Android hantera dessa aviseringar så att de inte visas på låsskärmen.

I Googles operativsystem kommer vi att ha möjlighet att konfigurera synlighet för meddelanden och aviseringar på låsskärmen. Det vill säga, det ger oss möjligheten att förhindra att dessa meddelanden visas på den här panelen och därigenom hindra någon från att läsa dem utan vår tillåtelse. Förutom att anpassa dem kommer det att gå riktigt snabbt och enkelt eftersom det kommer från vår Androids egna inställningar.

meddelandelåsskärm miui 12 xiaomi

Det finns flera alternativ i detta avseende, från att lämna aviseringar till att helt dölja meddelandet. På mobila enheter med detta mjukvarusystem kan vi alltså välja det alternativ som bäst passar våra behov. För att göra detta måste du följa en rad steg:

  • Öppna dina telefoninställningar.
  • Gå in i meddelandesektionen.
  • Klicka på Låsskärmsnotifikationer
  • Välj det alternativ du vill ha. Vanligtvis finns det tre: visa, visa avisering och visa inte deras innehåll, eller visa ingenting. Det andra alternativet används oftast för den enkla bekvämligheten att fortsätta ta reda på vilka typer av meddelanden som når oss utan att visa deras innehåll. Därför tillåter vi inte andra att läsa den. Även om vissa terminaler kan ha färre alternativ.

Tänk på att beroende på inställningsnivå och Android-version kan denna konfiguration finnas i en annan del av terminalinställningarna. Därför, om det inte visas i de föregående stegen, måste du försöka komma åt avsnittet Säkerhet och integritet, där det finns en del av låsskärmen där du måste tillåta oss att hantera aviseringar och deras innehåll.

Spara dina bilder och videor säkert

Om du använder Google Foto på din mobil kan du dölja foton och videor som du inte vill att andra ska se. Dessutom är det klart att du inte kommer att förlora dem, eftersom de kommer att fortsätta att vara tillgängliga. För att göra detta behöver vi bara leta efter dem multimediafiler som vi vill dölja och tryck på det övre vänstra hörnet av varje miniatyrbild du vill dölja. Välj sedan de tre prickarna som visas i den övre högra sidan av panelen och välj Flytta till fil.

huawei galleri emui 11

Efter det kommer mobiltelefonen att informera oss om att de valda bilderna och videorna kommer att arkiveras. Om vi ​​gör ett misstag kan vi ångra denna åtgärd omedelbart. För att komma åt dessa filer måste vi gå till biblioteket som finns längst ner till höger på panelen och klicka på “Arkiv”. Om du vill att de ska dyka upp normalt, flytta dem till huvudmappen genom att klicka på de tre vertikala prickarna som finns i det övre högra hörnet och klicka på Packa upp

Om du inte använder Google Foto och bara använder standardgalleriet på din mobil, är sanningen att fler och fler människor väljer det här alternativet på sina smartphones. Även om detta inte är något positivt för dem som vill dölja bilder från galleriet, eftersom det inte finns något som passar alla för alla Androids, kommer det också till stor del att bero på själva smartphonetillverkaren och dess mjukvara.

Relaterade artiklar

Back to top button