Hur man delar Instagram-videor på TikTok och TikTok på rullar –

Tsunami av korta videor och viral soul

Med begränsningar har vi alla bevittnat uppkomsten av TikTok och dess utbud av korta videor med ett tydligt kall som ska konsumeras snabbt, en efter en, och med avsikten att bli viral om möjligt. För det genererar alltid trafik och är i slutändan något som intresserar vilken plattform som helst och dess egna användare.

Tja, dessa korta videor är redan vanliga, och inte bara på TikTok. Många andra plattformar har antagit detta format precis som berättande. Så nu har du möjlighet att lägga upp korta videor på Instagram, YouTube, Snapchat … nästan alla sociala nätverk erbjuder redan sin egen tolkning av det på TikTok.

Med populariseringen av formatet, som alltmer lockar fler och fler innehållsskapare, oavsett om de gör det professionellt eller bara som en hobby, är det därför vettigt att leta efter sätt att återanvända material som laddats upp på ett nätverk till ett annat. Detta har gjorts och fortsätter att göras främst från TikTok till andra plattformar.

Anledningarna till att det tidigare publicerats på TikTok är vanligtvis ganska uppenbara. Främst för att TikTok har mycket mer vikt i den här typen av innehåll. Så det verkar inte finnas något bättre ställe att börja skapa videor som denna än det angivna nätverket.

På andra plats kommer de kreativa verktyg den erbjuder, vanligtvis högre än resten av konkurrenterna. Fast det måste också sägas här att Instagram redan håller på att slå rot.

Och slutligen, det finns flera alternativ som TikTok erbjuder som gör det enkelt att snabbt dela dessa videor på andra nätverk.

Hur man delar TikTok-videor på Instagram-rullar

Det första alternativet du har när det gäller dela videor du lägger upp på TikTok till andra nätverk och i synnerhet på Instagram genom sektionen Reels – publicera och ladda sedan upp dem med hjälp av en tredjepartsapplikation eller tjänst.

Många användare har använt det här alternativet under lång tid. Dels för att det är väldigt enkelt och inte tvingar dig att göra det direkt. Vilket inte alls är dåligt, om du hittar en bugg eller vill kontrollera sanningshalten i innehållet och idéerna på TikTok först. Och om det fungerar bra, ta det till Reels.

För att ladda ner dessa korta videor från TikTok har du alternativ som:

Fördelarna med dessa videor är att de också låter dig göra något som kan vara väldigt användbart för att ladda upp och påverka Instagram: ta bort TikTok-logotypen.

Det vill säga, du kan ta bort videovattenstämpeln, och Instagram kommer a priori inte att upptäcka att det är avvisat innehåll. Således kommer de inte att “bestraffa” honom, minska hans synlighet och därmed nå dina inlägg på detta nätverk, och du borde växa snabbare. Även om detta inte heller är garanterat.

Instagram - TikTok - Cuentas Vinculadas

Ett annat alternativ är det ursprungliga eller officiella som erbjuds av TikTok. Du kan länka ditt Instagram-konto på TikTok och när du spelar in en video har du möjlighet att markera vilken plattform du vill dela den på. Till exempel på Instagram Facebook eller WhatsApp.

Om du markerar det här alternativet, när du lägger upp en video, behöver du bara öppna Instagram, gå till sektionen Reels, och du kommer att se videon visas i de senaste elementen så att du kan ladda ner den. Även om du inte gör det, är ett annat alternativ att gå till ditt TikTok-flöde, ange en video och använda ikonen med tre punkter för att hitta alternativet Spara video. När du klickar kommer du att se utbytesalternativen.

Det enda problemet eller nackdelen är att du behåller TikTok-logotypen. Även om det inte spelar någon roll för dig, värdesätter du enkelhet och är inte beroende av en tredjepartstjänst.

Dela Instagram-videor på TikTok

När det kommer till återanvändning av någon av trummorna det du har lagt upp på Instagram behöver du inte heller följa komplexa processer. I princip allt sammanfattas på samma sätt som tidigare med korta TikTok-videor.

Allt du behöver är ett program eller en tjänst för att ladda ner den videon eller de videor du länkar till. Eller dra nytta av videouppladdningsalternativet som Instagram har att erbjuda. Något som också erbjuder en extra fördel jämfört med TikTok: det är innehåller inga vattenstämplar.

Så om du inte behöver ditt eget kreativa TikTok-verktyg är du fortfarande mer intresserad av att skapa dem på hjulen och sedan överföra dem till TikTok. Detta är dock en lösning för alla, eftersom det finns de som är så vana vid Bytedance-appen att de känner sig mycket mer bekväma även med vissa nackdelar eller begränsningar jämfört med andra.

Om du går tillbaka till Instagram Reels, när du är klar med att skapa videon och lägga upp den, kommer du att se att det finns ett alternativ i ikonen med tre punkter som låter dig ladda ner videon till trumman på din telefon. Därför behöver du bara öppna en annan app och ladda ner innehållet. Du kan också aktivera alternativet Sparar spolar till enheten automatiskt.

För att aktivera, gör följande:

  1. Öppna trummor
  2. Klicka på kameraikonen för att skapa den
  3. Nu till kugghjulsikonen i det övre vänstra hörnet.
  4. På den här kamerainställningsskärmen trycker du på hjulen
  5. Aktivera Spara rullar på din enhet

Aspekter att tänka på om du ska välja bort innehåll

Som vi sa i början kommer det faktum att plattformar begränsar eller minskar synligheten för visst innehåll alltid finnas där, men det största felet har att göra med upphovsrätten. Båda plattformarna har träffat avtal med skivbolag så att du kan använda många upphovsrättsskyddade låtar på deras plattform utan någon avgift.

Ibland kan det finnas titlar som täcks på en plattform och inte på en annan, så de kan slå ner din video och, ännu värre, blockera ditt konto. Så det sistnämnda är det du måste ta hänsyn till mest och väldigt tydligt.

Därför, om projektet du arbetar med är mer professionellt och du vill ha mycket fler redigeringsalternativ etc., kan du vara intresserad av att göra en kort video i en redigerare som Final Cut eller Premiere, och efter att ha exporterat den överföra ev. netto. Även om det här är ett lite mer krävande jobb.

Relaterade artiklar

Back to top button