Hur man byter namn på användarmapp i Windows 10 –

Och poängen är att Windows ansvarar för att automatiskt skapa en profilmapp för varje användarkonto vi väljer att skapa, så som standard kommer användarmappen att ha samma namn som användarnamnet. Därför kan det finnas situationer när vi vill att mappnamnet inte ska sammanfalla med användarnamnet, för vilka det kommer att vara nödvändigt att göra vissa justeringar av operativsystemet.

Vad är en användarmapp och varför byta namn på den

Vi pratar om en mapp med en användarprofil, till exempel den som ansvarar för att lagra det valda inställningar och preferenser vilket gör användarkontot privat. Denna mapp och all dess information lagras i sökvägen C: / Användare. I den kan vi hitta lika många mappar som det finns användarprofiler som vi har skapat. Varje användarmapp innehåller alla Windows-inställningarna vi installerade är som skrivbordsbakgrund, skärminställningar, ljud och andra inställningar. Dessutom hittar vi olika filer och personliga mappar som Dokument, Skrivbord, Musik, Videor, Bilder, nedladdningsmappar m.m.

När vi skapar ett nytt användarkonto skapas en ny profil automatiskt. Även om det är en enkel uppgift att ändra användarkontonamnet som vi kan göra från Windows Kontrollpanel, är sanningen att denna namnändring inte blir verklighet när användarkontots namn ändras, vilket ligger i C: / Användares sökväg. Och faktum är att eftersom profilen skapas av systemet automatiskt, kan vi inte ange namnet på den anpassade mappen i den här sökvägen. För att göra detta måste du göra några ytterligare ändringar, som vi kommer att prata om nedan.

Åtgärder för att byta namn på användarmappen

Om vi ​​vill ändra namnet på en anpassad Windows-mapp måste vi veta att det inte är möjligt att ändra mappnamnet manuellt eftersom vi för närvarande är anslutna. Därför måste du skapa ett annat lokalt administratörskonto och ändra namnet på det aktuella användarkontot från ett annat konto.

Skapa ett nytt administratörskonto

Det här är vad vi ska göra i menyn Inställningar i Windows. För att göra detta måste vi trycka på tangentkombinationen “Windows + I”. Klicka här på avsnittet “Konton”, i den vänstra kolumnen välj “Familj och andra användare”. I avsnittet “Andra användare” måste vi klicka på “Lägg till en annan person till detta team.”

Aggregar otra persona a este equipo

Då dyker Microsoft upp ett inloggningsfönster där vi väljer “Jag har ingen inloggningsinformation för den här personen.”

Ingen tengo los data de inicio de sesión de esta persona

Då kommer en ny skärm upp där vi måste klicka på länken “Lägg till en användare utan ett Microsoft-konto”.

Agregar usuario sin cuenta Microsoft

På nästa skärm tar vi hand om stava namnet för det nya kontot utan att behöva lägga till ett lösenord. När du är klar klickar du på Nästa och ett standardanvändarkonto kommer att skapas.

Skapa bruksanvisning för este utrustning

När vi är klara återgår vi till avsnittet Familj och andra användare i menyn Inställningar. Låt oss nu se hur vårt nyskapade konto är i avsnittet Andra användare. Klicka på den och klicka på knappen Ändra kontotyp.

Användning av cambiar tipo de cuenta

Slutligen väljer vi “Administratör” från rullgardinsmenyn och klickar på OK för att ändra kontotypen från Standard till Administratör. Slutligen är det bekvämt att logga ut från One disk account från vår PC för att undvika fel.

Cambiar tipo de cuenta de usuario

Byt namn på mapp

Nu ska vi ändra namnet på användarmappen som vi vill byta namn på. För att göra detta måste vi öppna Utforskaren och gå till katalogen C: / Användare. Här kan vi se olika mappar beroende på vilka administrativa mappar som vi skapade någon gång. Det är därför vi måste lägga oss i mappen vi vill byta namn på.

Välj carpeta dentro de la carpeta Usuario

Sedan ska vi högerklicka på mappen vi vill byta namn på, en snabbmeny kommer upp och vi väljer alternativet Byt namn. Vi bekräftar alternativet genom att klicka på Ja.

Gör ändringar i registerredigeraren

Nu, även om vi har ändrat namnet på användarens mapp, måste vi göra nödvändiga ändringar i registret för att undvika fel när vi loggar in på kontot. För att göra detta kommer vi att öppna Windows Registereditorn. För att göra detta kör vi kommandot Kör genom att trycka på tangentkombinationen Windows-tangent + R. Här måste vi skriva regedit och trycka på Acceptera eller direkt på Enter-tangenten. Väl i redaktören måste vi gå vidare till nästa plats.

HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows NT / CurrentVersion / ProfileList /

Sedan kommer vi att utöka mappen ProfileList för att se de olika undermappar som vi klickar på. I var och en av dem kommer vi att se att det kommer att finnas en fil med namnet “ProfileImagePath”. Om det matchar det ursprungliga namnet och sökvägen till användarmappen vi just döpte om, vi Dubbelklicka till “ProfileImagePath” för att öppna dess egenskaper.

Valor Registration Editor ProfileImagePath

I fältet “Värdeinformation” måste vi ändra namnet på användarmappen för att matcha det anpassade mappnamnet i katalogen C: / Users.

När det är gjort kan vi stänga registerredigeraren, logga ut och logga in på kontot för den nyligen omdöpta användarmappen. Vi måste också vara medvetna om att kontot i användarmappen inte kommer att ändra vårt kontonamn.

Ta bort skapat användarkonto

När vi har nått vårt mål kanske vi inte längre behöver det användarkonto som vi hade tidigare, så vi kan ta bort det helt. För att göra detta kommer vi in ​​i inställningsmenyn genom att trycka på kortkommandot “Windows + I”. Senare klickar vi på avsnittet “Användare” och i den vänstra kolumnen klickar vi på “Familj och andra användare”. Väl här klickar vi på kontot vi vill ta bort och klickar på “Radera”. Därmed kommer kontot att raderas helt.

Konfiguration och avsluta bruk

Relaterade artiklar

Back to top button