Hur man delar Wi-Fi med Samsung på 5GHz-bandet –

En av de bästa funktionerna hos våra telefoner är möjligheten att dela din internetanslutning via Wi-Fi med andra mobiltelefoner och enheter. Samsungs mobiltelefoner är inte mindre, men de tillåter oss också att göra en nyckelinställning, räckviddsval nytt wifi-nätverk med vem vi kommer att dela vår data.

Inte alla mobiltelefoner har den här funktionen för att välja det Wi-Fi-band vi delar, så varje tillverkare implementerar det på ett sätt, om så är fallet, som i det här fallet när vi pratar om Samsung mobil med ett användargränssnitt

Varför välja 5GHz nätverk?

Wi-Fi-nätverk som vi har hemma har oftast två band, speciellt när vi pratar om fiberoptiska anslutningar. Valet av det ena eller det andra beror på olika faktorer. När 2,4 GHz-band , som är vanligare, vi har mindre snabbt anslutningar, som regel överstiger de vanligtvis inte 50 Mbps, men i gengäld erbjuder de oss ett längre signalområde. Det är också en grupp som fler enheter är kompatibla med, särskilt Internet of Things, så beroende på vad du tänker ansluta kan detta vara ett bra val.

Vid val 5 GHz nätverk vi måste ta hänsyn till följande att detta nätverk inte kommer att ha en räckvidd upp till 2,4 GHz, så signalen blir svagare, men i gengäld hastigheten blir mycket högre , i vissa fall upp till tio gånger mer. Därför, om vi ska para ihop telefoner med modem som kan ansluta till den här typen av nätverk och utnyttja dess fulla potential, är detta det bästa alternativet, som alltid offra signalräckvidden.

Hur väljer man ett speciellt nätverk?

Det här är väldigt enkelt eftersom vi kan hitta det i Wi-Fi-inställningar , i menyn, dela en vanlig anslutning.

  • Ange One UI-inställningarna
  • Klicka på “Delad anslutning”
  • Aktivera anslutningsdelning
  • Välj knappen “Band”.
  • Välj nu mellan 2,4 GHz eller 5 GHz.

När vi väl har valt det ena eller det andra kommer anslutningen att användas via Wi-Fi med dessa band. Därför, om vi väljer alternativet 5GHz, kommer endast Wifi ac-kompatibla mobiltelefoner att kunna se detta nätverk. Så du vet om du vill dela Wi-Fi så snabbt som din mobiltelefon kan erbjuda, gör det i 5 GHz-bandet.

Relaterade artiklar

Back to top button