Hur man döljer Android mobil plats från andra –

Läget är utan tvekan en av de viktigaste aspekterna av våra mobiltelefoner. Denna information har gjort många av de applikationer vi använder mer kompletta och användbara. Men vår mobiltelefon är inte alltid bekväm att bestämma denna plats. Det är därför det finns olika sätt att hindra dem från att lära sig vår plats på mobilen

Det finns många alternativ på Android så de kan inte bara komma åt vår plats. Detta är möjligt på grund av olika operativsystemsinställningar , som gör att vi inte bara kan avaktivera platsen, utan också göra det på ett sådant sätt att det gradvis aktiveras och inaktiveras. Vi tittar på olika sätt att göra detta.

Det snabbaste sättet

Uppenbarligen är plats något som vi kan avaktivera när vi vill och förhindra att det används genom att helt inaktivera det på systemet. Utan tvekan den snabbaste gå till telefoninställningar och klicka på avsnittet Plats

Om du inaktiverar huvudreglaget som aktiverar eller avaktiverar funktionen kommer platsen inte längre att vara tillgänglig för varken applikationer eller operativsystem. Detta är det snabbaste sättet att göra det.

Undvik att triangulera din position

Ett annat alternativ som telefonen använder för att förbättra platsen och få den om den misslyckas är Wi-Fi och Bluetooth-sökning. I samma föregående avsnitt, där platsen anges i inställningarna, kan du avaktivera två nyckelfunktioner.

Till exempel ” Wi-Fi-sökning ” eller ” Bluetooth-sökning »Som tillåter applikationer att förbättra platstjänster genom att söka efter Wi-Fi-nätverk eller andra närliggande enheter. När du avaktiverar platsalternativet försvinner dessa funktioner, men om du har det aktiverat kan du även minska noggrannheten i anslutningen genom att använda dessa funktioner. Dessutom kan det vid varje given tidpunkt vara ett bra sätt att förhindra att telefonen drar mycket ström samtidigt som den letar efter nätverk för att triangulera vår position.

Ändra behörigheter

Android-behörigheter har förbättrats dramatiskt under åren till en punkt där vi inte bara kan ge en app tillgång till en funktion vid varje given tidpunkt, utan också delvis eller helt förhindra den. För att göra detta är det bäst att göra följande:

 • Tryck och håll ned ikonen för appen där du vill inaktivera platsen
 • Välj informationsikonen
 • Klicka på “behörigheter”
 • Klicka på “plats”
 • Välj “neka”

Så vi får platsen för vår telefon aktiv, men inte tillgänglig för de applikationer som vi inte vill använda. Därför, även i fall där du tror att ett socialt nätverk kan dela din plats, kommer det inte att vara möjligt om du inte ger det tillåtelse att komma åt den här funktionen.

Hindra Google från att komma åt det

Vi har stängt av den delade platsen för telefonen och apparna, men hur är det med Googles tjänster och operativsystemet i allmänhet? Det finns alltid möjligheten att även genom att stänga av platsen kommer de i Mountain View att kunna fortsätta att samla in denna data från där vi var. För att göra detta måste du stänga av platstjänsterna för vårt Google-konto. Vad, även om det görs via Googles webbplats, tillgänglig från inställningsmenyn på vår Android-telefon … För att göra detta måste vi göra följande:

 • Tillgång till inställningar
 • Klicka på Konton.
 • Välj “Google”
 • Det är också möjligt att det finns en dedikerad Google-sektion på din mobil
 • Klicka på “Hantera Google-konto”.
 • Tillgång till “Data och anpassning”
 • Klicka på Uppdatera historik.
 • Inaktivera funktionen med skjutreglaget

Därmed får vi möjligheten att Google har tillgång till vår platshistorik från någon av dess appar, eller helt enkelt genom att bläddra i dess sökmotor, eller använda någon tjänst som kan vara associerad med tjänster från ett företag i Kalifornien.

Falsk plats

Ett sätt att dölja vår plats är att dela en falsk. Det bästa sättet att inte veta var vi är är dela falsk plats med andra … Något vi kan göra med ett VPN. Vi kan även göra detta i inställningarna på vår Android-mobil. För att göra detta, gör följande i din terminal:

 • Ange inställningar
 • Klicka på “andra trådlösa anslutningar” eller hitta VPN i den övre inställningspanelen.
 • Välj “VPN”.
 • Klicka på lägg till anslutning
 • Konfigurera anslutning

Här måste du ange allt nödvändiga data för att ansluta till VPN som kommer att tillhandahållas av din internetleverantör. Närhelst vi vill använda den här andra platsen kommer vi att behöva komma åt den här funktionen och klicka på anslutningen genom att ange användarnamnet och lösenordet, som å andra sidan kan sparas av Googles “auto-complete”-funktion. På det här sättet, när vi går in på webbplatsen, kommer vi att visa platsen för ett annat land som vi väljer, och därför kommer vi att fejka platsen och dölja den riktiga.

Relaterade artiklar

Back to top button