Hur man byter namn på flera filer samtidigt på Mac –

När kan detta vara användbart?

Denna åtgärd kan vara mycket användbar när du vill byta namn flera filer med ett gemensamt tema. Föreställ dig till exempel att du har en mapp med bilder tagna när du är på semester, du kan byta namn på dem alla samtidigt med ikonen liknande namn … Till exempel “Semester 1, Semester 2, Semester 3 …”. I alla fall, det är värdelöst om du vill att det ska vara ett helt annat namn som i det här fallet måste du ändra dem individuellt, men om det finns flera som har ett sådant namn kan du alltid ändra det i omgångar, som vi kommer att se nedan.

Metod du bör följa för att byta namn på filer

Traditionellt vet du förmodligen redan att genom att högerklicka på musen eller styrplattan hittar du alternativet Byt namn, fil- eller mappnamnet skuggat vid den tiden och möjligheten att skriva där. Sedan måste du trycka på Enter-knappen och det är allt. I fallet med flera filer är proceduren densamma, du måste välj alla genom ett sekundärt klick, samt genom att klicka på ” Döp om “Även om vi senare upptäcker en subtil skillnad. När du gör detta kommer du att se att ett fönster har dykt upp på skärmen där vi måste välja formatet på namnet som vi vill ge alla dessa filer.

Renombrar varios archivos macos

  • Namnformat: du kan välja vilken typ av format du vill ge namnstrukturen. Om du vill att det personliga namnet ska visas bredvid det numeriska indexet måste du ange “Namn och index”, om du vill att det ska vara ett namn följt av upp till 5 siffror måste du ange “Namn och räknare”, och om du vill vara datumet och sedan Namn och Datum.
  • Plats: välj var differentialelementet i det nya namnet ska visas, före eller efter elementet som ska vara detsamma.
  • Anpassat format: det är en betydelse som kommer att förbli oförändrad i alla namn. Om du fortsätter med exemplet ovan bör du ange “Semester” här.
  • Startnummer i: om du har valt ett talformat och inte vill att det ska börja med 0 eller 1 kan du skriva talet här där det ska börja.

Det bör noteras att i det här fönstret kan du också byt ut namnet på dina filer … Tänk dig att dina bilder redan är sorterade med rubriken “Semester” och du vill ha “Sommar” skrivet istället, för där det står “Format” måste du välja “Ersätt text” och i “Sök”-fältet måste du ange ” Semester” och i fältet “Ändra till” skriv “Sommar”. När detta är gjort kommer alla filer att döpas om.

cambiar nombre varios archivos macos

Den sista funktionen på Discord är en som låter dig göra det Lägg till text till dina filer. Kanske har de var och en helt olika namn och du vill att det ska förbli så, men du vill att ordet “Semester” ska synas på dem alla så att du enkelt kan skilja på dem. Tja, om du väljer just det här alternativet för att lägga till text måste du skriva ordet du vill lägga till och sedan välja om du vill infoga det före eller efter namnet.